discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
mai io unu cred ca pt. agataturile de pe Olt si avand in vedere ca nau trecut mi-a intrat pe twister singuru somn de pana acuma(care m-a luat taras

) si pt. a face lingura sa cada mai lent(unele stiuci sunt mofturoase si nu o iau decat pe cadere) cred ca e bun firul...acuma oi vedea cand il primesc!
PS: am intels ca e mai subtire decat un Fireline Crystal de 20 de lbs si ceva mai matasos, mai bunicel pt. lanseuri mai lungi!
A folosit cineva asa ceva? Nu neaparat ca si firma ci ca grosime - 25 lbs!
-
meas
- veteran

mihali scrie:
Tot de peste doi ani il folosesc si eu, nu renunt la el, dar chiar daca am schimbat si mulineta tot mai am probleme. Aveti sugestii???
Incearca sa ai mai mult atentie cand ajunge naluca in apa si inchizi mulineta.Poate e mai bine sa dai pik-up-ul inapoi cu mana si nu din manivela.Apoi asigura-te ca firul vine bine pe rotor si nu a facut deja peruca.Si eventual arunca si o privire rapida de-a lungul firului pana la ultimul inel sa nu cumva sa se rasuceasca pe un inel.Eu cand am inceput sa folosesc fir textil in loc de mono asa am facut si n-am avut probleme.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
edi_curiosul
- veteran

-
meas scrie:mihali scrie:
Tot de peste doi ani il folosesc si eu, nu renunt la el, dar chiar daca am schimbat si mulineta tot mai am probleme. Aveti sugestii???
Incearca sa ai mai mult atentie cand ajunge naluca in apa si inchizi mulineta.Poate e mai bine sa dai pik-up-ul inapoi cu mana si nu din manivela.Apoi asigura-te ca firul vine bine pe rotor si nu a facut deja peruca.Si eventual arunca si o privire rapida de-a lungul firului pana la ultimul inel sa nu cumva sa se rasuceasca pe un inel.Eu cand am inceput sa folosesc fir textil in loc de mono asa am facut si n-am avut probleme.
si mai adaug io poate incerci sa il ti ud, adica dupa lansare baga varful batului in apa sa ineci firul (la mine functioneaza asta, la fir de 0.3mm)
-
mihaimircea
- veteran

-
Cand arunci cu texil, in apa mai mica de 3m inchide pickup-ul cu mana cand naluca atinge apa. In ape mai adanci poti sa mai astepti cateva secunde daca dai cu jiguri sau naluci care se scufunda repede.
In plus nu incarca tamburul pana in buza, mai ales daca ai fir subtire! Vei face peruci la lansare daca mulineta nu iti pune firul in X. Incarca tamburul pana la max 0.5 mm de buza.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
meas
- veteran

edi_curiosul scrie:
si mai adaug io poate incerci sa il ti ud, adica dupa lansare baga varful batului in apa sa ineci firul (la mine functioneaza asta, la fir de 0.3mm)
Am si eu o curiozitate.De cate lbs e firul tau textil de 0,3 mm

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
mihali
- veteran

Din reflex dau pik-up-ul cu mana, deci numai asa folosesc pik-up-ul, de fiecare data firul cade perfect pe galet, tamburul este plin doar 2/3 , din cand in cand verific daca nu este rasucit...Sa fie totusi mulineta (ma gandesc la miscarea de dute-vino al tamburului in timp ce pik-up-ul se roteste)?
-
Cristi E
- senior

atunci sigur e de la mulineta,de la sistemul de oscilatie al tamburului,ce mulineta ai?
-
mihali
- veteran

Cristi E scrie:atunci sigur e de la mulineta,de la sistemul de oscilatie al tamburului,ce mulineta ai?
Lanseta si mulineta shakhespeare.
-
Cristi E
- senior

da,nu stiu cum se comporta mulinetele shakespeare,nu am avut

,cauta sa te orientezi spre alta mulineta,vezi ce mai au prietenii tai si vezi cum se comporta la textil.
-
edi_curiosul
- veteran

-
meas scrie:edi_curiosul scrie:
Am si eu o curiozitate.De cate lbs e firul tau textil de 0,3 mm

firul nu l-am luat ca prind pesti mari, e pt ca se agata des si....
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... &noImage=0
30lbs, adica vreo 13kg asa se vinde in state, dar daca vezi reclama de la o firma cu mg in toata tara de la noi zice ca tine 33kg cel de .3mm (acelasi produs)
pe cine sa crezi
daca nu ai inteles vb pe MP