discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kingofbeasts
- veteran

-
kingofbeasts scrie:repede mai zboara vorbele intre pescari

spionii aia ai tai o sa-i iau eu daca-i dai afara ca se vede treaba ca stiu sa-si faca treba
am intradevar ceva scule noi insa nu achizitionate sau cel putin nu inca. deocamdata, prin amabilitatea unui prieten, am doar sansa sa le testez (e vorba de un bat D.A.M New Dimension Spin 40 de 2,4m si actiune 20-40g si o mulineta Quick A-Head 100), intrucat de ceva vreme caut un bat de jig pentru salau si nu ma pot decide. deocamdata se pare ca am gasit mulineta potrivita pentru viitorul bat intrucat asta m-a convins din prima desi este poate cea mai controversata mulineta din oferta lor

si asta pentru ca vreau sa mai testez si un bat mai scurt (cu toate ca in general prefer betele mai lungi).
Cand termin cu testele o sa fac un review la fiecare (si la bat si la mulineta) si voi posta aici. Asa la primele impresii pot sa afirm fara dubii ca: 1. asa cum s-a dovedit si la alte produse DAM descrierea din catalog vine manusa pe produs (fara exagerari de marketing ci poate doar cu unele omisiuni, in sensul ca mai sunt unele aspecte pozitive care n-au fost mentionate in catalog

).
2. e o adevarata placere sa pescuiesti cu un astfel de combo . Este super usor si acopera o gama foarte larga de aplicatii ( in spinning mai ales).
a venit si vremea de review , deci:
DAM Quick A-Head 100:
In opinia mea e mulineta ideala pentru pescuitul cu jiguri si cu pluta. Constructia foarte compacta care pune centrul de greutate la mulinetei direct pe piciorul acesteia face ca A-Head 100 sa extrem de confortabila in utilizare. Tamburul long cast al acesteia confera mai multe avantaje mulinetei . Astfel datorita diametrului mare al acestuia comparativ cu o mulineta normala din aceeasi clasa (ca sa intelegeti mai bine ce inseamna diametru mare pot sa va spun ca A-Head 100 are acelasi diametru a tamburului ca si mulinetele Quick 2000 FD sau Quick M cu ) nu numai ca permite lanseuri foarte lungi dar si reduce foarte mult memoria firului (multifilament). Apoi, profilul redus al tamburului , a determinat o inaltime foarte mica a partii pe care e bobinat firul ceea ce automat implica un numar mai mic de spire pe inaltime si automat sanse mai reduse de aparitie a “perucilorâ€
-
pikeman
- veteran

-
reduce foarte mult memoria firului(multifilament)
ce o vrea sa insemne asta???
-
kingofbeasts
- veteran

-

o gresala de scriere. ma refeream la monoliament . mea culpa
-
pikeman
- veteran

-
kingofbeasts scrie:
o gresala de scriere. ma refeream la
monoliament . mea culpa
dar ce o fi vrand sa insemne asta???
-
pikeman
- veteran

-
si cum adica reduce memoria firului monofilament dimensiunea tamburului??? ca nu inteleg nici asa

-
sorinB
- veteran

Cred ca o vrut sa zica ca reduce frecarea firului...sau io stiu?...

-
pikeman
- veteran

-
sorinB scrie:Cred ca o vrut sa zica ca reduce frecarea firului...sau io stiu?...

nu cred, nu are cum, chiar si asa dpdv fizic tamburul nu ar enicio legatura cu memoria firului...(apropo)mono se lanseaza mai bine decat multifilamentul la aceelais diametru, problema e ca nu rezista la aceeasi greutate
-
Adi G
- veteran

are dreptate omu in felu lui. cu reducerea memoriei se refera la buclele alea care raman pe fir (monofilament) cand nu e intins. buclele alea sunt, fireste mai mari, si nu incurca asa tare (teoretic), pentru ca diametrul tamburului e mai mare, cu cat sunt mai mici buclele alea cu atat is mai tzapene, mai "stabile". de aia si mulinetele de fly de ultimu racnet au "miezul" mai mare....
-
pikeman
- veteran

-
poi da, dar daca diametru INTERIOR al tamburului (pe care sta firu) e mic, buza tamburului poate sa aibe diametru cat casa, el iese de pe tambur si apoi se face colaci mici (cam cat diametru pe care au fost asezati) ... zic si eu
ca asa mam gandit ca a vru sa zica, numa totusi
vezi ma Bestialule, ii dificil sa diseci firu(monofilament) in 4

-
sorinB
- veteran

Diametrul interior al tamburului e mare, mica e distanta dintre buzele tamburului, ceva in genul mulinetelor vechi