Cat de teapan e XML.u?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 31 Ian 2008, 00:27

andrei-ovidiu scrie:Avidu' nu e un bat de jig dupa parerea mea, sau ca sa nu dezamagesc, este un bat de jig dar pana in 14, maxim 17 gr. Mai bine iei un G.Loomis GL2 Hot Shot Mag-Medium de 8'6" si 1/4-1 1/4, Ex-Fast, bat cu care dai si pana la 30 de gr. Si este un bat raport calitate/pret f. bun.
ai pescuit tu cu Avid 8'6'' sau 9' 1/2-2oz? :shock: si...nu poti pescuii decit cu jiguri de max 14-17 gr?

dupa gustul meu XML 906 este un bat de pus in rama si ....atit. nu are nici o treaba cu caracteristicile mentionat de fabricant.Poti opta linistit pentru:
Wild River 8'6'' 1/2-2 ,Avid 8'6'' sau 9' si 1/2-2,G.Loomis Hot Shot 1/4-1 1/4.Daiwa Heartland 8'6'' sau 9' 1/2-1 1/4 , Shimano Clarus 8'6'' 1/4-1
Seria de XML ....toata jena.St.Croix, Daiwa, Shimano,Fenwick, chiar si lansete din gama de preturi mai mici bat la poponet lansetele Cabelas XML.
Imagine

meas
veteran
veteran

Re: XML

Mesaj de meas » 01 Feb 2008, 11:00

cristian.ene scrie:.....iti recomand modelul 664 de al XML are rezervad e putere dar e mai bland pe varf e bun pe orice fel de adancime de la 1m la 10m......
Nu te supara ca insist dar as dori o parere si despre modelele 665-2 si 705-2 sau 706-2.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Feb 2008, 11:06

mihai.f scrie:...
Seria de XML ....toata jena.St.Croix, Daiwa, Shimano,Fenwick, chiar si lansete din gama de preturi mai mici bat la poponet lansetele Cabelas XML.

nu contest ca nu ma pricep. :)
da' ce m-ai lovit, tata... :?

vand xml 705-2, eftin si bun. :lol:
n-o am inca da si cand vine.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Feb 2008, 11:15

Ofer 100 de RON

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Feb 2008, 11:20

Tavi scrie:Ofer 100 de RON

tavi, asta e lanseta de salau cica, rigida si puternica.
tu la ce vrei sa dai cu ea :twisted:
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 02 Feb 2008, 11:23

la blinker

cristian.ene
veteran
veteran

XML 705>

Mesaj de cristian.ene » 02 Feb 2008, 11:51

meas,

am vazut 705 XML si pot sa iti spun ca e foarte puternic bun de linguri mari si de jiguri pana la 25 g. E mai putin rapid decat modelul 704 dar mai puternic.

706 nu am vazut dar pot sa banui ca e foarte puternica si cu aplicatii specializate pe naluci mari.
Nu stiu daca e adevarat ca noile XML sunt cosntruite pe alte blankuri, momentan blankurile sunt cotate cu aceleasi dimensiuni. Am auzit doar niste pareri dar nu cred, au modificat doar manerele si nu mai scriu de tehnologia blankului.

La fly Cabela`s a trecut pe blankuri St.Croix noile modele PT+ si FT+ sunt construite de St.Croix se vede clar din textele de prezentare IPC si ART in varianta descriptiva.

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 02 Feb 2008, 15:09

Multumesc :D
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

onesti
veteran
veteran

Re: XML 705>

Mesaj de onesti » 03 Feb 2008, 15:24

cristian.ene scrie: La fly Cabela`s a trecut pe blankuri St.Croix noile modele PT+ si FT+ sunt construite de St.Croix se vede clar din textele de prezentare IPC si ART in varianta descriptiva.
Faptul ca Cabela's a trecut la betzele de fly pe blankuri St.Croix, sau ca in trecut la betzele XML folosea blankuri Loomis este neoficial si irelevant. Si de ce spun irelevant: pt ca atunci cand se proiecteaza un batz, Cabela's scoate aceste specificatzii la licitatzie (ce caracteristici tre' sa indeplineasca blankul). Indata ce una din companiile producatoare de blankuri indeplineste conditziile cerute de Cabela's si cere un pretz mai bun, castiga licitatzia (vorbesc de modul ideal).

Odata ce Loomis (sa zicem) a castigat, se apuca sa faca un blank dupa specificatiile cerute de Cabelas si nu dupa specificatziile GLX, IMX, GL3 sau GL2. Se folosesc alte combinatzii de scrimuri, veiluri rasini si mai stiu eu ce, rezultand un produs diferit.

Deci: e foarte posibil ca sticker-ul cu "Cabela's" sa fie lipit pe o lanseta cu blank made by Loomois sau St. Croix, dar faptul asta nu face acest batz de aceeasi calitate cu betzele Loomis sau St.Croix, ci doar da mai multa incredere pescarului care pescuieste cu un XML si e ferm convins ca el pescuieste cu un Loomis.

Parerea mea!!!

Leba
veteran
veteran

Re: XML 705>

Mesaj de Leba » 03 Feb 2008, 16:59

onesti scrie:...
Deci: e foarte posibil ca sticker-ul cu "Cabela's" sa fie lipit pe o lanseta cu blank made by Loomois sau St. Croix, dar faptul asta nu face acest batz de aceeasi calitate cu betzele Loomis sau St.Croix, ci doar da mai multa incredere pescarului care pescuieste cu un XML si e ferm convins ca el pescuieste cu un Loomis.

Parerea mea!!!
Onesti, la chestia cu calitatea parca imi vine sa te contrazic. Desi nu sunt fan xml/xxx eagle sau alte produse "cabelas" stau si ma gandesc ca un loomis sau o daiwa, ca branduri, nu ar face rabat la calitate doar pentru ca li se sterge eticheta de pe produs. Interesant e ca doar la o parte din aceste produse Cabelas "se lauda" cu originea lor restul promovindu-le ca brand propriu.
probabil ca tine de politichia producatorilor mari, ma gandesc totusi ca piata de retail gen Bass/Cabelas si altii e destul de larga ca sa nu fie neglijata la modul asta. poate ca, compromisul e la accesorii, echipari dar produsul in sine cred ca e cam acelasi.
la chestia cu increderea sunt total de-acord: un brand (fie el si evrgreen :twisted: ) iti confera incredere ca si user pe cand un no name mai putin sau deloc.

p.s. cine da mai mult ca Tavi? :)
East Spinning Team

Scrie răspuns