Barci, caiace, colac cu ratzusca si alte chestii de plutit!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Barci, caiace, colac cu ratzusca si alte chestii de plutit!

Mesaj de costi » 20 Dec 2004, 20:38

Pentru anul viitor m-am hotarat sa incerc si alt fel de pescuit decat cel de pe mal. Asa ca ar fi timpul sa investesc intr-o barca. Insa oferta si informatiile din tara lasa de dorit. Oricum as dori ceva ce nu ajunge la mai mult de 400-500 de euro. Deci ce sa fie?? O alternativa interesanta ar fi ceva float-tube, care la Cabela's ar fi cam 100 de para, dar cu transport si taxe nu cred ca ar ajunge la mai mult de 200 $. Oricum vreau ceva de o persoana, maxim doua, de dimensiuni reduse si usor de transportat.

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 20 Dec 2004, 22:21

alte chestii plutitoare sunt pontoanele. mi se par mult mai bune pentru pescuit decat barcile gonflabile. stai mai sus. cel din imaginea de mai jos chiar e brici. pacat ca e peste 1000$. oricum pe link-ul de mai jos am vazut si cu 300$.

Imagine
http://www.oregonfishing.com/pontoonboats2004.asp

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 20 Dec 2004, 23:16

mda, pontoanele ar fi o solutie insa sunt destul de scumpe si cred ca iau desul de mult cu montatul, plus ca in tara nu am vazut pe nimeni sa aduca asha ceva. De felu' meu sunt mai sceptic si in general imi place sa pipai produsul pe care dau banii. De aia ma gandeam la o barca pneumatica, insa in afara de cele produse de Kingfisher nu mai stiu alte firme.
Oricum la capitolul asta sun varza, de aia am si deschis topicul asta.

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 21 Dec 2004, 08:26

Se aduc de catre rusi barci pneumatice la 150-200 para, de culoare verde-tucoaz, din cauciuc panzat, cu vasle de lemn si pompa. Sunt f rezistente. Multi cunoscuti de-ai mei au. Sper sa am si eu la primavara. Sunt si detul de usoare.
Kingfsher sunt f grele. Iti dai duhul daca le cari singur 100 m de la sosea la un lac de munte, pe panta, prin padure! Mi se par o solutie buna doar daca vrei sa pui motor.

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 21 Dec 2004, 10:16

Si eu am avut dilema asta, pina la urma am optat pt. o barca pneumatica din aia verde.Am luat-o de la Metro, cu garantie 1 an parca.Are 2 bancute din lemn, pompa, visle, petice de rezerva.Sint multumit de ea, mai ales ca o pot manevra singur;barca pe un umar, husa cu betele pe altul si la atac! :lol:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 21 Dec 2004, 15:55

MihaiV, depinde la ce vrea sa le foloseasca.

Parerea mea e ca la pescuit cel mai mare pericol vine de la o barca proasta. Daca iese pe o balta mica poate sa opteze la rusesti, dar sa aiba in vedere urmatoarele: se dezlipesc supapele de nu'ti vine sa crezi, mai ales de la soare :lol:, daca nu le umfli bine se frang si iei apa de urgenta, nici prin gand sa nu'ti treaca sa stai in picioare, dezlipesti fundul imediat, sunt subtiri si se taie de scoici sau beton, sunt putin mai usoare ca kingfisherurile.

Din cate am vazut si am pus mana, sunt doua barci care merita banii: kingfisher si arges2 - parca asa le zice, facute la pitesti. Alea de la pitesti sunt mai scumpe decat kingfisher, dar sunt convins ca nu le poti taia cu cutitul. Nu stii niciodata cand estiu pus in situatia sa treci prin maracini sau sa fii nevoit sa o freci de niste scoici pentru a intra la apa.

Eu zic ca barca cea mai buna e aia cea mai rezistenta. Am pierdut un bat mitchell si un rucsac din piele din cauza unei camere de tractor :lol:, plus ca m'am ales cu o vanataie extra la lupa dreapta.

Numai bine!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 16:01

Am vazut la televizor, pe canalul frantuzesc de vanatoare si pescuit "Chasse et Peche" niste camere care aveau in prelungire, in jos, un fel de pantaloni cauciucati (nu luau apa) care se terminau cu niste labe de scafandru.
Efectiv "stateai" in picioare in apa, de fapt pluteai in picioare, camera venindu-ti pana in dreptul braului... si pescuiai.
Din ce am mai observat, acest sistem era mai mult folosit la PMA.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Dec 2004, 16:10

Vorbesti despre float tube Paul.
E bun pentru balti mici. Eu ma mai las dus de curent pe riuri si pescuesc mai ales bait casting cind sunt cu float-ul.

Imagine

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 16:14

Da Tudor... cam asa erau... Mai era o varianta in care plutitorul era chiar sub forma de colac dar, la fel cum se vede si in fotografia expusa de tine, avea pentru spate un fel de perna de sprijin.
Cred ca trebuie sa fie tare placut sa stai in asa ceva :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Dec 2004, 16:31

Nu e rau mai ales vara. Am abordat deja subiectul la http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=1&id=32

Scrie răspuns