Ce scule sa folosesc la avat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Mai 2010, 20:19

Off topic :oops:

Radule si care-i problema daca devine picnik? :lol: Ca doar nu ma duc pe Olt sa-i prind avatii lui Ilie! Ma duc sa-l "prind" pe Ilie! :lol: Ca avati mai gasesc eu si prin alte locuri ,da' pescari cu simtul umorului( a se citi ca nu au ambele vasle in apa!) ...Si e vreo cativa pe aici pe forum! Drept ca nu toti de prin Sibiu . No! Drumul lung ...Radule distantele sunt mari doar daca oamenii le fac asa!
Si daca vrei vorbesc eu cu Ilie sa prinda si pentru noi cate un avat ca sa dam bine in poza comuna... :lol:

Ps: auzi la gura lui ...da contre in somn ... saraca nevasta :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 17 Mai 2010, 21:02

zamfi scrie:Off topic :oops:

Radule si care-i problema daca devine picnik? ...Radule distantele sunt mari doar daca oamenii le fac asa! ...
...bine, bine...am inteles apropo-ul : palinca o aduc eu... :lol: :lol: :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 17 Mai 2010, 22:26

ce distractie si veselie pe topicul asta.
curge palinca si povestile bune,
pfuuu si ce companie selecta
zamfi, bine zis sa stii
am pescuit de multe ori in Sibiu, dar niciodata nu am retinut un peste, toti au ramas acolo de unde i-am prins, ce sa fac cu ei?? doar erau pestii lor :D
iar drumul nu este lung niciodata, atata timp cat merita facut acel drum :wink:

referitor la pescuitul avatului......
specificul locului unde pescuiesc preponderent avatul este sub baraje in curent, langa turbine sau in preajma "pilei" barajelor, iar pt acest fel de pescuit sunt nevoit sa apelez la voblere grele si foarte grele (15-25-30gr) care sa imi permita aruncari foarte lungi, iar naluca sa stea in curent nu sa fie scuipata afara dupa primele mulinari.
niciodata nu am prins avat mulinand rapid, majoritatea atacurilor au fost la primele invartituri de manivela, sau pe recuperare usoara, atata cat sa nu se lase voblerul jos sa ramana pe vecie acolo - la noi sub baraje, orice naluca lasata pe substrat, acolo ramane

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 18 Mai 2010, 01:25

[quote="adiwolf"]ce distractie si veselie pe topicul asta.
curge palinca si povestile bune,
pfuuu si ce companie selecta
zamfi, bine zis sa stii
am pescuit de multe ori in Sibiu, dar niciodata nu am retinut un peste, toti au ramas acolo de unde i-am prins, ce sa fac cu ei?? doar erau pestii lor :D
iar drumul nu este lung niciodata, atata timp cat merita facut acel drum /quote]

Selecta,neselecta,poate ca e bine cand lumea mai si glumeste si se simte bine pe forum.Daca lucrul asta se finalizeaza si cu o intalnire pe malul apei e si mai bine.Nu conteaza daca si cine prinde.Pestii si locurile sunt ale tuturor.De faptul asta itzi poate spune chiar cineva din Valcea,caruia cu mare placere duminica dimineatza la 7 ii dadeam informatzii despre niste locuri.Un fel de" acum la dr.,apoi inainte" :lol: Dar asa suntem noi sibienii,chiar daca unii uita lucrurile astea si ne vorbesc pe la spate.(se stiu ei bine)Dar nu e cazul acum. :wink:
Ar trebui sa-mi cer scuze ca am fost off topic si am incercat sa glumim si sa ne simtim bine, fiind putin pe langa subiect.Dar nu o sa o fac. :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Mai 2010, 17:02

ilie scrie: ........ cineva din Valcea,caruia cu mare placere duminica dimineatza la 7 ii dadeam informatzii despre niste locuri.Un fel de" acum la dr.,apoi inainte" :lol: ...............
dar tu crezi ca eu cunosc toata Valcea?? :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 17:22

adiwolf scrie:
ilie scrie: ........ cineva din Valcea,caruia cu mare placere duminica dimineatza la 7 ii dadeam informatzii despre niste locuri.Un fel de" acum la dr.,apoi inainte" :lol: ...............

:lol: :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 18 Mai 2010, 18:32

adiwolf scrie:
Hai mai Adi nu fi modest ...Recunoaste ca doar eu am reusit sa te surpind cu o poza din Valcea de nu stiai pe unde umbla ...vacutele :lol:
Recunosc insa ca mi-a placut mult orasul tau :wink:

...Si in general prefer monofilamenul in pescuitul la avat. Cum ce-i cu asta? Pai e on-topic frate ,ce naiba mah ,chiar toti ne-am rupt cate o vasla... :lol: :lol: :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 18 Mai 2010, 19:35

adiwolf scrie:
Activeaza si pe forum,la asta faceam referire.Cred ca va cunoasteti ,dar altceva vroiam sa subliniez.Hai ca am destins destul de mult atmosfera si poate Kzoli vroia sa ne impartaseasca cateva din secretele lui la avat .Tare a-si vrea sa stiu la ce musca mai bine avatzii pe Mures,in afara de voblere Cozma,pe care eu unul nu o sa le folosesc niciodata.Dar asta-i alta poveste. :wink:
@Zamfi,si eu am inceput anul cu mono,dar dupa ce am pierdut vreo 5-6 voblere in agatzaturi,altul in drill cu un avat,mi-am adus brusc aminte ca eu foloseam de fapt textil la pescuit si am schimbat rapid.Apoi totul a reintrat in normal.Textil,uneori struna,lanseta rapida :lol: =avat.Exact pe dos de cum ne sfatuiesc "profesorii". :lol: Asta-s eu,rebelul clasei :lol:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Mai 2010, 20:25

ilie scrie:
adiwolf scrie:
Activeaza si pe forum,la asta faceam referire.Cred ca va cunoasteti ,dar altceva vroiam sa subliniez.Hai ca am destins destul de mult atmosfera si poate Kzoli vroia sa ne impartaseasca cateva din secretele lui la avat .Tare a-si vrea sa stiu la ce musca mai bine avatzii pe Mures,in afara de voblere Cozma,pe care eu unul nu o sa le folosesc niciodata.Dar asta-i alta poveste. :wink:
@Zamfi,si eu am inceput anul cu mono,dar dupa ce am pierdut vreo 5-6 voblere in agatzaturi,altul in drill cu un avat,mi-am adus brusc aminte ca eu foloseam de fapt textil la pescuit si am schimbat rapid.Apoi totul a reintrat in normal.Textil,uneori struna,lanseta rapida :lol: =avat.Exact pe dos de cum ne sfatuiesc "profesorii". :lol: Asta-s eu,rebelul clasei :lol:
Anul aceasta n-am avut ocazia sa vad avat peste kill ,mai mici da dar abia de acum urmeaza inca 15 zile sau 14 :?:
:lol: :lol: :lol:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 18 Mai 2010, 21:07

Oricand,oricand. Va fi o adevarata placere.Intzeleg ca dupa prohibitie inspiratia e mai mare,iar eu voi putea asimila mai bine sfaturile.Acum drept-i ca sunt ocupat mai mult cu pescuitul,decat cu calculatorul.Dehh,un mic braconier caruia-i place C&R.Pe curand.

Scrie răspuns