Barci, caiace, colac cu ratzusca si alte chestii de plutit!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Mai 2005, 14:27

am vazut un site la un moment dat cu niste baietii care au bagat o lunga excursie pe dunare pe niste plute facute din PET-uri. la asa ceva te gandesti?

da' pentru ce? o gonflabila este perfecta daca nu te deranjeaza lipsa de mobilitate si nu ai cum sa obtii nici macar atata de la un ponton.

eu unul am renuntat la barca din cauza faptului ca totul devine prea static, nu poti sa te misti lejer de colo colo sa cauti locuri si ajungi sa dai ca la stationar, ceea ce nu e tocmai ok. mai bine dau de pe mal si asta e, nu ai acces la multe locuri dar poti sa acoperi o suprafata mai mare de apa.

cred ca un caiac ar rezolva problema mobilitatii si-ar merge fain pentru multe feluri de pescuit, chiar daca nu poti sa-l folosesti peste tot. ciudat e ca nu am auzit sa existe pe la noi amatori de pescuit in caiac, desi afara am vazut ca se folosesc foarte des.

ma indoiesc sa fie asa de instabile precum se povesteste, avand in vedere ca sunt foarte folosite de muscari, inclusiv in apa sarata. in pozele alea de la nea jean baietii par destul de relaxati pe barcutele alea...clar mi-ar placea sa incerc unul.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Mai 2005, 15:08

eugene, nu exista vand barca si mai bine dau de pe mal, exista dat de pe mal si/sau dat din barca, fiecare la timpul lor, la locul lor si cu smecheria lor

mai vb noi apropos de barca, o sa-ti aduc aminte sa dai de pe mal la toamna, la olt
gandeste-te la cele mai bune partide de pescuit ale tale anul trecut, la salau, daca au fost din barca sau de pe mal

sau poate ai vrut sa spui: mi-am vandut barca ca au altii cand o fi nevoie, si ti-a iesit altceva de fapt :lol:

Septimiu
senior
senior

Mesaj de Septimiu » 10 Mai 2005, 15:25

eugen scrie:am vazut un site la un moment dat cu niste baietii care au bagat o lunga excursie pe dunare pe niste plute facute din PET-uri. la asa ceva te gandesti?

.
In nici un caz......
Mai precis ma gandesc la o mini hidrobicicleta. Varianta mai ieftina a lui "S1 Waterbike", construita din 2 sau 4 tuburi de instalatii.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Mai 2005, 16:24

@ dan

uite un scenariu mic: gostilele, de la craci pana la platou, o ora juma.
crezi ca ti-ar mai arde sa pescuiesti? :)

normal ca simt oarecum lipsa unei barci, altfel n-as fi spus nimic la rubrica caiace. dar deocamdata o barca profi cu motor nu-mi permit si aia trebuia sa-mi fi luat de la inceput.

x&0
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de x&0 » 10 Mai 2005, 16:26

eugen scrie: ma indoiesc sa fie asa de instabile precum se povesteste, avand in vedere ca sunt foarte folosite de muscari, inclusiv in apa sarata. in pozele alea de la nea jean baietii par destul de relaxati pe barcutele alea...clar mi-ar placea sa incerc unul.
daca n o sa ai ocazia sa stii ca nu pierzi mare lucru!
daca vrei sa te dai cu el pe mare s o faci cand nu sunt valuri; dupa o ora de stat in el pe valuri de cca 30 40cm acostezi si zici ca esti a doua zi dupa ce ai baut o lada de bere. Una i lotca, cu chila, alta i cu caiacul cu fundul drept si care nu taie valul pe verticala! E superb de plimbat in el la pagaie dar cam atat. Bineinteles ca mi pare rau dupa el, dar tractor la 200m in larg n am avut sa l scot apoi nu l am mai gasit :(( .

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Mai 2005, 16:40

@x&0

nu la apa sarata ma gandeam, doar la varianta pastrav de lac si salau pe balti si lacuri de acumulare. se intampla valuri de 40 cm si pe acolo dar mai rar. oricum, nu o sa-mi iau fara sa incerc asa ceva. mai astept un an doi si ma dotez cu barca cu motor, aia e de departe cea mai safe solutie.
atata ca tree loc sa o tii, masina mai mare samd.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 10 Mai 2005, 17:08

Septimiu scrie:Ce spuneti de un ponton "home made"? Credeti ca s-ar putea face?

Mi-a venit ideea acum cativa ani cand am vazut la Cabela's asa ceva si m-am gandit ca din tevi de plastic pentru instalatii ar merge. Exista o multime de modele de tevi cu o multime de diametre, problema este cu asamblatul... pentru ca e de dorit sa fie demontabil pentru a fi usor de transportat.

A incercat cineva?
Daca vrei sa incerci nu incerca cu tevi de PVC. deoarece nu sunt asa de rezistente ,dar poti sa o faci cu tevi de duraluminiu,daca iti da mana.
Din cate retin din cele citite,cineva de la Timisoara a facut si comercializat ceva in genul pontonului ce l-ai vazut la Cabela's.
Am vazut pe cineva pescuind f. comod cu pontonul de la Cabela's in apropierea tarmului in Golful Mexic,Texas.

Jean Scurtu

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 11 Mai 2005, 16:22

hoho, eugen activ. ntz ntz ntz

unii vand barci bune, altii cumpara barci second, dupa posibilitati si talent :lol: :lol: :lol:

mi'am luat azi o ruseasca, veche prietena de'a mea de la un coleg de servici, care vazuse peste doar in 3 partide cat am pescuit eu din ea 8)

3 mil, are 4 ani, nu e hartanita RAU, cauciuc cinstit, numai buna. a mers numai la braconat deci o sa moara de drag cand o sa vada lumina zilei si pescuit onest.

sa ajut si eu cu o parere, salupe, caiace si alte dracii iti iei numai daca vii 300 km pana la apa si vrei sa umbli alti 30 de km pe luciu pana gasesti un loc de pescuit, in mare graba. Vaslitul e ca mersul pe jos :lol:

Numai bine!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Mai 2005, 12:07

@todi

ia-ti si o vesta de salvare buna daca ti-ai luat barca ruseasca veche. inca mai e una la acquamania, eu zic sa profiti de oferta speciala, numai 700k. s-ar putea sa ai mare nevoie dupa ce-o s-o rodezi cateva partide pe soarele ala la draganesti.

cat priveste datul la vasle, mai vorbim dupa un sezon. si eu eram foarte fericit cand mi-am luat barca si stiu ce spun. ai sa vezi ca nu e deloc ca mersul pe jos, mai apar si ceva fenomene paranormale gen amorteala, dureri de sale si frig in oase si greata numa' cand te gandesti ca tree sa scoti ancora de la 10 m si sa pierzi o ora ca s-o pui la loc un pic mai incolo.
trust me brother, it's not so pink.

alin ti-a lasat ceva pt mine? iar am uitat sa-l sun.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 12 Mai 2005, 12:38

he he..tocmai am vorbit cu alin. cica o sa-mi trimita niste pozne compromitatoare cu tine. spinning la caras eh? nu te superi daca le pun la galerie nu asa? :)))

vorbim!

Scrie răspuns