Salut Andrei, referitor la inaltimea solicitata pentru cadrul pupei barcii, citez din manualul de functionare si intretinere al motorului meu(Mercury 9.9 cp, cizma scurta) :"fundul barcii ar trebui sa fie aliniat sau la circa 25 milimetrii(mm) deasupra placii anti-ventilatie a motorului".ANDREI RIGA scrie:"lungimea cizmei se ia in functie de marimea oglinzii barcii, astfel incat nivelul placii anticavitatie (aripioara orizontala de deasupra elicei) sa vina putin sub nivelul chilei."
Pe mine valoarea asta a lui "putin" ma intereseaza !
Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Multumesc Ovidiu,ovidiu66 scrie:Salut Andrei, referitor la inaltimea solicitata pentru cadrul pupei barcii, citez din manualul de functionare si intretinere al motorului meu(Mercury 9.9 cp, cizma scurta) :"fundul barcii ar trebui sa fie aliniat sau la circa 25 milimetrii(mm) deasupra placii anti-ventilatie a motorului".ANDREI RIGA scrie:"lungimea cizmei se ia in functie de marimea oglinzii barcii, astfel incat nivelul placii anticavitatie (aripioara orizontala de deasupra elicei) sa vina putin sub nivelul chilei."
Pe mine valoarea asta a lui "putin" ma intereseaza !
In sfarsit o cifra exacta. Mi-a mai spus in weekend-ul asta un amic ca ar trebui sa fie undeva pana in 2 cm. Deci pe aici se invarte.
Felicitari Cristi, ti-ai luat o super barca! Nici nu ai idee cat imi place aceasta marca.cristi_vi scrie:Mi-am cumparat de curand un Achilles second hand de 3.3 m. Oare ii ajunge un motor Torqeedo 803? Vreau sa il folosesc pe lac de munte cu 3 persoane. Din ce am mai citit eu mi-am calculat viteza de deplasament si este cam aceeasi cu viteza maxima a motorului dat de American Nautics pentru o ambarcatiune similara cu a mea.
Motoarele electrice te vor duce undeva aproape ve viteza de deplasament. Torqeedo e scump, zgomotos dar are baterie LI-ION, si paremi-se, fara sa bag mana in foc ca nu e compatibil cu bateriile de 12V.
Un Minn-Kota 40-50 lbs (cu maximizer neaparat) e mai ieftin, dar trebuie sa cumperi tu baterie deep cycle si sa te spetesti cu ea.
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.
-
- veteran
- kingofbeasts
- veteran
- kingofbeasts
- veteran