Care este cel mai bun fir multifilament????
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Care este cel mai bun fir multifilament????
Mai mult marketing si etichete frumoase la firele astea japoneze.
Si multi natarai disperati dupa ultima fitza, victime sigure. Ma numar si eu printre ei.
Frumos imi shade.
Si multi natarai disperati dupa ultima fitza, victime sigure. Ma numar si eu printre ei.
Frumos imi shade.
aZu de 2 ani am trecut pe firele japoneze si la inceput eram reticent ca si tine(foloseam super pe 10lb) dc?! pt ca se rupea usor ceda la nod avea un comportament total invers fata de PP iar acum nu mas mai intorce niciodata la PP. Trebuie sa gasesti nodul potrivit ca sa legi firul si astfel nu va mai ceda iar cu frana reglata corect vei reusi sa dai tepe de tepe si sa scoti pesti trofeu. Am scos cu un Varivas High grade pe 8lb un peste trecut bine de 20kg.
Am gasit nodul . Nu s-a rupt niciodata de la nod, doar din camp. Improuved trilene knot. firele au fost legate de un inel si apoi am tras de ele. Am repetat de vreo trei ori manevra, PP -ul obosit si tavalit cativa ani n-a avut nici pe draq.
Vad eu maine ce poate "in the field". Iau si rola de pp d-ala vechi cu mine ' just in case" 

- kingofbeasts
- veteran
PP-ul ala mult laudat e o sfoara cu comportament de fierastrau pe inele. Supraevaluat si supradimensionat are mult-laudata rezistenta la abraziune data de diametrul grosolan pe care-l afisaza (la fel de "subtire" cu Berkley Fireline si Whiplash de altfel). Daca asta are raport bun calitate pret atunci Mig-ul de la Climax e de-a dreptul afacere la cat de ieftin e comparativ cu ce ofera. O fi PP-ul de 10-15 lbs bun pentru pescuit bile de 40 de grame in craci dar numa daca n-ai chef sa platesti abonament la sala si iti propui sa muti pomi prin Dunare , OLt, Mures,Prut , s.a.m.d .
Spiderwire Ultracast si Stealth rezistente la diametre foarte mici dar slabe la abraziune insa rotunjimea si supercastabilitatea le face favorite in multe situatii mai ales pe voblere usoare pescuite la distante mari.
Super PE-ul are multe atuuri in lupta pentru cel mai bun fir- silentios, rotund, subtire- insa e putin cam firav. Cu toate astea pe balta, unde cam sti care-i cel mai mare peste ce te-ar putea vizita, poate fi ideal mai ales in prezentari de finete.
Samurai Braid la fel rotund , rezistent , castabil si sta binisor la abraziune. Fasaie uneori cand e prea uscat (vara la temperaturi crescute) dar se poate spune ca e un candidat cu pretentii la cel mai bun fir dat fiind faptul ca nu are un pret chiar exorbitant. Probabil ca cel mai bun fir inca nu s-a inventat inca-nu de alta dar pana acum deja am fi stiut toti doar de el si atat- dar sunt destule fire bune care au calitati potrivite la aplicatii si tehnici particulare.
Ideea de baza in materie de fire in final e simpla : sa stii ce ai nevoie pentru stilul , locurile tale si pestii tai , sa vezi ce-ti poate oferi asta si sa vezi cat esti dispus sa platesti pentru ceea ce vrei.
Cam nasoala chestia asta cu lauda la diverse scule si accesorii de multe ori fara argumente. Vrei sa faci review zi frate conditii de pescuit echipament complet, specia vizata, locuri (tip nu coordonate) si la urma poti sa bagi rezultate si impresii . Mai aude cate unu ce da dupa clean sau pastrav ca pp-u' de 10 livre "rullz" si ajunge sa se chinuie si el sa lanseze cu vobler de 3 grame putin mai departe de varful bocancului.
Spiderwire Ultracast si Stealth rezistente la diametre foarte mici dar slabe la abraziune insa rotunjimea si supercastabilitatea le face favorite in multe situatii mai ales pe voblere usoare pescuite la distante mari.
Super PE-ul are multe atuuri in lupta pentru cel mai bun fir- silentios, rotund, subtire- insa e putin cam firav. Cu toate astea pe balta, unde cam sti care-i cel mai mare peste ce te-ar putea vizita, poate fi ideal mai ales in prezentari de finete.
Samurai Braid la fel rotund , rezistent , castabil si sta binisor la abraziune. Fasaie uneori cand e prea uscat (vara la temperaturi crescute) dar se poate spune ca e un candidat cu pretentii la cel mai bun fir dat fiind faptul ca nu are un pret chiar exorbitant. Probabil ca cel mai bun fir inca nu s-a inventat inca-nu de alta dar pana acum deja am fi stiut toti doar de el si atat- dar sunt destule fire bune care au calitati potrivite la aplicatii si tehnici particulare.
Ideea de baza in materie de fire in final e simpla : sa stii ce ai nevoie pentru stilul , locurile tale si pestii tai , sa vezi ce-ti poate oferi asta si sa vezi cat esti dispus sa platesti pentru ceea ce vrei.
Cam nasoala chestia asta cu lauda la diverse scule si accesorii de multe ori fara argumente. Vrei sa faci review zi frate conditii de pescuit echipament complet, specia vizata, locuri (tip nu coordonate) si la urma poti sa bagi rezultate si impresii . Mai aude cate unu ce da dupa clean sau pastrav ca pp-u' de 10 livre "rullz" si ajunge sa se chinuie si el sa lanseze cu vobler de 3 grame putin mai departe de varful bocancului.
- stefanflorin
- veteran
kingofbeasts scrie:PP-ul ala mult laudat e o sfoara cu comportament de fierastrau pe inele. Supraevaluat si supradimensionat are mult-laudata rezistenta la abraziune data de diametrul grosolan pe care-l afisaza (la fel de "subtire" cu Berkley Fireline si Whiplash de altfel). Daca asta are raport bun calitate pret atunci Mig-ul de la Climax e de-a dreptul afacere la cat de ieftin e comparativ cu ce ofera. O fi PP-ul de 10-15 lbs bun pentru pescuit bile de 40 de grame in craci dar numa daca n-ai chef sa platesti abonament la sala si iti propui sa muti pomi prin Dunare , OLt, Mures,Prut , s.a.m.d .
Intelept ca de obicei

Urasc atarnatorii!
Chiar dak a arestat trei salai in urma cu fro jumate d ora,la capitolul rezistenta Varivas Avani firul e varza .
La inceputul partidei pusesem un leader de fluorocarbon Seaguar de 10 lb ce a ramas in prima agatatura rupandu-se Varivasu. Acasa voi mai face un test : Varivas 10 lb vs Fireline 6lb .
La inceputul partidei pusesem un leader de fluorocarbon Seaguar de 10 lb ce a ramas in prima agatatura rupandu-se Varivasu. Acasa voi mai face un test : Varivas 10 lb vs Fireline 6lb .
-
- senior
Or fi supraevaluate firele astea de la japonezi,dar anul trecut ,folosind super PE de 15 si fluorocarbon tot de 15,in agatatura se rupea nodul de la agrafa,deci era ok .De vreo luna folosesc fluoro de 12,6 lbs(am zis sa dau mai fin)si aproape de fiecare data se rupe fluorocarbonul din apropierea nodului cu textilul.

Mai bine zi locul cu salaiaZu scrie:Chiar dak a arestat trei salai in urma cu fro jumate d ora,

- George1985
- veteran
Din cate stiu eu toate firele de top se comporta mai bine daca sunt folosite cu inaintas.
In plus ii prelungesti viata firului, iar inaintasul mono are cateva avantaje...
PS Cred ca o sa folosesc multi timp de acum inainte pentru jiging "de finete" Daiwa Samurai.
In plus ii prelungesti viata firului, iar inaintasul mono are cateva avantaje...
PS Cred ca o sa folosesc multi timp de acum inainte pentru jiging "de finete" Daiwa Samurai.
Bogdane tu ai fir " d-ala bun" , eu n-am mai gasit si m-a pus naiba sa iau Varivas, adica sa fac experimente pe bani multi.
As fi fost foarte multumit daca ar fi rezistat la forta inscriptionata pe eticheta sau macar sa fie nitzel mai rezistent decat pp-ul de 10lb. 15 livre d-ale lu' Varivas nu sunt in stare sa rupa un fluorocarbon de 10 lb Seaguar..? jale..
Salaii stau pe zona de deal, principiul aplicat i-l stiu de la dl. Ilie sculptorul de pe vremea cand pescuiam cu oblete viu.
As fi fost foarte multumit daca ar fi rezistat la forta inscriptionata pe eticheta sau macar sa fie nitzel mai rezistent decat pp-ul de 10lb. 15 livre d-ale lu' Varivas nu sunt in stare sa rupa un fluorocarbon de 10 lb Seaguar..? jale..
Salaii stau pe zona de deal, principiul aplicat i-l stiu de la dl. Ilie sculptorul de pe vremea cand pescuiam cu oblete viu.