D.A.M

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Noi 2010, 14:51

poi io asa cred, ca era vorba de diametru interior al tamburului, miezu pe care e bobinat firu... treaba cu buza e alta poveste.... si tocma ala vrea sa fie avantaju cica, miezu e mare la dam quick a head.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Noi 2010, 14:54

Am pescuit si eu cu mulineta, e asa cum zice Carol, in ideea ca frecarea firului e mica si se ating distante faine la lansare... :wink:
Io am dat cu mono...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Noi 2010, 15:01

sorinB scrie:Am pescuit si eu cu mulineta, e asa cum zice Carol, in ideea ca frecarea firului e mica si se ating distante faine la lansare... :wink:
Io am dat cu mono...
io p-asta no-ntzeleg... daca diametrul tamburului interior e mai mare, inseamna ca si circumferintza buzei e mai mare, care ar insemna ca firu are mai multa distantza de frecare cu buza tamburului, nu?

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Noi 2010, 15:12

da si nu, e nevoie sa iasa mai putine bucle pentru a acoperi o distanta mai mare :D

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Noi 2010, 15:13

Asa arata mulineta, e marimea 100 si tamburul arata ca la o 3000...
Imagine

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Noi 2010, 15:20

mai degraba ca o jumate de tambur 3000 :lol: cam turtit. posibil sa fie o mulinete foarte buna.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Noi 2010, 15:23

georgica scrie:are dreptate omu in felu lui. cu reducerea memoriei se refera la buclele alea care raman pe fir (monofilament) cand nu e intins. buclele alea sunt, fireste mai mari, si nu incurca asa tare (teoretic), pentru ca diametrul tamburului e mai mare, cu cat sunt mai mici buclele alea cu atat is mai tzapene, mai "stabile". de aia si mulinetele de fly de ultimu racnet au "miezul" mai mare....
nici eu nu puteam zice mai bine ca giorgica. intradevar la asta ma refeream. apoi la faza cu frecarea lucrurile stau cam asa : intradevar buza tamburului e mare in diametru insa e si foarte subtirica ceea ce face ca suprafata de contact cu firul (in timpul lansarii) sa fie mica ceea ca automat implica si o frecare mica. in plus cu cat sunt mai putine spire pe tambur cu atat mai mult se reduce frecarea pentru ca , pe lansare fiecare spira (de fir) realizeaza practic o dubla frecare una cu tamburul si una cu celalalte spire de langa ea. pe principiul asta se bazeaza si mulinetele log cast pentru crap.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 22 Noi 2010, 15:24

E, m-am cam grabit, e ca o 3000 de la shimano, dar ca 2500 de la Daiwa.
Mie mi-a placut cum se comporta, dar mi s-a parut putin cam ciudat cu forma asta, poate din cauza ca nu sunt obisnuit...in rest e foarte robusta si de incredere.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Noi 2010, 15:30

pikeman scrie:
kingofbeasts scrie::lol: o gresala de scriere. ma refeream la monoliament . mea culpa
dar ce o fi vrand sa insemne asta???
tot o gresala de scriere. :lol: asta se intampla de regula atunci gand gandesti mult mai repede decat poti scrie si cand te concentrezi mai mult la continutul mesajului din text decat la textul in sine :wink: :D

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Noi 2010, 15:11

In sfarsit a ajuns si la mine DAM Calyber 2.28m 21-56g. Nu posed elocinta lui Kingofbeasts , dar asa la rece pot spune ca este o joarda exceptional de bine finisata,usoara, cu o mandrina foarte finuta (Fuji), inelele de pe varf cam mari. Un batz de rauri mari, sa rupi gura salilor cu el, iar eu am sa incerc si niste jerkuri mari cu el !

Scrie răspuns