discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
Da, l-am recitit acum... Frumos articol... iti face pofta de pescuit
Am fost surprins cind un crap mare sa urcat spre suprafata chiar printre picioare.
Poate intr-o buna zi o sa fi surprins de vreun somn ca la 100 Kg

-
tudor
- Moderator

-
Asta visez de mult, sa prind un somn mare in float tube. Dar hai sa stam in subiect.

-
MihaiV
- Moderator

Da, alegerea depinde de nevoi. Daca trebuie carata in spate pe distante lungi, atunci cred ca una mai usoara e mai buna. Am amici care au Kingfisher, am amici care au barca de Pitesti. Ambele sunt f grele si proprietarii injura mereu ca le-au luat, fiindca la noi in zona la aproape orice lac mergi ai de strabatut vreo suta de metri in panta prin padure. Si daca la vale mai e cum mai e, sa vezi la deal poticneala!
Am si vreo 5 amici cu barci verzi, rusesti, si nici unul nu a avut probleme gen dezlipirea valvelor sau fundului. Nici unul n-a avut vreo gaurica in barca. Si asta in conditiile in care pescuiesc aproape in fiecare saptamana. Barca vine cu o fasie de material pe care o poti studia. E super tare, ca orice cauciuc panzat. Pentru mine asta e alegerea ideala din ceea ce exista acum pe piata.
Dar pentru altii poate fi diferit. Daca la toate baltile e acces pana la buza apei cu masina, atunci nici o problema, poate fi barca oricat de grea. Ooops! Daca stai la etaj si trebuie sa o cari de la masina e cam nashpa!
Un sfat suplimentar: orice barca va luati, vedeti sa aiba fundul gonflabil. E esential in unele perioade ale anului, sau pe lacurile de munte chiar tot anul.
-
horiavd
- senior

MihaiV scrie:Un sfat suplimentar: orice barca va luati, vedeti sa aiba fundul gonflabil. E esential in unele perioade ale anului, sau pe lacurile de munte chiar tot anul.
De ce Misule? Explica-te!
-
todi
- veteran

-
Nu'ti ingheata picioarele
Ar fi culmea sa aud pe cineva ca injura un kingfisher sau un arges2. Ii dau cu ceva in cap

Daca ai iesi pe lacurile de acumulare de pe Olt in noiembrie, cu 15 m de apa sub tine si 3-400 m pana la mal primul lucru la care te'ai gandi ar fi rezistenta barcii

Poate sunt eu mai isteric, cine stie.
Numai bine!
-
paul
- Moderator

-
MihaiV scrie:Se aduc de catre rusi barci pneumatice la 150-200 para, de culoare verde-tucoaz, din cauciuc panzat, cu vasle de lemn si pompa. Sunt f rezistente. Multi cunoscuti de-ai mei au. Sper sa am si eu la primavara. Sunt si detul de usoare.
Cu stirea asta m-ai facut tare curios... Am sa caut si eu, eventual prin bazar sau pe unde obisnuiesc sa mai vina moldoveni din Basarabia
150 - 200 para te referi la euro sau $?
Si, sincer sa fie, habar nu am ce sa verific la ea.... ce trebuie verificat? Ca de garantie nu poate fi vorba...
Multumesc!
-
horiavd
- senior

[quote="todi"]Nu'ti ingheata picioarele
Si ar mai fi ceva...daca se sparge comp. de fund, fiind umflat, se sparge doar exteriorul si nu-ti intra apa la picioare...sau la fund

-
todi
- veteran

-
sau daca se sparge barca ramane numai bine fundul pentru scule

asta daca n'ai 7-8 kg voblere, 10-15 kg jiguri si shaduri, etc. Pestele il eliberezi cu tot cu juvelnic.
Am vazut o chestie interesanta la kingfisher, eugen sau dan s'au legat de o pila de beton, barca frecandu'se o zi intreaga de betonul ala scarbos. cicatricea este aproape invizibila, si numai pe stratul superficial al epidermei
Paul, parerea mea, daca tot dai ai 200 EURO - nu 150 $ - sa'i dai pe o barca ruseasca, mai pune 100 si ia'ti kingfisher. Lifetime stuff
Numai bine!
-
horacleus
- utilizator constant

Paul, faci cum vrei, eu ti le recomand totusi pe cele de la Metro, datorita garantiei de 18 luni pe care ti-o ofera la defecte de lipire, valve defecte etc, pe care s-ar putea sa le observi doar pe balta.Si apropo de rezistenta, sint rezistente, eu pe a mea am forjat-o destul si nu da semne de oboseala.Asta imi aminteste de un prieten care avea o barca ruseasca de 7-8 ani si o trintea si o forja in ultimul hal, sa o strice ca sa-si poata lua una noua, dar barcuta nu coopera deloc si se incapatina sa functioneze bine

.
-
MihaiV
- Moderator

"150 - 200 para te referi la euro sau $? "
Unul a luat-o cu 150 E, altul cu 170 usd, altul cu 200 usd. Depinde putin si de negociere.
Cat priveste fundul barcii, e bine sa fie gonflabil pentru ca atunci cand apa e rece si stai o zi intreaga la pescuit incepi sa o simti si in cativa ani te trezesti cu un frumos reumatism. Asa ca fundul gonflabil are rolul de baza proprietatea de izolare termica.