D.A.M
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
io p-asta no-ntzeleg... daca diametrul tamburului interior e mai mare, inseamna ca si circumferintza buzei e mai mare, care ar insemna ca firu are mai multa distantza de frecare cu buza tamburului, nu?sorinB scrie:Am pescuit si eu cu mulineta, e asa cum zice Carol, in ideea ca frecarea firului e mica si se ating distante faine la lansare...
Io am dat cu mono...
da si nu, e nevoie sa iasa mai putine bucle pentru a acoperi o distanta mai mare 

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
- kingofbeasts
- veteran
nici eu nu puteam zice mai bine ca giorgica. intradevar la asta ma refeream. apoi la faza cu frecarea lucrurile stau cam asa : intradevar buza tamburului e mare in diametru insa e si foarte subtirica ceea ce face ca suprafata de contact cu firul (in timpul lansarii) sa fie mica ceea ca automat implica si o frecare mica. in plus cu cat sunt mai putine spire pe tambur cu atat mai mult se reduce frecarea pentru ca , pe lansare fiecare spira (de fir) realizeaza practic o dubla frecare una cu tamburul si una cu celalalte spire de langa ea. pe principiul asta se bazeaza si mulinetele log cast pentru crap.georgica scrie:are dreptate omu in felu lui. cu reducerea memoriei se refera la buclele alea care raman pe fir (monofilament) cand nu e intins. buclele alea sunt, fireste mai mari, si nu incurca asa tare (teoretic), pentru ca diametrul tamburului e mai mare, cu cat sunt mai mici buclele alea cu atat is mai tzapene, mai "stabile". de aia si mulinetele de fly de ultimu racnet au "miezul" mai mare....
- kingofbeasts
- veteran
tot o gresala de scriere.pikeman scrie:dar ce o fi vrand sa insemne asta???kingofbeasts scrie:o gresala de scriere. ma refeream la monoliament . mea culpa

-
- veteran
In sfarsit a ajuns si la mine DAM Calyber 2.28m 21-56g. Nu posed elocinta lui Kingofbeasts , dar asa la rece pot spune ca este o joarda exceptional de bine finisata,usoara, cu o mandrina foarte finuta (Fuji), inelele de pe varf cam mari. Un batz de rauri mari, sa rupi gura salilor cu el, iar eu am sa incerc si niste jerkuri mari cu el !