La mine sunt 25 de pompe in fiecare balon (adica 75 pompe +chila) numarate de mine (asa imi aduc eu baloanele in presiune, dupa ce am facut niste teste). Si m-am saturat de ele. Nu mai spun cum transpir, iar daca e vara, e bine, insa toamna tarziu/iarna devreme sau iarna tarziu/primavara devreme e aproape pneumonie curata.vali stratonov scrie:....e adevarat insa ca mai trebuie sa dau citeva pompe sa se rigidizeze bine barca .....
cu ce va umflati barcile?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: cu ce va umflati barcile?
Re:
A mai facut cineva o figura de asta pt ca ma tenteaza. Am o barca Seahawk 300 cu care nu am ce sa mai fac si vreau sa bag spuma in ea. Nu ma deranjeaza ca ramane rigida pe vecie pt ca o tin la cabana (aproape de lac) si o transport pe portbagaj pana la apa.modigliani scrie: Frate , cea mai ,, smechera " solutie am vazut-o la un Giurgiuvean ! I se sparsese cu ceva timp in urma barca , s-a saturat de peticaraie , si-a decis omu' s-o umfle cu ....... SPUMA POLIURETANICA !!! Cica doua sprayuri mari . Era barca ,, beton " ! Pentru cine nu-i localnic e o problema transportul barcii . Pentru el ... nu ! O lasa legata-n ,, Plantelor " .
Sa mor io daca-ma vazut barca mai stabila ca aia ! Am si ras cu lacrimi , l-am si admirat la maxim ! Super idee !!!
- crapmaniacul
- veteran
Re: Re:
Nu stiu daca a mai facut intre timp si altcineva isprava asta, insa nu vad nici un impediment in a repeta figura. Desi ideea e traznita e clar ca e si ingenioasa si uneori foarte utila. Ma gandesc ca e bine sa prelungesti teava aia de la tubul de spuma cu inca 1 m de furtunas flexibil ca sa poti ajunge bine in toate cotloanele barcii si sa umpli cat mai uniform poti. Cu mare atentie daca omogenizezi / egalizezi cantitatea de spuma pe care o bagi in baloane ar trebui sa iasa o barca utila in final, dupa intarire. Poate e bine sa lasi valvele deschise, poate nu (iti vei da seama tu) si sa nu exagerezi cu spuma care isi mareste bine volumul. Iti sugerez ca inainte sa bagi spuma in barca sa-ti faci timp si sa faci un test intr-o punga ca sa poti estima mai bine cantitatea de spuma pe care o ai de introdus si cat de tare isi mareste punga volumul dupa umplere.danone scrie:A mai facut cineva o figura de asta pt ca ma tenteaza. Am o barca Seahawk 300 cu care nu am ce sa mai fac si vreau sa bag spuma in ea. Nu ma deranjeaza ca ramane rigida pe vecie pt ca o tin la cabana (aproape de lac) si o transport pe portbagaj pana la apa.modigliani scrie: Frate , cea mai ,, smechera " solutie am vazut-o la un Giurgiuvean ! I se sparsese cu ceva timp in urma barca , s-a saturat de peticaraie , si-a decis omu' s-o umfle cu ....... SPUMA POLIURETANICA !!! Cica doua sprayuri mari . Era barca ,, beton " ! Pentru cine nu-i localnic e o problema transportul barcii . Pentru el ... nu ! O lasa legata-n ,, Plantelor " .
Sa mor io daca-ma vazut barca mai stabila ca aia ! Am si ras cu lacrimi , l-am si admirat la maxim ! Super idee !!!
Dupa ce faci ingineria asteptam impresii cu ceea ce a iesit si poze cu noua barca aproape indestructibila si greu scufundabila.
- modigliani
- veteran
Re: Re:
Dar nu-i nevoie de nicio prelungire . Odata ce ai decis sa umpli barca cu spuma este evident ca nu ai cale de intoarcere .crapmaniacul scrie: Ma gandesc ca e bine sa prelungesti teava aia de la tubul de spuma cu inca 1 m de furtunas flexibil ca sa poti ajunge bine in toate cotloanele barcii si sa umpli cat mai uniform poti.
Asadar recurgi la perforatii in baloane - sa zicem din 30 in 30 de cm - prin care injectezi spuma . Acestea mai au un scop . In situatia in care ai bagat multa spuma se vor constitui efectiv in "supape de presiune" .
.........................................................................................
Ce-am vazut eu la mosnegutul ala este intradevar o idee indrazneata , insa vine si cu un dezavantaj dupa ea . Barca devine rigida , pierzandu-si una dintre principalele ei calitati , anume "plierea" pe valuri . Iar unei barci ca asta eu nu i-as pune motor . Cel putin nu termic .
"Pedaland" pe ideea umplerii cu spuma , dar cautand totusi solutii pentru a evita rigiditatea barcii , m-am gandit la un mix de fulgi de polistiren expandat cu care umpli sa zicem .... 90 % din baloane ( nu vad cum ar putea fi astia bagati la 100 % din capacitate iar barca sa nu fie totusi flasca ) iar "presiunea" finala sa-i fie data din spuma . Injectii mici din loc in loc .
Mersi de idei. Chiar daca nu-mi iese figura nu o sa-mi para rau ca oricum nu am ce sa fac cu ea.
- crapmaniacul
- veteran
Nu cred sa nu-ti iasa figura, nu poate fi atat de greu, dar fa inainte o proba cu putina spuma intr-o punga ca sa vezi cum se comporta, experimentul te va ajuta cand treci la barca. Oricum iti trebuie cred vreo 10 tuburi mari cu spuma (vezi sa fie din aia mai dura dupa intarire) ca Seahawk-ul ala e mare in baloane si inghite ceva ...
Cum bine ti-a spus Modigliani, cu cateva mici perforatii din loc in loc o sa poti introduce uniform spuma (sa le acoperi cu banda scotch apoi ca sa nu iasa spuma cand se expandeaza). Este un singur risc, acela sa bagi prea multa spuma care cand se expandeaza sa crape barca pe la locurile cele mai slabe, probabil pe la lipituri, motiv ptr care ti-am spus sa faci initial un experiment cu o punga de plastic.
Oricum cand ai umplut-o complet si spuma si-a marit volumul nu mai muta barca din loc ca sa nu-si strice forma, o lasi pe loc pana se intareste complet si apoi direct sus cu ea pe masina si la balta cu ea
Cum bine ti-a spus Modigliani, cu cateva mici perforatii din loc in loc o sa poti introduce uniform spuma (sa le acoperi cu banda scotch apoi ca sa nu iasa spuma cand se expandeaza). Este un singur risc, acela sa bagi prea multa spuma care cand se expandeaza sa crape barca pe la locurile cele mai slabe, probabil pe la lipituri, motiv ptr care ti-am spus sa faci initial un experiment cu o punga de plastic.
Oricum cand ai umplut-o complet si spuma si-a marit volumul nu mai muta barca din loc ca sa nu-si strice forma, o lasi pe loc pana se intareste complet si apoi direct sus cu ea pe masina si la balta cu ea