cum sta treaba cu textilu'...???

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

p5ih0
veteran
veteran

cum sta treaba cu textilu'...???

Mesaj de p5ih0 » 30 Mar 2007, 00:17

nu stiu sigur daca sa mai deschis subiectu asta pe forum , da' yo tre sa intreb neaparat ca sunt cam nelamurit... CAT INSEAMNA EXACT 1LBS. ???
de exemplu : un spiderwire de 6lb = 0.18 mm??? si daca da cat tine firu asta la kg ma refer ...
exista un tabel nominal cu valorile exacte raportate intre unitatile de masura US/EU , daca da sa imi dea si mie cineva un link ca sunt cam nelamurit ... intre wiplash , spiderwire, powerpro ,shimano , yo-zuri etc, am vazut mai multe valori care se contrazic , de exemplu : la spiderwire 6lb = 0.18mm si la yo-zuri 5lb = 0.18mm care-i treaba ? si in plus pe nici un fir care l-am cumparat nu scria in kg cat tine si scria in Lbs. care defapt , ma gandesc eu , ca e unitatea de masura in US a greutatii... :?: pescuiesc cu textil si tot timpu cand calculez cat tre sa pun si cam cate kg ar trebuii sa tina, imi ies alte date :lol: cu matematica nu stau prea rau , asa ca tre sa fie de la ce scrie pe cutiile alea :P
cu stima si nerabdare ...

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 30 Mar 2007, 00:40

Lbs este prescurtarea de la pound, adica 1 lbs = 453.59237 de grame :D

Astia de peste ocean :wink: prefera sa dea la fire rezistenta la rupere si nu diametrul, de aceea la fire cu aceeasi rezistenta la rupere poti avea diferite diametre. De obicei la un mono de 4 lb poti avea grosimi de la 0.17 pana la 0.21 aproximativ.
Adica daca iti iei un spiderwire de 6 lb, ai un fir care tine 2.72 kg. Daca vrei sa afli si grosimea lui si nu este specificat pe rola, cauta pe site-ul producatorului, s-ar putea sa o gasesti.

Deci simpu... lbs = pound, deci unitate de masura a greutati.... diametrul e doar un detaliu :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 30 Mar 2007, 04:21

... :lol: :lol: ....Si eu am avut problema asta cu "tradusul" unitatilor de masura de la americani.....si cel mai bun raspuns pe care l-am primit a fost sa merg pe google si sa scriu...EX....1 lb to kg...si dai cautare....si iti apare imediat...asa e si cu oz... :wink: .......sper ca te-am ajutat... :!:

p5ih0
veteran
veteran

dap

Mesaj de p5ih0 » 30 Mar 2007, 11:47

chiar mi-a fost de ajutor ... ms mult .. unele le stiam deja , dar imi crea probleme faza ca au diferite rezistente la rupere si ma invarteam in juru cozii precum cainii :P acu cel putin stiu sa nu ma mai agit :D thx

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 30 Mar 2007, 16:55

...Cu placere.... :wink: ...

aZu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de aZu » 30 Mar 2007, 19:15

Care pound?
Libshi le zice! Intreaba-l pe maestrul Gabi din emisiunea lu' Tibanu. Deh' profesionistii de la Arrow, firma de anvergura internationala :)

dan_81
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan_81 » 30 Mar 2007, 20:14

:roll: :roll:

calinagape
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de calinagape » 17 Apr 2007, 06:54

Eu am o alta intrebare despre textile:
Care culoare de textil este mai recomandata; cea verde, gri sau galbena?
Sau nu conteaza?!
Vreau sa cumpar si nu stiu ce culoare sa aleg pentru a nu speria cleanul si avatul..... :wink:
Nu te pune cu prostu' ca te coboara la nivelul lui si te bate cu experienta!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Apr 2007, 07:07

galben-fluo, verde-fluo, pentru a putea urmari mai bine firul, in mai toate conditiile de luminozitate...
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 17 Apr 2007, 07:08

daca gasesti un fir care sa straluceasca precum viermele verde fosforescent din avatarul meu... te-ai scos :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns