Avid moderate(ul) ok la clean ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Avid moderate(ul) ok la clean ?

Mesaj de Kroko » 16 Ian 2011, 16:29

Salutare tuturor!
As dori sa imi achizitionez o lanseta UL pt clean si pastrav. Deoarece investitia va fi una destul de serioasa pt posibilitatile mele financiare m-am gandit sa va cer parerea inainte de a face o eventuala greseala...

Este vorba despre o lanseta St. Croix Avid 2.13m/0.87-5.25gr./ul/moderate

Avand in vedere ca dau la clean si pastrav mai mult pe rauri in zone cu curent destul de puternic cum se va comporta aceasta lanseta ? Nu ar fi mai potrivita una fast ?
Mod.-fast cum imi doream eu nu am gasit la St. Croix de aceea trebuie sa aleg dintre acestea doua. Din pacate nu am nici posibilitatea sa merg sa o "pipai" inainte sa o cumpar.

Astept parerile voastre si a celor care detin o astfel de lanseta
Numai bine

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 16 Ian 2011, 16:54

n-am asemenea lanseta, dar strict teoretic, presupunand ca n-o sa dai cu gume (sau preponderent cu gume) dupa clean si pastrav ci cu naluci reactive, actiunea moderata/medie e de preferat fast-ului :wink:
repet, strict teoretic :wink:

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 16 Ian 2011, 17:08

Da asa este am uitat sa mentionez voi pescui exclusiv cu naluci reactive(in special voblere)

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 17 Ian 2011, 11:59

Pe banii de pe avid iti iei doua lansete decente pentru clean si pastrav ... dar nu sunt StCroix.
S'altare și bunăstare !

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 17 Ian 2011, 18:42

Depinde si cat de mult o folosesti..daca dai la clean doar ocazional nu cred ca merita sa investesti atatia bani
Si eu urmaresc deceva timp parerile despre UL aici pe forum si deocamdata m-am hotarat intre ULX sau Avid UL ..Urmeaza sa le studiez live :roll:

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 17 Ian 2011, 19:00

Daca dai pe zone cu curent puternic, sau foarte puternic o sa ai probleme cu un bat UL, si mai ales ca este si moderat.
Si sunt de aceeasi parere cu vleydyx; daca pescuiesti ocazional investitia e cam mare. Gasesti si alte lansete la preturi mai mici care sa se preteze la ceea ce vrei tu.
Numai bine si spor la shopping!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 17 Ian 2011, 19:07

cum zicea si costin_s, s-ar putea sa ai mari surprize cu un UL pe curent ... adica am si eu o lanseta care arunca pana in 8 sau 9 grame si cand intra un hornet de 3,5 in curent facea o curba de credeai ca driluiesc ditamai pestele ...

ti-as zice sa urci putin greutatea pe care poti sa o arunci, sa urci pana in vreo 10 grame cu lanseta si in felul asta castigi putin la rezerva de putere ca sa poti sa pescuiesti cu ea si in curent dar sa te descurci si cu voblere de 2 grame linistit ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 17 Ian 2011, 20:21

:roll:

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 17 Ian 2011, 20:30

E moderat batu.. Pentru voblere mici e perfect, dar sa nu fie curent.
Eu pe curent dau cu un Cormoran ULF si se incarca destul de mult.. Amicul meu cu care merg pe rau pescuieste cu un Premier ML. Deci... poti sa-ti faci o idee.
Cu Avidul ala pe curent, daca te pocneste vreo torpila de clean peste kil nu cred ca il dai afara.. :roll:

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 17 Ian 2011, 20:33

Atunci io imi iau Avidul..numa sa ma "pocneasca"cleanul ala peste kil...cum l-oi scoate vedem la fata locului :lol: :oops:

Scrie răspuns