Ce are inhalatul nalucii cu rata de revenire a lansetei?
Chiar asa,ce are??Daca eu las mina din incheietura sa fuga dupa peste ,poate sa fie si lanseta fast,care-i problema??
Aaa,ca o lanseta fast da niste reculuri pe recuperere liniara,care cica sint nenaturale,este alta..Dar cu inhalarea nu are nimica,doar daca nu-ti poti controla impulsul de a intepa..
'Teoria inhalarii ramine doar o teorie'
Din moment ce inhalarea se poate favoriza si prin alte metode decit lanseta fleasca,ramine doar o teorie..
'Din cele aproximativ 300 de iesiri pe an,n-as pescui macar una la cranck-uri cu un fiberglass'
Ramin ferm la aceeasi parere.Am zis eu altceva??
"si ca moliciunea lansetei n-are nimic de-a face cu inhalatul'
Ca sa verific teoria asta,mi-am facut o lanseta Batson,de fibra de sticla,medium,pina in 18gr,parca..Flexibila,oleaca groaie..Am prins cu ea si avat si salau..Salaul la mine nu punea probleme de rateuri mai ales pe woblere.Avatul insa ,da.Ei ,am pescuit cam un an cu ea,fiind tot impul cu mine,in paralel cu un L.T.B.St.Croix,fast,medium..
Cind a fost sa dau rateuri in intepatura,ma refer la avati,cum am ratat cu L.T.B.-ul,asa am ratat si cu Batsonul de fibra..
Atunci am inteles ca greseala nu e la lanseta ,ci la mine.Odata,cum prezinti naluca,si a doua oara,cum intepi.
Din moment ce am experimentat pe pielea mea,greu o sa ma convingi de contrariul...
Ah si mai vreau sa te intreb ceva..Tavi a scris,
"""Am citit un articol in care se vorbea despre pescuitul pe rauri si ni se spunea despre importanta gasirii termoclinei deoarece in zona aceea gasim si pestii, inclusiv toamna.
Eu stiu ca termoclina se formeaza doar in lacurile mari si adanci, nu in rauri si in special vara si iarna.
Primavara si toamna datorita incalzirii, respectiv racirii treptate stratului de la suprafata apei apare fenomenul de turnover, adica inversarea acelor straturi, niste curenti verticali, etc.
In lacurile putin adanci fenomenul este inexistent sau insesizabil deoarece orice vant amesteca apa din lac si uniformizeaza temeperatura, deci e mult mai greu sa apara acea stratificare.
Dar in rauri? Exista termoclina? Indiferent de sezon, dupa parerea mea curentul apei face imposibila aceasta stratificare termica.
Pe de alta parte recunosc ca e posibil sa nu fi inteles eu bine la ce se referea autorul, sa fi fost vorba doar de tendinta pestilor de a migra in gropane iarna, ceea ce e adevarat din cate stiu si eu.
Dar aia nu are de-a face cu termoclina...'.....Recunosti cuvintele ,nu-i asa??
Buun,acuma compara cu asta...
"Daca pe un lac mare sau o balastiera intinsa si cu apa adinca este relativ usor sa gasesti termoclina,mai ales daca ai si un sonar performant,nu acelasi lucru se intimpla si pe riu,unde cirentul apei face greu de gasit acel start de delimitare""
Evident,cuvintele imi apartin.Problema este ca fie nu intelegi tu ce spun eu,fie eu nu ma exprim pe intelesul tau.Imi cer scuze pentru acest inconvenient..Probabil este si cazul de fata,cu lanseta lunga versus lanseta scurta,care a ajuns in stadiul lanseta de fibra de sticla versus lanseta de carbon
Si-Gi Lures wobblers&more..
.