Cea mai tare mulineta din lume!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 23 Ian 2006, 21:17

Aquaro Angler scrie:
musKloiu scrie:nimic nu este mai trist ca mediocritatea in viciu
:twisted:
corect nu?...... :lol: :lol: :lol:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Ian 2006, 21:19

@clonatu'

Nu am mentionat faptul ca mulinetele "magneziu " sunt mult mai usoare banuiam ca majoritatea pescarilor stiu aceasta,credam ca nu stiu probabil ca nu sunt indicate pescuitului in apa sarata.

Fii linistit ca nu ma umflu in pene niciodata ,mai mult chiar daca vrei te pot ajuta sa-ti implinesti visul cu STELLA ,adica sa o cumperi la pretul din U.S.A. nu din Europa ,prin intermediul meu daca vrei platind pretul din magazin ,taxele transportul si nu-ti cer nici un comision. pt. aceasta tranzactie.

Despre cat sunt de informat despre pescuit si cele aferente ,iti pot spune ca sunt mai informat decat crezi tu ca sunt,dar asta nu insemna ca de fiecare data trebuie sa tin o dizertatie pe aceasta tema,fiecare trebuie sa se mai informeze si singur ,dupa cum spuneam ,studiu individual e baza.

Sunt convins ca pescari sunt numai cei cu bani multi, ceilalti sunt doar candidati la a deveni pescari si care cu greu vor ajunge la nivelul primilor,ca doar intodeauna dreptatea e de partea leului (acum mi se pare ca ii spune RON daca nu ma insel).

Cum sunt convins ca daca pescuitul in Romania in felul in care e practicat acum,se va continua si pe viitor in acelas fel ca acum,peste 5-10 ani nu va mai avea nevoie nimeni de STELLA,sau de alte mulinete si doar vor povesti"ma ce pesti erau pe vremuri...."

Jean Scurtu

Ioan S.
veteran
veteran

Re: v

Mesaj de Ioan S. » 23 Ian 2006, 21:22

clonatu' scrie: Imi exprim din nou convingerea ca toti pescarii romani isi vor permite astfel de mulinete in urmatorii 5 - 10 ani.
Cu asta sunt de acord ... cu o mica observatie ... vor deveni accesibile pescarului roman in aceeasi masura in care caracteristici ale mulinetelor de top in urma cu 10 ani au devenit astazi comune multor mulinete cu pret mediu spre mic.

:oops:

musKloiu
veteran
veteran

Mesaj de musKloiu » 23 Ian 2006, 21:48

clonatule tata am o intrebare pentru tine: care este cea mai buna anvelopa din lume?....sau drujba...sau trotineta ....intrebare retorica :wink:
Ce poate fi mai trist decat mediocritatea in viciu....

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 23 Ian 2006, 21:53

Se pare ca mulineta Shimano Stella este pentru pescuitul oceanic. Am vazut o emisiune in care aceasta mulineta cu fir textil a fost montata pe o lanseta de forta si scoteau din apa unul dupa altul toni si baracude de peste 20 kg iar in dril tragea de ea sa o rupa si tot rezista si functiona bine. Ce mulinete ar rezista la asemenea driluri.

Vizitator

v

Mesaj de Vizitator » 23 Ian 2006, 22:44

Ma bucur ca sunteti informat., dle scurtu,

dar nu toti sunt asa, nici eu nu ma pot pretinde. De exemplu nu stiu cati ani aveti dv, spre deosebire de dv care stiti se pare cate mulinete au trecut prin mana mea! :shock: No comment.

Acuma daca tot e un forum de "discutii" hai sa discutam. Ziceati ca peste 5 - 10 ani nu vor mai fi pesti in Romania? Eu desi sunt un pesimist, nu cred lucrul asta. Eu cred ca odata cu intrarea in UE curente precum C&R vor prinde mai mult la pescari, deja se simte pe forum o schimbare majora fata de ultimii ani (da, nu sunt chiar nou pe forum cum ati sugerat in mod eronat / alta afirmatie gratuita).

Vor fi si bani mai multi, alocati dezvoltarii proiectelor de mediu, cred ca stiti ce suma urmeaza sa aloce UE ptr Romania in urmatorii 7 ani...
Va fi si o mai buna gospodarire a apelor...

Iar daca pestii chiar dispar din Romania tin sa va aduc la cunostinta ca avem peste 1 milion de romani plecati la munca in strainatate (eu am fost unul din ei si voi mai fi, dvs sunteti unul in prezent) din care cel putin cateva mii sunt pescari. Dupa 2007, vor mai pleca la munca inca 1-2 milioane de romani, deci numarul pescarilor romani din strainatate va fi de cifra zecilor de mii!
Acuma sa nu-mi spuneti ca acesti oameni nu-si vor permite o Stella, la un salariu european de 1000-2000 de euro pe luna!!!!!!!! Si acestia vor prinde peste pe minunatul Ebro, Segre sau Saone, sper ca ati auzit de ele, deci nu neaparat in Romania.
Pe aceste lucruri imi bazam afirmatiile optimiste in legatura cu viitoarea
stare de bine a romanului, a pescarului roman mai precis.

Tinand cont ca sunteti o persoana inaintata in varsta eu va tin pumnii sa prindeti si acele vremuri de peste 5-10 ani si sa fiti ceva mai optimist in legatura cu ele.

Stella exista atat in varianta de apa sarata cat si in cea de apa dulce.
O pot procura si eu lesne, dar inca nu consider oportun momentul. Am tinut una in mana chiar saptamana trecuta deci stiu ce vreau. Multumesc ptr oferta oricum.

Pentru cei ce cred ca un astfel de topic se deschide doar ptr pescarii bogati, ma gandesc deja la varianta de a nu fi partinitor si a deschide si un topic despre cea mai tare mulineta cu bucse, fara rulmenti, fabricata pe vapor, sub licenta "Ciaina". :cry:

La buna auzire!

In incheiere promit un cd cu emsiuni de pescuit titrate in romaneste aceluia care va face cea mai frumoasa dizertatie argumentata despre mulineta pe care o considera el ca fiind de vis. Stella nu e singura. Mai sunt si altele.
Deci premiul a fost lansat! Aveti cuvantul!

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 24 Ian 2006, 08:44

@clonatu
Daca iti este ,,lesne'' sa procuri o Stella de ce nu o cumperi si ne spui si noua cum este(noua astora cu made in,,ciaina'').
Crezi ca daca ai cules 3 capsuni sau ai spalat vase pe vreun vapor ti-a crescut IQ-ul.Dupa felul cum judeci pe toata lumea (tu le sti pe toate), :roll: nu s-ar spune.

paul
Moderator
Moderator

Re: v

Mesaj de paul » 24 Ian 2006, 09:24

Daca e sa vorbim de un salariu, cu siguranta ne referim la salariul mediu pe economie
clonatu' scrie: Vor fi si bani mai multi, alocati dezvoltarii proiectelor de mediu, cred ca stiti ce suma urmeaza sa aloce UE ptr Romania in urmatorii 7 ani...
Va fi si o mai buna gospodarire a apelor...

Iar daca pestii chiar dispar din Romania tin sa va aduc la cunostinta ca avem peste 1 milion de romani plecati la munca in strainatate (eu am fost unul din ei si voi mai fi, dvs sunteti unul in prezent) din care cel putin cateva mii sunt pescari. Dupa 2007, vor mai pleca la munca inca 1-2 milioane de romani, deci numarul pescarilor romani din strainatate va fi de cifra zecilor de mii!
Acuma sa nu-mi spuneti ca acesti oameni nu-si vor permite o Stella, la un salariu european de 1000-2000 de euro pe luna!!!!!!!! Si acestia vor prinde peste pe minunatul Ebro, Segre sau Saone, sper ca ati auzit de ele, deci nu neaparat in Romania.
Visezi frate! Pai cand crezi ca in Romania or sa ajunga salariile la 1-2 mii de euroi pe luna? Mai e pana atunci, daca acest lucru va fi vreodata.
Ca mai sunt persoane ici-colo care castiga asa, e adevarat, dar majoritatea au un slariu de mizerie, atat tineretul cat si cei mai in varsta...

Revenind la mulinete.. ziceai de Stella.. Personal prefer o Stela Artois :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 24 Ian 2006, 09:31

Eu pe Stela Enache si Florin Bogardo :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 24 Ian 2006, 09:36

fishi scrie:@clonatu
Daca iti este ,,lesne'' sa procuri o Stella de ce nu o cumperi si ne spui si noua cum este(noua astora cu made in,,ciaina'').
Crezi ca daca ai cules 3 capsuni sau ai spalat vase pe vreun vapor ti-a crescut IQ-ul.Dupa felul cum judeci pe toata lumea (tu le sti pe toate), :roll: nu s-ar spune.
@FISHI

Iti multumesc ca m-ai scutit de un raspuns si ca raspunsul tau a anticipat ce as fii vrut sa-i spun "clonatu"-lui,dar mai pe departe.
Poate ca e mai bine sa fii direct,dar eu credam ca baiatul e educat ( vezi doamne are computer,face parte din elita noua a pescarilor,cei cu bani,are computer) si ca pot sa i-o spun printre randuri...
S-ar parea ca nici randurile nu le intelege decat in felul lui,darmite printre randuri sa inteleaga ce vreau eu sa-i transmit.

Oricum pt. inceput de an ramane cel mai "tare".

Jean Scurtu

Scrie răspuns