Casting sau spinning?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 13 Oct 2010, 20:29

Asa am gandit si eu,dar cu atatea pareri nu stiam ce sa mai cred,de asta am apelat la acest forum si la parerile unor pescari experimentati.Cel putin din teorie sa stiu despre ce e vorba,la practica...o sa trag tare
:D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:31

Bine, amice Gheorghe...doar diferenta de varsta ma indeamna..ce aproximez la vreo 15-20 de ani ;) Dar daca insisti :)

Sami...vezi batul ala , nu iti place, cumperi altul mai light si gata...o sa ai doua bete bune , pentru diferite aplicatii, locuri, atat.
Am mai citit pe undeva ca pentru incepatori in casting este mai recomandat sa incepe sa lanseze cu un bat mai tare si greutati mai mari..pana prinde miscarea....deci cred ca e ok.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 20:35

Musti este adevarat ca mai nou,europenii copiaza bine de tot lansetele americane.Eu am in minte lansete de acum 4-5ani.Da alea de jerk ,prin definitie sint pari..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Oct 2010, 20:35

ULK scrie:Dl.Gheorghe...si da si nu. Nu toate americanismele intra in acest tipar de echivalare cu Europa. Ce stiu sigur: Kistler si Cabelas da ...dar nici chiar de la 40 la 100 g . Poate ne da Musti ceva date...el are mai multe bete americane :) Sau cine mai are americane.
Cred ca ar trebui un topic special pentru asta. :D
Ca idee, pe un XML 705 (max 1 oz) am pus peste patrujde grame iar pe Avidul ML de la St. Croix am pus vreo 35 parca, pe un vant napraznic.
Cum e si firesc, cand folosesti greutati peste puterea inscrisa pe lanseta (fie ea si americana) nu mai lansezi ci poate arunci. Adica lipseste sfichiul, dai mai din umar, asa...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:36

Musti a scris
Cotatia corecta a lansetelor americane vs imprecisele europene e o legenda urbana.
Pai tocmai ...sustinem ca e invers... Eu de exemplu dau un pronostic ca batul lui Sami de 2oz. se descurca lejer si cu 75g ;)
UlKustom Rods

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 20:37

Daca trece criza imi fac si eu un bait casting.Hait,am zis-o cu voce tare... :lol:

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Oct 2010, 20:40

leba...eu ma refer ca nu trebuie nimic special , din umar or something...tine mult si bine...Cand deja dai din avant...ai trecut deja de portanta batului.
Dar chiar trebuie topic separat..am facut harcea-parcea pe aici :)

P.S. '....Ca bine zici Gheorghe...;)
UlKustom Rods

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 13 Oct 2010, 20:44

Hai ca-i raspund dintr-un foc si lui Leba, cu un contraexemplu foarte aproape de exemplul lui. Un Cabela's XML 703, care e cotat de la 1/8 la 5/8 si care la 15g gafaie... Si un altul. Una dintre lansetele mele preferate, All Star Titanium Inshore 1/16-1oz cotatie de fabrica. Nu s-o fi rupand la 1 oz, dar nici nu pescuiesti cu el...
Deci, eu zic ca tre' discutat despre bat cu bat. Fraza: "betele americane sunt mai puternice decat scrie pe ele" este valabila. Sau nu... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Oct 2010, 20:45

Asa o fi.

.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 13 Oct 2010, 20:49

Musti scrie:Hai ca-i raspund dintr-un foc si lui Leba, cu un contraexemplu foarte aproape de exemplul lui. Un Cabela's XML 703, care e cotat de la 1/8 la 5/8 si care la 15g gafaie... Si un altul. Una dintre lansetele mele preferate, All Star Titanium Inshore 1/16-1oz cotatie de fabrica. Nu s-o fi rupand la 1 oz, dar nici nu pescuiesti cu el...
Deci, eu zic ca tre' discutat despre bat cu bat. Fraza: "betele americane sunt mai puternice decat scrie pe ele" este valabila. Sau nu... :lol:

Corect contraexemplul, am pipait 703ul ala si mi s-a parut firava ...intr-un mare fel.
Scuze de oftopic.
Nu poate face cineva un split spre un subiect nou? :oops:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Scrie răspuns