Barci, caiace, colac cu ratzusca si alte chestii de plutit!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
COSTICA...treci pe la mine sa-tzi arat uzina de prins peste....hai ca o umflu..nu-mi ia decat 10 min...o sa te minunezi....deci..aia a mea...cu toate cele...rama, suportzi, nu mai am ce sa-i fac...nu-i lipseste nimic...daca chiar vrei sa-tzi iei una treci neaparat sa o vezi pe asta... o sa ai alta optica....
barci caiace alte chestii plutitoare
am vazut pe www.canoe.ro o ambarcatiune SIT ON TOP ,,MAMBO" duce 130 kg. m-ar interesa dar nu stiu cat costa .obiectul in cauza nu stiu ce este canoe sau caiac oricum nu am folosit nici-o data astfel de ambarcatiuni si nu stiu cat de naravase sunt.cred ca sunt indemanoase pt pescuitul in locuri inguste.raman la ideia ca sunt un comod si nu vaslesc decat daca nu am in cotro ,in consecinta ambarcatiunea ,pe langa mine ar trebui sa suporte si un mijloc de propulsie mic poate chiar electric(pe care-l si am).oare de ce ma complic cu alte solutii de pescuit cand de fapt eu am barcuta si motorasul.abia astept sa se faca cald sa merg in delta sa nu am nevoie de tocmelile cu localnicii, sa cercetez si alte locuri pe unde nu am ajuns pana acum,sa pescuiesc,sa prind sau sa nu peste sa ma satur(pt. putin timp) de spatiu, de apa , de stuf,de....................in spatele meu la televizor niste ,,savanti" dau cu presupusul in cat timp se va simti efectul calamitatilor naturale actuale si viitoare incat dunarea va deveni un paraias iar delta ca un stadion .cred ca ma intorc la ei si le fac televizorul guler.
- costica_fishing
- veteran
Caiac cu motor
Vad ca e un topic mai vechi, dar eu sunt mai nou p aici.
Intr un numar mai vechi din pescar modern (de prin '95) este un caiac (poza) facut in bucuresti. Chiar pe ala l am avut (cumparat) si i am pus motor (2CP Yamaha, 10kg). Intr adevar mergea f bine la pagaie (in doi) iar la motor trebuia greutate pe fata. Pentru navigat/expeditii este super, pt activitate - miscari (pescuit) in el nu prea. Alt neajuns major sunt valurile, facute de partenerii de trafic, care ti cam baga apa. De fapt majora a fost lipsa chesoanelor; de vreo 5 ani zace pe fundul Snagovului :(( fara motor :) insa.
Ce era super la el: mergea foarte lin si i trebuiau numai 10cm de apa, il puneam pe dacie fara portbagaj numai pe doua fasii de polistiren expandat, ancorat fata-spate de bara de protectie, (tulcea-bucuresti 3,5h).
Intr un numar mai vechi din pescar modern (de prin '95) este un caiac (poza) facut in bucuresti. Chiar pe ala l am avut (cumparat) si i am pus motor (2CP Yamaha, 10kg). Intr adevar mergea f bine la pagaie (in doi) iar la motor trebuia greutate pe fata. Pentru navigat/expeditii este super, pt activitate - miscari (pescuit) in el nu prea. Alt neajuns major sunt valurile, facute de partenerii de trafic, care ti cam baga apa. De fapt majora a fost lipsa chesoanelor; de vreo 5 ani zace pe fundul Snagovului :(( fara motor :) insa.
Ce era super la el: mergea foarte lin si i trebuiau numai 10cm de apa, il puneam pe dacie fara portbagaj numai pe doua fasii de polistiren expandat, ancorat fata-spate de bara de protectie, (tulcea-bucuresti 3,5h).
Cum ai reusit sa-l scufunzi?Nu ai incercat sa-l scoti,dupa intamplare?Poate cu ajutorul unor prieteni,reuseai...poate legat cu ceva si tras...
Apa ce adancime are acolo?

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Oricum,eu nu renuntam la un caiac,daca tineam la el....chiar daca trebuia sa aduc un tractor sa-l trag afara. 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Daca va uitati in galeria foto, puteti vedea niste caiace mici ce nu se scufunda,usoare si dupa cum veti vedea se poate pescui din ele destul de bine pe TRINITY RIVER,TEXAS.
Cu astfel de caiace am vazut pescari pescuind si in Golful Mexic.
Pot fi transportate si de un om destul de usor nu mai vorbim de doi oameni.
Jean Scurtu
Cu astfel de caiace am vazut pescari pescuind si in Golful Mexic.
Pot fi transportate si de un om destul de usor nu mai vorbim de doi oameni.
Jean Scurtu
Ce spuneti de un ponton "home made"? Credeti ca s-ar putea face?
Mi-a venit ideea acum cativa ani cand am vazut la Cabela's asa ceva si m-am gandit ca din tevi de plastic pentru instalatii ar merge. Exista o multime de modele de tevi cu o multime de diametre, problema este cu asamblatul... pentru ca e de dorit sa fie demontabil pentru a fi usor de transportat.
A incercat cineva?
Mi-a venit ideea acum cativa ani cand am vazut la Cabela's asa ceva si m-am gandit ca din tevi de plastic pentru instalatii ar merge. Exista o multime de modele de tevi cu o multime de diametre, problema este cu asamblatul... pentru ca e de dorit sa fie demontabil pentru a fi usor de transportat.
A incercat cineva?