Baitcasting-lanseta lunga vs lanseta scurta

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

DM
utilizator constant
utilizator constant

Re: Baitcasting-lanseta lunga vs lanseta scurta

Mesaj de DM » 28 Feb 2012, 08:39

vipificator III scrie:.....CIUKA MARE CU NISTE BUHAI DE MINIM 130G (SWIMBAIT) ....
Da ........... tu pe unde pescuiesti :?: :shock: :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 28 Feb 2012, 11:10

La 7' 6" -7'8" eu as paria ca nu sunt diferente notabile in distanta atinsa in lansare, fata de un 7'. Pe la 9' sigur altfel sta treaba.
Si daca vorbim de baitcasting cred ca diferentele se reduc si mai mult(la lungimile specificate de tine), intrind mai mult in ecuatie mulineta cu toate bunele si relele ei si binenteles cel mai important...cine(si cum) lanseaza ;)

Pentru ca eu presupun, ca tu fara sa specifici, te-ai referit strict la distanta de aruncare atinsa..nu?
Nu la controlul nalucii fata de obstacole sau alte chestii de genul, ca acolo este fix ca si la spinning, chestii care cred ca le stii deja.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 28 Feb 2012, 11:48

Nu m-am referit strict la lungimea lanseului,nu asta e cel mai important... :) ,ma refeream in general la feeling-ul unei lansete mai lungi( gen 7.8) fata de una mai scurta (gen7 ft.),la controlul nalucii,la lansat,etc.. La una de 7 e mai comod sa lansezi,parerea mea.Am una de 7 ft de casting cu care lansez bine,insa ma roade sa-mi iau una mai lunga si mai buna ca asta care o am acum...Parca avea cineva o lanseta custom facuta pe un blank scIV,insa era de 7.10 ft... :respekt:
Until next time....Tight Lines!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 28 Feb 2012, 12:00

OK, am inteles eu gresit..Banuiam ca stii restul de la spinning...
Nu vad dece in baitcasting ar fii altfel , inafara de distanta de lansare.
UlKustom Rods

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 28 Feb 2012, 18:52

CIUKA mare am prins pe Sacalaia in alte vremuri (media capturilor era pe atunci la 6kg). Si atunci nu prea conta jucatul nalucii (media masei bhhailor era undeva la 90-100g) ci doar o recuperare lenta cu ceva opriri scurte si simteai o smucitura de zici ca te-a lovit un bassboat de 300cai dupa care totul devenea super iar strenul de 45lbs prelua conducerea.
In locuri cu canale si distante de aruncare de precizie pana in max 20-25m clar dau cu 6,6 pana la 7 ft. Si acum si mai inainte vorbeam de cast.
Vremuri........ Ce mai acum iau un credit de nevoi personale garantez cu comboul ryoga si EVG 8,2 ft si voi merge la Ultima Frontiera :shock: .

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 01 Mar 2012, 12:00

Nu are nimeni lanseta de cast mai mare de 7.6 ?Sau chiar de 7.6! !

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Mar 2012, 12:34

Adrian... si cam la ce raspuns astepti? Nu ai avut sau ai bete de spin mai lungi de 7'? Sau care crezi ca e diferenta intre un bat de spin mai lung si unul de cast?

Eu, chiar nu inteleg cam ce vrei sa aflii. Da, cu ala mai lung, poti sa controlezi naluca/pestele mai bine , daca ai in mal diferite obstacole in apa sau chiar din contra, te incurca mai mult daca ai obstacole pe uscat.
Daca distanta aruncata nu este important..binenteles :)

Si cam atat...ca la diferenta de lungime ce ai acolo ..adica 6-8" totul se reduce la preferinte si la dorinta producatorului sa iasa cu ceva diferit si sa acopere o plaja cat mai mare de lungimi....Nicidecum sa ai un avantaj sau dezavantaj major , la una dintre ele.

Inteleg, ca e importanta decizia...ca nu vorbesti despre un bat ieftin, dar ..na, tot nu inteleg la ce te astepti de la o diferenta de 20 de tzenti :)
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Mar 2012, 12:47

La o lanseta mai lunga sa zicem de 9' ..acolo da, sigur ai avantaje/dezavantaje mai palpabile.

Ce se poate spune , despre diferente eventual...ca o sa obtii alt joc al nalucii...cu cat lanseta este mai lunga ..cu atat la o miscare din incheietura mainii , data pentru a anima miscarea ei..o sa obtii un "run" "jerk" mai lung...care poate sa fie bine sau nu....dat fiind faptul, ca , poate scoti mai repede naluca din zona fierbinte.
Cel putin la gume...chiar din aceasta cauza prefer bete mai scurte.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 01 Mar 2012, 12:54

Binenteles , aceasta miscare se poate tempera , reducand amplitudinea obisnuita...Eu doar aceste dieferente pot sa observ.

Cam ca si la mulinete cu diferite viteze de recuperare al firului....dar sunt de parere ca nu trebuie duse la extreme chestiile astea ;)

P.S....Scuze , dar edit-ul actual cam lasa de dorit ;(
UlKustom Rods

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 01 Mar 2012, 13:28

Ma intereseaza cat de manevrabila este! Binenteles tot ansamblul! Lanseta care ma intereseaza este asta http://www.islanddiscounttackle.com/Mer ... _bass_cast

Scrie răspuns