Casting sau spinning?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 13 Oct 2010, 19:45

Ideea e daca e bun,daca se preteaza la ce vreau eu,adica la Dunare,curenti,gramaje mari.Banii s-au dus,dar macar vreau sa stiu daca am ales bine. :D . Mi s-a spus ca trebuia sa aleg un bat cu actiune maxim pana intr-un oz,ca batul oricum are rezerva de putere,dar m-am gandit sa nu il solicit la limita.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 19:48

La aruncare nu o sa se incarce perfect, dar pentru Dunare ai nevoie de par, clar. Este bat de pana la 56g de grame..nu cred ca e prea tare ..depinde unde anume in Dunare pescuiesti. Se incurca firul? Da la inceput, pana inveti.
Cine nu are rabdare sa invete...sa nu se apuce, de cast..clar.
Parca, cand vedem unul care lanseaza prima data cu spin in viata lui este mai breaz? Orice tehnica , prima data trebuie insusita.
Ai mulineta , batul e pe vine....dece mai pui intrebarea asta? :)
Sa te armezi cu rabdare si tutun si baga mare...Nu ca dupa 20 de incercari , te lasi :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 13 Oct 2010, 20:03

Fara tutun :D ,ca am implinit 4 ani de cand le-am lasat,si nu vreau in ruptul capului sa ma mai apuc :) .Un pescar isi lauda batul Shimano Speed Master de 10- 40( sper sa nu gresesc nici numele nici gramajul).Eu am intrebat de echipamentul meu ca sa am o parere avizata,sa stiu daca ma apuc de treaba sau iau alt echipament,desi nu imi surade ideea,din cauza banilor evident.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:12

Pai despre bat nu pot sa iti zic, cum vezi ca nici nu am zis..pentru ca nu folosesc un bat asa de puternic si nici pe Dunare nu pescuiesc.

Atat stiu despre Kistlere, ca sunt tepene si duc mai mult deobicei decat scrie pe ele. Poate este prea puternic , nu ma bag. Eu am un LTA dar Medium-Lite si moderate ..imi place foarte mult..este exact ce cautam.

Tutun evident am zis doar din gluma...zicala aia ;)
UlKustom Rods

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 20:12

Olanseta americana care are plaja greutatii pina in 40gr,corespunde cu una europeana care aceeasi plaja pe la 100gr.Lansetele americane sint altfel construite, au rezerva mare de putere...Si nu exista lanseta buna si lanseta rea...una este potrivita pentru o aplicatie,alta pentru alta aplicatie..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:16

Dl.Gheorghe...si da si nu. Nu toate americanismele intra in acest tipar de echivalare cu Europa. Ce stiu sigur: Kistler si Cabelas da ...dar nici chiar de la 40 la 100 g . Poate ne da Musti ceva date...el are mai multe bete americane :) Sau cine mai are americane.
UlKustom Rods

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 20:21

Am un legend tournament bass,medium ce duce pina in 18 gr.Am dat cu un oz cu el.Cu 25 de gr nici nu gifie..Nu generalizez...Am vazut si kistler care,scria pe el fast si se indoia ca un slow.Am vazut si tinut in mina kistler -2 lansete identice ca si caracteristici-care se indoiau diferit in sarcina ca si cum ar fi gresit si ar fi pus aceeasi eticheta pe doua lansete diferite.Oricum sint mai tari decit astea europene...Si te rog ,spune-mi cum vrei amice,doar sintem in aceeasi barca, nu ma "domni" :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:24

Categoric Kistler si Cabelas da. Cabelasul Prodigy de pana intr-un oz. se descurca si cu 2 oz. lejer...

Ce am citit doar pe aici : sunt unele zone pe Dunare unde si batul de 2 oz american ar fi prea moale.
Teoretic 28+g(poate pana in 50g) si adancimea, curentul Dunarii...cam este nevoie de putere...
UlKustom Rods

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 13 Oct 2010, 20:25

Sami/vali...stai linistit k batzul e perfect pt ce iti trebe tie...la curentii de pe dunare nu poti folosi un M,mai ales sub hidrocentrala unde folosesti lejer capete de 40,si ....decat prea putin, mai bine mai mult...zic eu:)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 13 Oct 2010, 20:28

Apai bete americane au multi, iar eu nu pescuiesc "pe invers"... :D
Decat cu jerkbait-uri.
Iar daca e sa vorbim despre europene de 100 de grame, apoi, Gheorghe, Jaxon-ul meu european de jerk e cotat pana la 120g. Daca ma agat cu el de turu' pantalonilor, sigur ma zvarle in apa... :lol:
Cotatia corecta a lansetelor americane vs imprecisele europene e o legenda urbana. Aproximativa ca toate legendele... Pot da exemple diverse, pt. curiosi, da' nu-i locul aici.
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns