Cea mai tare mulineta din lume!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 24 Ian 2006, 09:57

nu va mai agitati atat, am mai avut astfel de personaje pe forum, cu inchipuiri de superioritate care ne supuneau la sondaje :lol:

clonatu, nu exista nici "cea mai buna mulineta din lume", nici "cea mai buna mulineta din lume", exista echipamente preferate de pescari din diverse motive. calitatea poate sa fie relativa atat timp cat pretul e bun. si invers. :lol:

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 24 Ian 2006, 10:57

Eu, ca fan al tehnologiei viitorului, sint mihnit cit de prost stam la o gramada de aplicatii: colonizarea altor planete e SF, teleportarea nu exista, iar la clonare sintem varza. :oops: :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 24 Ian 2006, 13:36

Mai clona , veste proasta , Stella ii o mulineta pentru jigging extrem ( amindoua modelele ) si nici nu-i chiar asa tractor precum se crede , am vazut una care o cedat in drill cu o caracatita , probabil prea multi rulmenti . Asa ca gindeste catre altceva , ca asta nu mere , eventual ca un compromis .

Fir Intins!!!

gemba111
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gemba111 » 28 Ian 2006, 20:35

Ca pret o SHIMANO STELLA costa aici cca.$600 ,iar o DAIWA SALTIGA costa cca.$700

Nu sunt sigur ca pretul afisat reflecta si o eventuala diferenta de calitate!
Experienta mea imi spune altceva si imi rezerv acest drept de a ma exprima

cu respect.

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 04 Feb 2006, 19:33

am o cunostinta care din primavara a inceput sa dea la vobler.pina atunci nu mai pescuise .avea un singur vobler de la salmo.pina in vara a prins peste pe rupte.recordul lui fiind un somn de 20 si cam 15 avati intr-o jumate de zi nici unul sub 4 kg, un clean de 4,5 *eram acolo*! avea o lanseta de 3,60 mcu actiune de 70grsi o mulineta de 15lei.fain nu?oricum a devenit o legenda pe acolo. :lol: l-am gasit de nenumarate ori dupamiaza cind soseam eu ,plecind cu avati adevarati.ceea ce vreau sa punctez eu e ca omul era supermultumit de sculele lui :wink:

ss
senior
senior

Re: Megasupeer mulinele.......

Mesaj de ss » 06 Feb 2006, 15:17

[quote="cristian.ene"] Mulinetele de 100-150$ au tot ce trebuie restul e moft. Doar moft. Intelegi moft.

Daca nu ai inteles repet. Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.
Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.Moft. Moft.
Moft. Moft.Moft. Moft.

Corect.Corect.Corect.
Intamplator ( sau nu :?: ) am doua mulinete de spin din cele pomenite de tine: o daiwa freams ( un soi de capricorn pentru piata japoneza ) si o shimano sahara. Sunt robuste, au rulmenti antirugina, mulineaza ghinisor, au scos peste si... mi le pot permite, le iubesc si sunt cele mai bune din lume. E adevarat, daca as gasi pe jos 300 EUR... da' mai bine piei ispita...
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

sofoneamihai
senior
senior

Mesaj de sofoneamihai » 07 Feb 2006, 21:48

Pentru mine cea mai tare mulineta din lume e cea care mi-a scos pe mal cel mai mare peste al meu ! logic nu ? ( in cazul meu Daiwa Caldia)
Nu e cea mai scumpa pe care o am deci nu asta a primat in alegere .
Oricum e un pic cam generalist pusa problema . In clasificarea " tariei "
unei mulinete poti avea in vedere mai multe aspecte eventual dpv pret sau fiabilitate sau f. important tipului de pescuit careia i se adreseaza . Nu compari una de ul cu "mamutii' de trolling in ocean
mie mi-au trecut prin mana sute ( nu exagerez )
pe clase de pret
sub 100 daiwa Laguna ( mi-am comandat aia noua de pe cabelas parca exist imi scapa vreo 60 $ imi suna bine )
100-150 daiwa Advantage ( super mulineta )
200 daiwa Sol ( fiabila ca daiwa si merge uns ca shimano 215 gr)
200-300 daiwa Fuego ( best of the best la 215 gr tambur 3000 mi se pare idealul )
800 euro daiwa tournament z ( am pus "gheara" pe ea SH in satare ca noua cu 330 E ) beton dar e mica 2000 .
de la shimano am avut cam tot mai putin Stella ( am pescuit cu ea si e tare dar am vazut una adusa din Japan si e marfa ) si le-am maritat pe toate . Sunt ideale daca nu mergi mult la peste ( nu glumesc
merg de te ung pe inima sunt mai legate aparent dar mult mai putin fiabile
daca practic stii ca nu ai timp sa mergi ca dementul la peste sunt OK )
Tot ce am scris mai sus nu are valoare in comparatie cu mulinetele de cast e "the next level " Am trecut si prin asta dar e alta lume ! mi se pare prea complicat in comparatie cu ce castig la fiabilitate . Daca va bate GANDUL aveti grije cand va apucati sa nu care cumva sa bata VANTUL ( tata e groasa daca nu ai nervi de otel )
Cred ca m-am tampit de tot ( nu merg la copca si abstinenta se vede !) Sper sa se dezghete ca Petre rade de mine acum de la biroul din spate ca o sa ajung dependent .
PS
Stie tata cineva vreo prognoza pe termen lung cu iarna asta ?

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 07 Feb 2006, 23:09

salutare!

Era odata o vorba cu niste pestisori pictati.........
n-am mai auzit nimic!

?

Hai sanatate!
Costi
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

cristian.ene
veteran
veteran

Daiwa Exceler

Mesaj de cristian.ene » 08 Feb 2006, 15:00

O noua oferta la Cabela`s de doaua zile Daiwa Exceler la 60$ :

1. all aluminium , only 8.5 oz. pentru modelul 2000 si 9.5oz --2500

2. angrenaj digigear

3. 7 rulmenti

+ tot ce trebuie unei mulinete bune.

asta e oferta despre care trebuie vorbit cu o bere Stella in fata.

E o noua generatie, care ofera un pachet asemanator cu mai vechile Hardzbody, dar au o greutate mai mica pentru acelasi model, si un angrenaj mai bun( si un pret evident accesibil).

ss
senior
senior

Re: Daiwa Exceler

Mesaj de ss » 08 Feb 2006, 15:36

cristian.ene scrie: asta e oferta despre care trebuie vorbit cu o bere Stella in fata..
:roll:
Imi pare mie, sau fanii Daiwa suntem peste cei Shimano si avem si limba ascutita? Rusinica :wink:
PESTELE NU ESTE UN FEL DE MANCARE

Scrie răspuns