Barci, caiace, colac cu ratzusca si alte chestii de plutit!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 21 Dec 2004, 16:52

tudor scrie:Nu e rau mai ales vara. Am abordat deja subiectul la http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=1&id=32
Da, l-am recitit acum... Frumos articol... iti face pofta de pescuit :)
Am fost surprins cind un crap mare sa urcat spre suprafata chiar printre picioare.
Poate intr-o buna zi o sa fi surprins de vreun somn ca la 100 Kg :)

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Dec 2004, 17:11

Asta visez de mult, sa prind un somn mare in float tube. Dar hai sa stam in subiect. :D

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Dec 2004, 08:12

Da, alegerea depinde de nevoi. Daca trebuie carata in spate pe distante lungi, atunci cred ca una mai usoara e mai buna. Am amici care au Kingfisher, am amici care au barca de Pitesti. Ambele sunt f grele si proprietarii injura mereu ca le-au luat, fiindca la noi in zona la aproape orice lac mergi ai de strabatut vreo suta de metri in panta prin padure. Si daca la vale mai e cum mai e, sa vezi la deal poticneala!
Am si vreo 5 amici cu barci verzi, rusesti, si nici unul nu a avut probleme gen dezlipirea valvelor sau fundului. Nici unul n-a avut vreo gaurica in barca. Si asta in conditiile in care pescuiesc aproape in fiecare saptamana. Barca vine cu o fasie de material pe care o poti studia. E super tare, ca orice cauciuc panzat. Pentru mine asta e alegerea ideala din ceea ce exista acum pe piata.
Dar pentru altii poate fi diferit. Daca la toate baltile e acces pana la buza apei cu masina, atunci nici o problema, poate fi barca oricat de grea. Ooops! Daca stai la etaj si trebuie sa o cari de la masina e cam nashpa!

Un sfat suplimentar: orice barca va luati, vedeti sa aiba fundul gonflabil. E esential in unele perioade ale anului, sau pe lacurile de munte chiar tot anul.

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 22 Dec 2004, 09:08

MihaiV scrie:Un sfat suplimentar: orice barca va luati, vedeti sa aiba fundul gonflabil. E esential in unele perioade ale anului, sau pe lacurile de munte chiar tot anul.
De ce Misule? Explica-te!

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Dec 2004, 09:20

Nu'ti ingheata picioarele :lol:

Ar fi culmea sa aud pe cineva ca injura un kingfisher sau un arges2. Ii dau cu ceva in cap :lol: Daca ai iesi pe lacurile de acumulare de pe Olt in noiembrie, cu 15 m de apa sub tine si 3-400 m pana la mal primul lucru la care te'ai gandi ar fi rezistenta barcii :lol: Poate sunt eu mai isteric, cine stie.

Numai bine!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 22 Dec 2004, 09:36

MihaiV scrie:Se aduc de catre rusi barci pneumatice la 150-200 para, de culoare verde-tucoaz, din cauciuc panzat, cu vasle de lemn si pompa. Sunt f rezistente. Multi cunoscuti de-ai mei au. Sper sa am si eu la primavara. Sunt si detul de usoare.
Cu stirea asta m-ai facut tare curios... Am sa caut si eu, eventual prin bazar sau pe unde obisnuiesc sa mai vina moldoveni din Basarabia
150 - 200 para te referi la euro sau $?
Si, sincer sa fie, habar nu am ce sa verific la ea.... ce trebuie verificat? Ca de garantie nu poate fi vorba...
Multumesc!

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 22 Dec 2004, 09:41

[quote="todi"]Nu'ti ingheata picioarele

Si ar mai fi ceva...daca se sparge comp. de fund, fiind umflat, se sparge doar exteriorul si nu-ti intra apa la picioare...sau la fund :D

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 22 Dec 2004, 09:57

sau daca se sparge barca ramane numai bine fundul pentru scule :lol: :lol: asta daca n'ai 7-8 kg voblere, 10-15 kg jiguri si shaduri, etc. Pestele il eliberezi cu tot cu juvelnic.

Am vazut o chestie interesanta la kingfisher, eugen sau dan s'au legat de o pila de beton, barca frecandu'se o zi intreaga de betonul ala scarbos. cicatricea este aproape invizibila, si numai pe stratul superficial al epidermei :lol:

Paul, parerea mea, daca tot dai ai 200 EURO - nu 150 $ - sa'i dai pe o barca ruseasca, mai pune 100 si ia'ti kingfisher. Lifetime stuff :D

Numai bine!

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 22 Dec 2004, 09:59

Paul, faci cum vrei, eu ti le recomand totusi pe cele de la Metro, datorita garantiei de 18 luni pe care ti-o ofera la defecte de lipire, valve defecte etc, pe care s-ar putea sa le observi doar pe balta.Si apropo de rezistenta, sint rezistente, eu pe a mea am forjat-o destul si nu da semne de oboseala.Asta imi aminteste de un prieten care avea o barca ruseasca de 7-8 ani si o trintea si o forja in ultimul hal, sa o strice ca sa-si poata lua una noua, dar barcuta nu coopera deloc si se incapatina sa functioneze bine :D :D .

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 22 Dec 2004, 10:03

"150 - 200 para te referi la euro sau $? "

Unul a luat-o cu 150 E, altul cu 170 usd, altul cu 200 usd. Depinde putin si de negociere.

Cat priveste fundul barcii, e bine sa fie gonflabil pentru ca atunci cand apa e rece si stai o zi intreaga la pescuit incepi sa o simti si in cativa ani te trezesti cu un frumos reumatism. Asa ca fundul gonflabil are rolul de baza proprietatea de izolare termica.

Scrie răspuns