Casting sau spinning?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 20 Noi 2010, 18:28

Nu e vorba de indoiala,dar anumite persoane ziceau ca Kistlerul ar fi mai bun.Poate m-am exprimat si eu gresit. Oricum multumesc pentru sfaturi si o sper sa ma bucur de calitatile ei in drilluri cat mai multe.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 20 Noi 2010, 19:20

Am si 3 Kistler...stiu despre ce e vorba, dar nu poti spune ca unul e mai bun ca celalalt...e prea abrupt! :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 20 Noi 2010, 19:24

m-ai bagat in ceata de tot :))poate imi iau intr-o zi si un Kistler sa fac eu singur diferenta,la anul ca anul asta am terminat bugetul :))

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2010, 15:37

http://www.youtube.com/watch?v=rZ8cLdsn ... re=related

Asta despre mulineta...

Despre bat...de la o suma , in sus, nu exista bat mai bun sau mai putin bun, doar bat potrivit sau nepotrivit pentru aplicatia/ locatia aleasa de tine.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 22 Noi 2010, 16:51

Deci mulineta e ok pt un incepator ca mine:)
Cu batul mi-ati facut un rezumat la ce am invatat din practica si din teorie si aveti perfecta dreptate.
Deja am scos vreo 5 salai in weekend si un biban.Imi pare rau ca nu au fost foarte mari,sau macar unul sa fi fost sanatos,dar este timp.
Dupa ce o sa mai capat experienta o sa deschid un topic cu o alta mulineta :lol: .Oricum la salau imi place mai mult castingul(aste era topicul),parca e altceva si usor usor mai reglez mulineta sa arunc mai mult,mai trebuie exersat cu aruncarile ,dar pentru inceput e ok...inca nu am aruncat firul de la vreo peruca(am reusit sa il descalcesc) :)

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 22 Noi 2010, 17:48

Salut ! Ai desfacut cumva mulineta ? Sa o cureti , sa o ungi ?

Cineva mi-a zis ca e plina de plastic si eram curios .

Parca nu cred , totusi nu e chiar ieftina .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2010, 18:27

Daca ai prins din primele partide salai cu echipamentul, inseamna ca e foarte ok.. :)
Cu ce gramaj ai dat? Nu te astepta oricum la aruncari la fel de lungi, ca la spin, sub o anumita limita...sa zicem 10 grame.
Eu , zic ca asta e cea mai frecventa greseala de incepator, ma includ si pe mine...ca se asteapta aruncari la fel de lungi , ca la spin cu greutati mici..Trebuie uitata chestia asta, sa poti sa te bucuri din plin de casting.
Odata reusit, este o placere.
UlKustom Rods

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 22 Noi 2010, 19:26

Am desfacut-o si are ceva plastic,insa nu foarte mult.Totusi parca forma ei ma jeneaza putin la mana,am facut comparatie cu un Banax si am vazut diferenta,la Banax nu ma jena,dar poate e doar pt inceput pana ma obisnuiesc sau o fi de la mana mea :)(cand o sa ma simt mai bun o sa iau o mulineta mai pro)

Dau cu jiguri de 28 de grame la care se mai adauga gramajul shadului.
Ideea cu aruncarile vine din reglaje,cu cat inveti sa controlezi aruncarile cu atat o vei regla mai fin si vei arunca mai mult.

Repet: Castingul e peste spinning la salau in Dunare.Dau si la spinning foarte mult la avat sau toamna in Delta la stiuca dar la salau castul e rege.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2010, 19:41

Deci ai vreo 30-32g...poti arunca afara din lume...Atunci, clar ca te anatajeaza. Exercitiu doar...si nu mai ai treaba..
UlKustom Rods

Scrie răspuns