discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mihali
- veteran

edi_curiosul scrie:meas scrie:edi_curiosul scrie:
si mai adaug io poate incerci sa il ti ud, adica dupa lansare baga varful batului in apa sa ineci firul (la mine functioneaza asta, la fir de 0.3mm)
Vin de la probe (inmuiatul textilului).
Astazi a functionat. Sper sa nu fie intamplare. Multumesc pentru sfaturi.
-
adiwolf
- veteran

mihali scrie:
totusi ,schimba mulineta.
cumpara una de pune firul in X,astfel ai sa vezi ca nu o sa mai ai probleme in veci cu firul textil,plus ca mai castigi si la distanta de lansat a nalucii,prin faptul ca nu se ingroapa spirele.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
pikeman
- veteran

-
adiwolf scrie:mihali scrie:
totusi ,schimba mulineta.
cumpara una de pune firul in X,astfel ai sa vezi ca nu o sa mai ai probleme in veci cu firul textil,plus ca mai castigi si la distanta de lansat a nalucii,prin faptul ca nu se ingroapa spirele.

si cam cat costa minim una cu firu in X ?
-
dan bobei
- veteran

-
Nu-ti trebe neaparat o mulinata in X. Tamburu sa fie mai mare in diametru, firu sa fie intins pe "bobinare" si sa nu smucesti tare la lansare. Si treaba cu firu ud e valabila...In rest FIR INTINS DE PESTE

-
Chief
- veteran

-
Un textil bun mi se pare Climax spin line. 0,14mm la 9kg, pe incercate. Mi se pare rezonabil. E si foarte rezistent la abraziune si are textura frumoasa, nu-i "sarmos".
Intrebare: Nu vi se pare ca textilul solicita mult echipamentul? Mai ales molineta. Si nici lansetele din clasa light nu fac prea frumos. Se transmit vibratiile foarte puternic si la linguri si la voblere, si le cam strica si actiune atata rigiditate. Sincer pescuiesc cu textil doar cand pun jig sau la stiuca dar am lanseta mai moale si molineta mai babana. Va rog pareri. Cat mai multe! Fir intins.
-
Cristi E
- senior

Tristian scrie:Un textil bun mi se pare Climax spin line. 0,14mm la 9kg, pe incercate. Mi se pare rezonabil. E si foarte rezistent la abraziune si are textura frumoasa, nu-i "sarmos".
.
e bun firul climax am si eu pe un tambur,dar de 0,10,nu se scamoseaza,rezista bine la nod si la abraziune, nu e zgomotos pe inele.
-
pupu
- veteran

Climaxul este un fir rezistent insa are doua dezavantaje majore , din cauza tipului de impletitura pe o mulineta care pune firul spira langa spira se infige destul de rau intre celelalte si cel mai rau e ca se umezeste foarte tare si scurteaza lungimea lanseului . Eu folosesc Climaxul numai in Delta si numai la stiuca.
Numai bine...
-
pupu
- veteran

Ripcordul are vreo 4 modele si e ceva diferenta intre ele oricum este mult peste Climax .
Numai bine...
-
p5ih0
- veteran

-
eu unu nu am treaba din punctele astea de vedere... dau cu spiderwire de 8lb si mi se pare super bun, anu trecut am pescuit cu powerpro si din pacate am pierdut muuultt fir la o agatatoare si nu am mai putut da cu el si nici nu am gasit altul la fel sa imi iau , oricum si spideru e misto... cat despre problemele la lansat , fac urmatoarea chestie : cand ajung la apa...dau cu ceva mai greu care se duce mult vreo 10 min asa sa testez si curentu si sa umezesc si firu , in felu asta nu se mai pune spira intre spire... oricum parerea mea e ca tine mult de tot si de mulineta treaba asta si chiar si de tandemul naluca/curent : naluca grea , curent maricel , batu un pic fortat pe recuperare... mulineta asaza firu mai
apasat... parerea mea...