Ce scule sa folosesc la avat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Mai 2010, 08:58

Braco ! :lol:
Apai Ilie si eu dau mai mult cu textil pe Mures si asta in primul rand de lene :oops: Sa nu tot schimb tamburii...Sau betele...
Dar ,sincer vorbind, cei mai mari pesti pe Mures, la spinning, i-am prins utilizand monofilament! :wink:
E drept ca lasi mai multe naluci... :evil:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Mai 2010, 09:45

Este o momeala ,o chestie din plumb cu o ancora ptr. avat ... are si cateva pene albe ... stiiti careva daca e bun si cum se foloseste ?
Am inteles ca trebuie sa mulinezi repede sa vina cat mai aproape de suprafata apei ....

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 19 Mai 2010, 20:01

ilie scrie:...Textil,uneori struna,lanseta rapida :lol: =avat.Exact pe dos de cum ne sfatuiesc "profesorii". :lol: Asta-s eu,rebelul clasei :lol:
...mai cunosc si eu pe unul care se incapataneaza sa prinda avati , fara sa asculte de "profesori"... :wink:
A. M. R. = 14

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 19 Mai 2010, 21:42

kzoli scrie:Este o momeala ,o chestie din plumb cu o ancora ptr. avat ... are si cateva pene albe ... stiiti careva daca e bun si cum se foloseste ?
Am inteles ca trebuie sa mulinezi repede sa vina cat mai aproape de suprafata apei ....
depinde,
sunt multe naluci de genul asta, inceraca sa pui un link sau o poza pt edificare.
de exemplu, la noi pe Olt merge bine lingura Kastmaster si daca mai are si un fulg in capul ei......
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

sau poate este vorba de pilkere la care au atasat pescarii cate un fulg pe ancora
http://www.energofish.ro/product.php/ET-Pilker-S/2749/

pescuiesc la avat numai cu textil 8lb si leader de flurocarbon de 10lb , circa 70cm
folosesc ca nod de legatura intre fire, nodul Albright, iar ca nod de atas al agrafei Duo-Lock cu vartej, nodul Palomar.
naluci.............de toate felurile, dar in special voblere mari si grele, lipless sau cranckbait si mai nou jerkbait.
ca echipament, folosesc un echipament heavy, bat 1/2-2oz, fast si mulineta de 3000.
astfel echipat, cateodata am mai si prins, de cele mai multe ori m-am uitat lung la apa si la spectacolul pe care il faceau avatii, dar......asta este, deaia este frumos pescuitul, probabil ca daca as prinde mereu ar devenii monoton si plictisitor.
referitor la spectacolele date de avati, foarte rar am prins avati atuncea cand atacau furibund la suprafata, cele mai bune rezultate le-am avut cand se vedeau atacuri dar nu la suprafata apei

p.s. anul asta inca nu am prins nici un avat :cry:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Mai 2010, 07:20

Ms ptr informatii .
Link nu am... ,am vazut in piata un tip face acasa e ca o fasie de plumb de 5-7 cm lung cam 1 cm grosime are un miez de fir care are 2 ocheti ,in una e ancora ,in cealalta se leaga firul ,e ca un plumb culisant lunguieti cu o sirma cu 2 ocheti .....

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 20 Mai 2010, 08:43

kzoli, eu folosesc cu succes la avat Spro ASP, alb. Banuiesc ca stii despre ce este vorba, cum arata. Eu zic ca e o naluca eficienta la avat, mai ales culoarea alba. Pacat ca am lasat in apa varianta de 10 grame, acum am una de 14 grame;si inca un regret....nu prea se aseste la noi :(

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 20 Mai 2010, 08:52

De obicei ce e bun e greu de gasit :lol:
Te referi cumva la asa ceva ?
http://www.fishingdirect.nl/webshop/ima ... pinner.jpg
Am vazut in Bucuresti la Arrow parca ,dar cred ca sunt si pe magazine online ..... La noi in Ms parca la Mara erau ceva asemanatoare ....

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 02 Ian 2011, 18:19

Se preteaza la pescuitul avatului o mulineta de baitcasting?Care ar fi dezavantajele fata de una de spinning?
Until next time....Tight Lines!

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 02 Ian 2011, 19:05

Lungimea lanselui cred ca ar fi principalul dezavantaj , la vara ma dumiresc si eu mai bine cu baitcastingul . Oricum sunt si locuri de avat unde nu trebuie sa dai la distanta prea mare . Dar ai si avantaje ,raport mai mare de recuperare , uzura mai mica in timp , mai ales cu naluci mai grele , folosirea unor fire mai groase care nu afecteaza lungimea lanseului ca la spinn si implicit mai putine naluci pierdute .

Asta asa mai mult teoretic , sunt si eu la inceput de drum .

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 02 Ian 2011, 19:06

adriancean scrie:Se preteaza la pescuitul avatului o mulineta de baitcasting?Care ar fi dezavantajele fata de una de spinning?
am cochetat si eu cu ideea de baitcasting pentru avat dar problemele apar atunci cand trebuie sa lansezi cat mai departe (nu vei arunca la fel ca si cu una de spinning), cand trebuie sa recuperezi rapid nu vei reusi sa prinzi aceeasi viteaza ca si cu una de spinning si sa nu mai pomenesc daca va fi ceva vant prin zona respectiva ... e mult mai ok un echipament de spinning la avat ... cel putin asta cred eu ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns