Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Daiwa - ,,povestea merge mai departe"
Fiind un topic dedicat pentru Daiwa, sunt dispus sa discut si sa schimb informatii despre problemele si inovatiile ce apar, astfel incat sa-mi completez informatiile pe care le detin si sa dau informatii ce pot fi de folos. Daca stiu raspunsul la anumite intrebari, atunci il ofer, indiferent daca acesta este favorabil sau nu pentru firma Daiwa. Poate s-a observat, incerc sa fiu impartial. Daca simt ca ceva nu este facut cu maxima responsabilitate, atunci nu am rezerve sa prezint acest lucru. Tin sa fiu exigent cu aceasta firma, intrucat sunt utilizator exclusiv de mulinete cu tambur fix de la Daiwa, (am 10 bucati) si am pretentii mari de la ei. De aceea sunt mult mai sensibil la orice nu este in regula la ei, fiindca ei nu fac si biciclete ori alte produse, deci isi canalizeaza atentia strict pe echipamente si accesorii pentru pescuit, au experienta, traditie si ar trebui sa fie cei mai buni.
Daca era un alt topic, despre alta firma, puteam sa va spun ceea ce stiu din vazute, pipaite, testate, reparate, etc... nu din auzite! N-am s-o fac insa in acest topic in care discutam despre Daiwa. Multumesc cu aceasta ocazie colegilor care de atatea ori mi-au dat informatii directe sau sub forma de linkuri, pe care eu le-as fi gasit mai greu sau chiar deloc. Abilitatile mele legate de operare pe P.C. sunt foarte limitate.
Nu stiu in ce masura urmariti topicul deschis de mine cu informatii referitoare la anumite reparatii ce se pot face asupra echipamentelor de pescuit. Sunt deja adunate ceva cazuri acolo si se vede ca sunt probleme la multe firme, nu doar la una. Pe acel topic am filtrat cazurile cu care m-am confruntat si v-am prezentat doar cazurile cele mai simple si in general reparatii ale echipamentelor usoare-medii utilizate la spinning. Nu am vorbit (decat poate ocazional) despre mulinetele cu baitrunner sau cu gabarit mare ce se utilizeaza la pescuitul stationar sau despre problemele betelor de pescuit stationar, fiindca discutam despre pescuitul la rapitor in acest forum. Deci am vazut impreuna doar varful icebergului... si credeti-ma ca nu e firma care sa nu fi facut prostii. Daca sunteti foarte interesat de alta firma, v-am mai sugerat sa deschideti un topic pe tema dedicata ca sa nu mai comparati ,,mere cu pere". Am vazut ca au mai fost de atatea ori discutii X vs. Y si ....
Asa ca... daca putem sa discutam si sa ne informam reciproc asupra unor detalii e foarte bine. Informatia e valoroasa.
Va doresc un an nou bun!
Rew.
Daca era un alt topic, despre alta firma, puteam sa va spun ceea ce stiu din vazute, pipaite, testate, reparate, etc... nu din auzite! N-am s-o fac insa in acest topic in care discutam despre Daiwa. Multumesc cu aceasta ocazie colegilor care de atatea ori mi-au dat informatii directe sau sub forma de linkuri, pe care eu le-as fi gasit mai greu sau chiar deloc. Abilitatile mele legate de operare pe P.C. sunt foarte limitate.
Nu stiu in ce masura urmariti topicul deschis de mine cu informatii referitoare la anumite reparatii ce se pot face asupra echipamentelor de pescuit. Sunt deja adunate ceva cazuri acolo si se vede ca sunt probleme la multe firme, nu doar la una. Pe acel topic am filtrat cazurile cu care m-am confruntat si v-am prezentat doar cazurile cele mai simple si in general reparatii ale echipamentelor usoare-medii utilizate la spinning. Nu am vorbit (decat poate ocazional) despre mulinetele cu baitrunner sau cu gabarit mare ce se utilizeaza la pescuitul stationar sau despre problemele betelor de pescuit stationar, fiindca discutam despre pescuitul la rapitor in acest forum. Deci am vazut impreuna doar varful icebergului... si credeti-ma ca nu e firma care sa nu fi facut prostii. Daca sunteti foarte interesat de alta firma, v-am mai sugerat sa deschideti un topic pe tema dedicata ca sa nu mai comparati ,,mere cu pere". Am vazut ca au mai fost de atatea ori discutii X vs. Y si ....
Asa ca... daca putem sa discutam si sa ne informam reciproc asupra unor detalii e foarte bine. Informatia e valoroasa.
Va doresc un an nou bun!
Rew.
- semlecangheorghe
- veteran
Nu sunt singurul care face referire la ''concurenta'' , de exemplu amicul George nu scapa nici o ocazie sa nu puncteze ca mulientele ''concurentei'' sunt gresate necorespunzator.
Cu alte cuvinte el poate sa aduca in acest topic in discutie ''concurenta '' si chiar sa faca comparatii cu aceasta concurenta, dar daca o fac eu este imputabil..
Cu alte cuvinte el poate sa aduca in acest topic in discutie ''concurenta '' si chiar sa faca comparatii cu aceasta concurenta, dar daca o fac eu este imputabil..

Avandu-l drept precedent am zis ca nu o fi foc daca pronuntam Shimano in acest topic..dar se vede treaba ca se cantareste cu doua masuri..what ever..Mesaj de George1985 » Vin Dec 29, 2017 9:19 am
E Mulineta si Certatele 2016.
Si-a luat o cunostinta una 3012.
Ca are tehnica mai controversata, nu contest. Dar cat timp functioneaza ca noua si nu e nevoie de gresare imediat dupa ce o scoti din cutie, ca la concurenta, este ok cu tehnica "spatiala".
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
am mai lamurit un mister. Daiwa Ballistic LT are o singura bara antitorsiune, angrenata de aceleasi 2 urechiuse firave. e un filmulet cald pe youtube. nu stiu de ce nu pot copia link, dar cautati va rog dupa cele de mai jos: NEW! 2018 Daiwa Ballistic LT Inside out analysis: Going over all the internals and features
m-am linistit cel putin cu Ballistic LT. Vedem pana la urma care din seria LT are 2 bare stabilizatoare.
m-am linistit cel putin cu Ballistic LT. Vedem pana la urma care din seria LT are 2 bare stabilizatoare.
Gigel , in chestii de spinning, pana in 4000 , adica 100 de m de 0,40 , si de care shimano se apropie , Shimano ii imbatibila , fara dubii , inca Daiwa nu reuseste sa puna manivele ergonomice , io nu-mi explic , insa odata ce treci de dimensiunea asta Shimano ii mancata , pt. pescuitu serios Shimano ii pierduta fataa de Daiwasemlecangheorghe scrie:Nu sunt singurul care face referire la ''concurenta'' , de exemplu amicul George nu scapa nici o ocazie sa nu puncteze ca mulientele ''concurentei'' sunt gresate necorespunzator.
Cu alte cuvinte el poate sa aduca in acest topic in discutie ''concurenta '' si chiar sa faca comparatii cu aceasta concurenta, dar daca o fac eu este imputabil..![]()
Avandu-l drept precedent am zis ca nu o fi foc daca pronuntam Shimano in acest topic..dar se vede treaba ca se cantareste cu doua masuri..what ever..Mesaj de George1985 » Vin Dec 29, 2017 9:19 am
Ca are tehnica mai controversata, nu contest. Dar cat timp functioneaza ca noua si nu e nevoie de gresare imediat dupa ce o scoti din cutie, ca la concurenta, este ok cu tehnica "spatiala".

marianv scrie:se poate observa usor in filmuletul de mai jos, cel putin pt daiwa exceler lt, ca mulineta are 2 bare stabilizatoare (la minutul 1:30 se vede schema mulinetei)
https://www.youtube.com/watch?v=Riuw_jm1CXA
Si linkul domnului cristi.v
https://www.google.ro/search?q=NEW!+201 ... e&ie=UTF-8
Deci, ati facut lumina in acest caz domnilor si putem vedea prin informatiile pe care le-ati gasit si oferit, ca nu sunt toate LT-urile la fel. Exceler sta mai bine la antitorsiune decat Ballistic. De fapt, ca mecanica interioara Ballisticul Lt pare neschimbat fata de Ballisticul Ex (anterior). Are in comun cu restul LT-urilor mai mult aspectul exterior.
Exceller LT (2500) are masa 7,2 Oz, iar Ballistic LT (2500) are masa 6,3 Oz. Se confirma tocmai ceea ce am discutat anterior. Si in cazul acesta, o masa mai mica inseamna printre altele piese subdimensionate sau reproiectate cu mai putin material, deci mai mai firave. Cei ce vor sa achizitioneze din noile serii trebuie sa se documenteze si sa aleaga cu grija, nu-i asa?
Va multumesc domnilor pentru informatiile valoroase, pentru implicare si pentru ca dezvoltati in mod util acest topic, fara a deraia de la subiect.
Rew.
Se pare ca gama de jos, adica trio-ul format din Legalis-Exceler-Fuego au a doua bara antitorsiune(reperele 46-47).
Daca va uitati cu atentie la urmatorul video, veti observa ca aproximativ minutul 1:30 se vede schema mulinetei si se vad clar doua bare antitorsiune. Greutatea mai mare la Legalis, Exceler si Fuego se pare ca este justificata si par sa fie facute mai bine decat Ballistic LT.
Daca va uitati cu atentie la urmatorul video, veti observa ca aproximativ minutul 1:30 se vede schema mulinetei si se vad clar doua bare antitorsiune. Greutatea mai mare la Legalis, Exceler si Fuego se pare ca este justificata si par sa fie facute mai bine decat Ballistic LT.
- semlecangheorghe
- veteran
SF scrie:Gigel , in chestii de spinning, pana in 4000 , adica 100 de m de 0,40 , si de care shimano se apropie , Shimano ii imbatibila , fara dubii , inca Daiwa nu reuseste sa puna manivele ergonomice , io nu-mi explic , insa odata ce treci de dimensiunea asta Shimano ii mancata , pt. pescuitu serios Shimano ii pierduta fataa de Daiwasemlecangheorghe scrie:Nu sunt singurul care face referire la ''concurenta'' , de exemplu amicul George nu scapa nici o ocazie sa nu puncteze ca mulientele ''concurentei'' sunt gresate necorespunzator.
Cu alte cuvinte el poate sa aduca in acest topic in discutie ''concurenta '' si chiar sa faca comparatii cu aceasta concurenta, dar daca o fac eu este imputabil..![]()
Da, ai dreptate, Daiwa e imbatabila de la 4000 in sus, dupa cum se si vede..

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Aaa , peste 4000 cod Shimano , Daiwa ii inca cea mai buna alegere 

La multi ani tuturor. Ar fi interesanta fotografia de mai sus postata de dl. Semlecan intr-un scop evident, daca nu ar trada ceea ce s-a intamplat cu adevarat acolo.
Am mai vazut astfel de deteriorari si live nu doar in poze (nu spun la ce firma, deoarece nu are legatura cu acest topic) si se poate intampla oricarei mulinete cu tambur fix, indiferent de firma producatoare, cauzele pe care le-am intalnit pana acum, fiind doua:
1) In situatia in care se pescuieste cu fir mai rezistent decat recomandarea inscrisa de producator pe tambur si pestele din carlig deruleaza toata cantitatea de fir de pe tambur, atunci, la ultima spira de pe tambur, socul produs va indoi axul tamburului sau va rupe bratul pickupului, ori aripa de rotor, asa cum se vede in poza de mai sus.
2) O mulineta lovita accidental in pickup, (in bratul pickupului) fie ca a fost scapata pe jos, fie a fost aruncata lanseta la nervi dupa o ratare a unui peste, poate suferi astfel de daune. De obicei, cedeaza sectiunea cu suprafata cea mai mica. In cazuri asemanatoare cu cel din poza de mai sus, bratul pickupului se poate dovedi mai rezistent decat aripa de rotor la aplicarea unei alte forte de pe o alta directie decat cea pentru care a fost proiectata.
Din aceste doua situatii intalnite in practica, eu o aleg pe cea de a doua, fiindca se vede clar ca mai este fir pe tambur, deci, nu s-a derulat in forta pana la capat in urma vreunui dril extraordinar, ca sa putem vorbi de o situatie limita si ca atare, nici despre un produs vicios. Mai mult, daca privim bratul pickupului in apropierea galetului, se vede lejer ca acesta poarta urmele uneia sau mai multor lovituri.
Acestea sunt consideratiunile logice de luat in calcul daca vrem sa fim obiectivi. Daca nu, atunci suntem doar gratuit tendentiosi.
In alta ordine de idei, am o rugaminte la colegii de forum cu mai multa experienta si vechime decat mine pe forum: Sa raporteze unui moderator, daca cunosc procedura, deviatiile jignitoare care s-au strecurat in unele postari anterioare, cel mai probabil din asocierea alcoolului cu libertatea de exprimare si a rezultat un limbaj suburban si ofensator la adresa domnului Semlecan, un limbaj agramat, pe alocuri chiar greu de descifrat, nu doar pentru mine, care oricum nu sunt un vorbitor nativ al limbii romane. Asa o atitudine nu face cinste nimanui si nu isi are locul pe acest topic si pe acest forum, daca sunteti de acord.
Sper sa se faca curatenie pe acest topic si sa se restabileasca climatul placut, constructiv si de buna intelegere. Multumesc.
Rew.
Mi-am luat certatele 2500 3000 si 4000HD, 2017...
Prima pt jig usor, a doua ot jig, voblere si linguri pt stiu că, iar 4000HD pt crankuri. Voi vedea anul acesta dacă alegerile au fost inspirate...
La prima vedere, arata si se invart extraordinar.
Prima pt jig usor, a doua ot jig, voblere si linguri pt stiu că, iar 4000HD pt crankuri. Voi vedea anul acesta dacă alegerile au fost inspirate...
La prima vedere, arata si se invart extraordinar.