cu ce va umflati barcile?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MatrixVR5
veteran
veteran

Re: cu ce va umflati barcile?

Mesaj de MatrixVR5 » 03 Dec 2012, 12:49

Nemernic scrie:
MatrixVR5 scrie:Daca te tine buzunarul :shock:

http://www.marine-shop.ro/pompa-bravo-1 ... 677.p.html
:wink:
Ptr ce sa-l tina ? :lol:
Pompa electrica BRAVO 12 BST

Volum: 450 Liter/min
Lungime furtun: 180 cm
Consum: 15 Amperi
Alimentare: 12 Volt
Lungime cablu alimentare: 300 cm
Baterie: Pb- Gl Akku 12 Volt DC 7 Amperi
Presiune : 0,10 Bar - 0,3 Bar
Omu vrea sa bage minim 0,7 bari in PODINA, deci pompa care rupe buzunarele nu e buna :)
Eu am unflat barca cu o pompa asemanatoare cu cea de sus . Nu sunt sigur daca era aceea sau aceasta : http://www.marine-shop.ro/pompa-bravo-s ... 097.p.html
Si a fost OK presiunea .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

crystianoo
veteran
veteran

Mesaj de crystianoo » 03 Dec 2012, 23:33

De tinut buzunaru cred ca ma tine :) si cred ca merita fiecare banut pt pompa asta http://www.marine-shop.ro/pompa-bp12-101199.p.html

Numai cand ma gandesc ca savurez o ceasca de ceai fierbinte pana se umfla barca si ma uit la colegu cum face clabuc langa mine :elkgrin: :elkgrin: :elkgrin:
Nu lasa pe maine ce poti sa faci poimaine cand defapt totul se rezolva raspoimaine...

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 12 Dec 2012, 13:05

si cred ca merita fiecare banut pt pompa asta http://www.marine-shop.ro/pompa-bp12-101199.p.html
Colegu zic si eu ca e OK pompa ...acum depinde si de cit de des o folosesti ca sa fie "rentabila" :lol: :lol: ...nu?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Vegas_75
veteran
veteran

Re:

Mesaj de Vegas_75 » 12 Dec 2012, 20:46

modigliani scrie:
laurul scrie: am incercat eu cu nisip......se taraste greu pe fundul dunarii cu 5 cai...
deci...aerul e solutia optima...
Frate , cea mai ,, smechera " solutie am vazut-o la un Giurgiuvean ! I se sparsese cu ceva timp in urma barca , s-a saturat de peticaraie , si-a decis omu' s-o umfle cu ....... SPUMA POLIURETANICA !!! Cica doua sprayuri mari . Era barca ,, beton " ! Pentru cine nu-i localnic e o problema transportul barcii . Pentru el ... nu ! O lasa legata-n ,, Plantelor " .

Sa mor io daca-ma vazut barca mai stabila ca aia ! Am si ras cu lacrimi , l-am si admirat la maxim ! Super idee !!!
Ideea nu as lasa-o asa usor de-o parte sa se prafuiasca , cred ca merita mai multa atentie, e prea tare ,zici ca e desprinsa din familia Bundy .
Obtii cu costuri minime o barca stabila si cred ca destul de rezistenta daca spuma din cele doua spray-uri le bagi intr-o barca din aia ieftina din material de colac putin mai gros , Intex sea hawk 2 sau 3 , e cam 250 - 350 lei de noua la 2.60 m parca. Nu trebuie investitie mare in barca ptr ca nu are rost. Sus cu ea pe portbagajul masinii, o lasi in boxa sau pe balcon peste iarna fara griji ... Pare zurlie combinatia la prima vedere insa poti face treaba cu ea. Cu asa o barca nu te vei scufunda niciodata chiar si daca se rupe in doua sub prea mare greutate poate sau intre doua valuri daca prinde aer sub ea pe mijloc si ai over 100 kg poate, desi si spuma aia se cam face beton in strat asa gros ... O idee la care cred ca mai merita reflectat ... Oricum for low budget e geniala indraznesc sa zic.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 14 Dec 2012, 10:50

Ideea nu as lasa-o asa usor de-o parte sa se prafuiasca , cred ca merita mai multa atentie, e prea tare ,zici ca e desprinsa din familia Bundy
O barca ca asta "custom" am vazut si eu cu ceva ani in urma la Tarnita....cei de la Hidroelectrica au bagat spuma intr-o barca ruseasca veche si mergeau cu ea la pescuit .....se suiau si cite 3-4 pe ea odata si barca plutea fara probleme.
Eu cred ca ideea nu e rea , doar ca barca va deveni rigida dar totusi f.f. usoara ....pt. cine e mai comod si are cum sa o transporte si sa o depoziteze zic ca e o solutie OK. :wink:

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 14 Dec 2012, 11:14

vali stratonov scrie:
Ideea nu as lasa-o asa usor de-o parte sa se prafuiasca , cred ca merita mai multa atentie, e prea tare ,zici ca e desprinsa din familia Bundy
O barca ca asta "custom" am vazut si eu cu ceva ani in urma la Tarnita....cei de la Hidroelectrica au bagat spuma intr-o barca ruseasca veche si mergeau cu ea la pescuit .....se suiau si cite 3-4 pe ea odata si barca plutea fara probleme.
Eu cred ca ideea nu e rea , doar ca barca va deveni rigida dar totusi f.f. usoara ....pt. cine e mai comod si are cum sa o transporte si sa o depoziteze zic ca e o solutie OK. :wink:
In anumite conditii treaba asta poate fi o solutie la indemana , ieftina si durabila cu un singur mic impediment – transportul ca si volum nu ca si greutate. Dintr-o coaja ieftina de colac mai gros pe care in mod normal nu ai cumpara-o sau dintr-o ruseasca veche si coapta , ai sansa cu o f. mica cheltuiala sa faci o barca de care sa te folosesti cu placere inca doua trei sezoane poate daca nu si mai bine. Totul e sa fii atent la cantitatea de spuma folosita si la distributia uniforma in interiorul barcii a acestei spume si apoi nu mai ai treaba.
Chiar e tare ideea si desi e traznita sunt sigur ca functioneaza belea.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 20 Ian 2013, 11:04

Intrebarea se refera la dispozitivul de umflare sau la gazul introdus in baloane? :headbash:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 20 Ian 2013, 11:06

vipificator III scrie:Intrebarea se refera la dispozitivul de umflare sau la gazul introdus in baloane? :headbash:
La prima domnule coleg'....la dispozitiv. :wink:

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 29 Ian 2013, 21:48

Eu dupa parerea mea zic ca la umflatul barcilor se aplica principiul vaselor comunicante, deci daca folosesc o butelie de oxigen LINDE MESSER SIAD la 200bari cu reductor pot umfla barca la prescriptia data de producator fara compresoare, turbine de esapamen,t pompe manuale sau pedestre! :elkgrin:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 30 Ian 2013, 09:16

vipificator III scrie:Eu dupa parerea mea zic ca la umflatul barcilor se aplica principiul vaselor comunicante, deci daca folosesc o butelie de oxigen LINDE MESSER SIAD la 200bari cu reductor pot umfla barca la prescriptia data de producator fara compresoare, turbine de esapamen,t pompe manuale sau pedestre! :elkgrin:
...dar de la esapamentul masinii nu se poate ?
dar de la o gura de canal? .. :)
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !

Scrie răspuns