Care este cel mai bun fir multifilament????
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
power pro inca rulzz, il folosesc de la 5 lb la 20 lb....am incercat mai multe,dar calitate-pret e imbatabil.Cea mai neplacuta experienta am avuto cu Daiwa tournament 8xbraid, de 20 lb....il pot rupe cu mana...,cedeaza de la nodul cu inaintasul f usor,are rezistenta zero la abraziune...se decoloreaza...Si cam atat:)
Re:
Chief scrie:Adevarul e ca nu pot spune ca sunt nemultumit de PP, acesta fiind cel mai folosit de mine din cauze de necesitate, nu gaseam dimensiunea care o doream din celelalte la momentul achizitiei. Pe langa asta insa Super PE-ul (am alb 15 lb) si Strenul Super Braid (am verde 12 lb galben 50 lb si 20 lb) mi se par superioare. Si Strenul lasa ceva culoare dar nu ca PP-ul. Super PE si Stren SB sunt rotunde si nu aduna apa, foarte rezistente. Am facut ceva teste si nu le-am rupt pe la nod deci, cu nodul corect, nu se pierde nimic din rezistenta impletiturii.
Un P.S. mic, nodul cel mai bun de leader, textil+mono, parerea mea, e cel prezentat de stefan in grafica de la pag 3, ala il folosesc si eu mereu si merge deminune.
Fir intins!
Inca un P.S. a se umezi nodurile inainte de a se strange, mai ales textilul.
Stren Super Braid - mi s-a parut cel mai bun ever. Din pacate nu se mai fabrica.
Sau stie cineva pe unde se mai gaseste?
Re: Care este cel mai bun fir multifilament????
Testat astazi rezistenta la rupere PowerPro 10 lb vechi si folosit versus Varivas Avani Sea Bass Premium PE de 14,5 lb.
PP l-a rupt pe Varivas (nou).
- George1985
- veteran
Dar pescuieste cu PP-ul pe un curent de apa puternic si cu un vant lateral, la distante de 40-50m!aZu scrie:Testat astazi rezistenta la rupere PowerPro 10 lb vechi si folosit versus Varivas Avani Sea Bass Premium PE de 14,5 lb.
Sa vezi ce te mai incanta rezistenta aia...
Mai ales kilu de apa care il ia PP-ul.
O fi bun ca rezistenta,in anumite conditii,dar in rest?
PS Se pare ca PP-ul de acum cativa ani era mai bun calitativ.
De acord George.
Dar ce ma incanta ca e varivasu de 3 ori mai subtire decat PP-ul cand io nu stiu ce rezistenta are si se rupe relativ usor? Macar PowerPro e un fir cinstit, rezista asa cum scrie pe eticheta, stiu sa-mi reglez frana la mulineta, si mai dezdoi si cate un jig agatat in vreo creanga.
Varivas e vandut ca un fir de 14,5 lb, dar mai jos pe eticheta scrie ca de fapt average strength este de 12,5 lb, iar acei 14,5 lb ar fi maximul. Vrajeala de popa tuns...
Dar ce ma incanta ca e varivasu de 3 ori mai subtire decat PP-ul cand io nu stiu ce rezistenta are si se rupe relativ usor? Macar PowerPro e un fir cinstit, rezista asa cum scrie pe eticheta, stiu sa-mi reglez frana la mulineta, si mai dezdoi si cate un jig agatat in vreo creanga.
Varivas e vandut ca un fir de 14,5 lb, dar mai jos pe eticheta scrie ca de fapt average strength este de 12,5 lb, iar acei 14,5 lb ar fi maximul. Vrajeala de popa tuns...
- stefanflorin
- veteran
aZu scrie:De acord George.
da ma da' e fitza

Urasc atarnatorii!
Da' cu pepeu cum e? ca e dat la grosime 0,12 mm cel de 10 lb si de fapt are 0.20mm? Normal ca rupe varivasu' de 14 lb daca pepeu de 10 lb e sfoara de colete.aZu scrie:De acord George.
Mai da-l dreaq de pepeu ca in afara de agataturi si pescuit la distanta mica nu e bun de nimic, poa' sa fie si cel din sua, tot o apa de ploaie...
Cine a zis ca PP-ul are diametru? N-ai cum masura diametrul unei panglici.
Eu n-am zis ca e cel mai grozav fir, doar ca face ce zice acolo pe eticheta, evident ca are si nenumarate neajunsuri.
Sunt doar putin shocat de japonezii astia ce se pare ca s-au molipsit de la europeni cu scrisul pe etichetele firelor. Astia de pe la noi scriu , de exemplu, 0,15 mm, rezistenta 10,17 kg. Eu i-as intreba pe "testatorii" astia euro sau jp : Bah, nataraule cum ai ajuns tu la concluzia ca tzine 10 si virgula saptispe ( eventual sapte sa fie in perioada) cand firul respectiv din molecula minune de spectra sau dineema chinezeasca rezista in realitate la jumatate din cifra declarata. Japonake ala cum ai dedus tu ca ai rezistenta maxima de 14,5 lb si medie de 12,5 lb? Pai ce, intervin acceleratii in masuratorile alea? le-au facut pe statia spatiala MIR? Astept de la jp sa-mi zica si cat e mimimul. dupa mine, pe la 8 sau 9 lb.
Eu n-am zis ca e cel mai grozav fir, doar ca face ce zice acolo pe eticheta, evident ca are si nenumarate neajunsuri.
Sunt doar putin shocat de japonezii astia ce se pare ca s-au molipsit de la europeni cu scrisul pe etichetele firelor. Astia de pe la noi scriu , de exemplu, 0,15 mm, rezistenta 10,17 kg. Eu i-as intreba pe "testatorii" astia euro sau jp : Bah, nataraule cum ai ajuns tu la concluzia ca tzine 10 si virgula saptispe ( eventual sapte sa fie in perioada) cand firul respectiv din molecula minune de spectra sau dineema chinezeasca rezista in realitate la jumatate din cifra declarata. Japonake ala cum ai dedus tu ca ai rezistenta maxima de 14,5 lb si medie de 12,5 lb? Pai ce, intervin acceleratii in masuratorile alea? le-au facut pe statia spatiala MIR? Astept de la jp sa-mi zica si cat e mimimul. dupa mine, pe la 8 sau 9 lb.
Japonezii cu livrele si virgula, restul cu diametrele. :)
Prefer virgulele :mrgreen:
Prefer virgulele :mrgreen: