discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
SVF
- veteran

hunting_xxx scrie:Parerea mea este ca.. La somn - cu vobler mare [deobicei jointed] si pe apa curgatoare se baga uzura maxima in mulineta.
Avatul se gaseste destul de des pe apa curgatoare aproape de mal, "izbind" bancurile de oblete, care sta pe langa mal, unde apa e mai caldutza si hrana mai abundenta.... In curent, nu prea gasesti cete de obleti hranindu-se sau stand la.. plaja! Eu nu lansez mult cu SSR-ul pe Mures cand caut avatul. Deobicei avatul vaneaza prin preajma malurilor line, cu ape destul de mici...
Nu stiu unde pescuiti voi la avat!
Stima
Ai pescuit prea mult la avat in mal,apuca-te si da si in curent(cel putin pe olt) si vei vedea intr-adevar avati hotarati.Dar asta nu inseamna ca nu ai dreptate cu malul sau barajele.

-
hunting_fish
- veteran

tincu ilie
Thanx de sfat. Dar sa stii ca sa tai apa felii in curent, asa zi-lumina, nu prea ma incanta. Asa dadeam la inceput, cand cautam avatul. Lansam spre milj. Muresului si mulinam ca inecatul.. Si nimic!! In schimb, stiu unde ar merge tactica ce mi-ai spus-o tu. Exista un loc pe Mures cu curent rapid, apa fiind mica. Si apoi se varsa ca intr-o caldare mai lata.
Ei bine, caldarea este destul de adanca, si la o anumita distantza sub apa, stau si pandesc avati si cleni in asteptarea obletelui pe care il nauceste curentul, care desigur "dat peste cap" va fi o prada mult mai usoara pt ei. Apropo, Oltul ce latime are in medie? Am vazut niste poze cu un mal betonat, apa curata, etc. intr-o revista AVP de prin 2004 cred, articol scris de M.Musatescu.
Stima
-
hunting_fish
- veteran

Michael -"eu vorbeam de pestii de talie normala vizati, pescuitul somnului este ceva mai deosebit.
si eu pescuiesc tot pe rauri si din punctul meu de vedere, la pescuitul avatului sculele au o uzura mai mare decat la pescuitul stiucii,salaului sau cleanului "
Ma refeream ca som = vobler mare = barbeta mare [uneori metalica] = UZURA MARE in curent. Ian incearca si da cu un Rapala Magnum sinking de 13 cm, sa vezi ce rezistentza o sa iti intampine voblerul pe recuperare.
La avat de ex. un popper mic sau un TwichingRap, nu baga uzura mare in mecanismul si galetul mulinetei.
Stima
-
TopGear
- senior

hunting_xxx sunt de acord cu tine
Se cam plange lumea de Shimano. Si nu toti au bani de Stella sau Twinpower

-
Adelin
- Moderator

hunting_xxx scrie:Faza este ca la avat, unde mulineta nu este solicitata foarte tare, merge un Technium sau Super GT-FA.
Stima
De ce crezi ca nu e solicitata mulineta la avat?!

-
hunting_shit
- utilizator nou

crede asta, deoarece nu a pescuit in viata lui la avat

-
tudor
- Moderator

-
Un raspuns trebuie chibzuit pe indelete, nici un cuvant la intamplare. Doi ani e bine. Sunt topicuri unde a durat si mai mult.

-
anem
- veteran

mare dreptate ai Tudore ... e bine sa gandesti inainte ceea ce ai de gand sa scrii si de abea dupa aia sa postezi ... hehehehehe
numai bine ...
ps : si uite in felul asta a reinviat un topic de mult uitat ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...