Cea mai tare mulineta din lume!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 09 Feb 2006, 01:55

Un PS scurt: adevaratele Daiwa la preturile specificate de mine, erau noi, nu la mana a doua sau, de ce nu , ocazii!
Pestii sunt sub apa!

porto
junior
junior

Mesaj de porto » 09 Feb 2006, 03:44

Ma faci sa rad faurstelianlucian.
Tu nu stii ce e o mulineta Daiwa. Eu am avut si Stradic si stiu ce e. Cu siguranta nu e ca Daiwa TDS. O am de un an si merge brici. Am pescuit vara trecuta cam 3-4 zile pe saptamana la bass cu ea si pot sa spun ca e cea mai buna mulineta care am vazuto pana acum. Da la inceput nu merge la fel de limpede ca Stradicul dar dupa cateva partide vei vedea diferenta. Nu ma va convinge nimani ca Shimano e peste Daiwa. Cea mai scos nou Shimano din 2000 poate tot redenumiri ale lui Stella. Ai pus mana pe Daiwa Exist. E ca o mica bijuterie. sa incerci in acelasi timp si Stella si Exist la caderea picupului si vei vedea doar una din diferente.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Feb 2006, 09:00

faurstelianlucian scrie:Un PS scurt: adevaratele Daiwa la preturile specificate de mine, erau noi, nu la mana a doua sau, de ce nu , ocazii!
http://www.ginrinpeche.com/product_info ... cts_id/696
http://www.ginrinpeche.com/product_info ... cts_id/234
http://www.ginrinpeche.com/product_info ... ucts_id/44
http://www.ginrinpeche.com/product_info ... cts_id/692

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daniel tinte » 09 Feb 2006, 13:03

Nu as vrea sa polemizez cu nimeni, insa nu trebuie uitat de unde ne cumparam fiecare mulinetele. Poate ca ce spune Tudor este valabil in cazul lui, unde problema se pune altfel-sotia mergand des in Japonia poate gasi piese ft. bune la preturi de 100-120 euro ptr. un model de Daiwa made in Japan, sau cei ce locuiesc peste ocean pot achizitiona tot asa la preturi decente. Insa de unde cumparam noi, adica cel mai des din Ungaria cel mai bun raport pret calitate l-am gasit si eu tot la Stradic, si aici ma refer la produsele made in japan si nu facute pe vreun vapor in miscare in Malayesia, China, Taiwan. Este clar ca pe ce scrie ca este produs in japonia are alta calitate fata de produsele din alta parte. Si ca ex. final, atat Daiwa cat si Shimano mai produce mulinete in Japonia doar in clasa de pret peste 100 euro.
Mai trebuie tinut cont ptr. produsele cumparate de pe diverse site-uri-fie nu trimit in Romania, sau costa transportul 40% din pretul de raft, si in plus nu poti incerca piesa respectiva, asa ca in final riscul este mare.
Respect personal atat produsele Daiwa cat si cele Shimano, dar in ceea ce ma priveste incerc sa ma adaptez la ce posibilitati am ptr. a obtine cel mai bun raport pret/calitate.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 09 Feb 2006, 13:29

Eu am, si utilizez, atit Shimano cit Daiwa.
Amindoua firmele au modele de toate gamele.
Daca-ti iei astazi un Stradic si-ti place asta nu inseamna ca miine nu vei pune mina pe un model Daiwa care o sa-ti placa mai mult. In fiecare an amindoua firmele scot modele noi citeodata mai performante la unul sau la celalalt.
Asa ca faptul ca intr-o zi Shimano a scos Stradic-ul nu inseamna ca, gata, i-a terminat pe cei de la Daiwa. La ceva vreme a iesit Capricorn-ul, mai bun ca Stradic-ul dupa parerea TUTUROR CELOR CARE AU PESCUIT CU AMINDOUA.
Sper ca de data asta sa ma fi exprimat mai clar.

Tudor

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 09 Feb 2006, 14:01

Draga Porto stiu ce este o mulineta Daiwa si asta nu inseamna ca o subapreciez, vai de mine departe gandul. Era doar o parere personala despre faptul ca; cum spunea concitadinul meu Daniel Tinte, pe piata la noi in vest greu gasesti o mulineta Daiwa, la un pret bun (real) shi sa fie made in Japan. Originalele sunt la preturi mult mai mari fata de un Stradic made in Japan.
Cu respect!
Pestii sunt sub apa!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2006, 15:32

pe multe originale vandute in state acum scrie china, taiwan sau malayesia si sunt fix acelasi lucru cu cele pe care scrie japan. atata ca le ansambleaza o tanti care lucreaza mai ieftin.

si gasesti bine mersi pe piata la noi mulinete daiwa si shimano originale, la arrow, respectiv gipo, importatori autorizati pentru cele doua branduri, din cate stiu au magazine raspandite prin toata tara.

faurstelianlucian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de faurstelianlucian » 09 Feb 2006, 15:48

Aveti dreptate D-le Eugen, consider insa caci calitatea este scazuta la cele asamblate in alte tari. Sincer, nu personal am facut aceasta comparatie, intre doua modele identice, dar cu provenienta diferita; ci un prieten care testand in timp, a ajuns la o concluzie: made in Japan este made in Japan.
Cat despre preturile de la magazinul pe care la-ti mentionat, imi par exagerate fata de oferta din Ungaria.
Cu respect!
Pestii sunt sub apa!

ss
senior
senior

Mesaj de ss » 09 Feb 2006, 16:03

Din pacate pretul in Romanica este o problema. Atat timp cat trec prin vama ca prin branza mulinete rainbow, dam, cardinal, lexus (o fi vreo masina japoneza ), storm, vigor si un milion de alte cucuri la pret de 3 lei, sculele de clasa zac prin magazine si din cauza ca nu exista rulaj la ele, isi pun si importatorii 2-300%, macar sa se scoata cand vine un nebun vrajit de plutirea unui rulment Daiwa sau Shimano. Nu mai vorbesc de contrafacerile grosolane, ca vand ale noastre magazine niste mulinete Okuma Avenger de nu mai intelegi nimic: teoretic aceiasi mulineta are 5, 6, 7 rulmenti functie de vaporul pe care a fost facuta.
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Feb 2006, 17:14

lucian,

te rog lasa-l pe dl. deoparte ca e mai simplu fara. ai dreptate ca sunt preturile mai mici in Hu, dar si alea sunt mari daca le compari cu altele. poate nu la sziget la expo, dar in magazine sunt, si in italia sunt preturi exagerate la echiapamentele de pescuit. nu este insa vina comerciantilor neaparat, in toata europa preturile sunt mari din cauza taxelor impuse pentru transportul marfurilor de genul asta.

nu am vrut sa te contrazic cu nimic, atata ca daca scrie taiwan pe ea nu inseamna ca-i facatura. sunt chiar si mulinete facute in japan pentru piata jap care se fac in tari din astea, acolo nu exista prejudecata cu made in sua sau jap.

eu personal nu am vazut niciodata nici un fake de mulineta daiwa sau shimano, desi am tot auzit ca e plin de ele. iar okumele de care zice ss, nu cred ca-s facaturi, cred ca pur si simplu sunt serii produse mai economic pentru piete cu putere de cumparare mai mica, d-aia difera foarte tare de cele care se vand in US.

nu vrei din RO, buy online sau uita-te mai des la anunturi, totdeauna apare ceva...asa facem cu totii, pana una alta asta este situatia.

fir intins!

Scrie răspuns