Avid moderate(ul) ok la clean ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Ian 2011, 14:16

Nu e vorba de specia si batul....conteaza mai mult sau mai bine zis deriva din asta..apa, naluca folosita si batul :) In loc sa alegi ceva Light(un ULF..de exemplu de la Cormoran) ..tu ma bine cari doua bete:) Tu stii, noi am zis doar o parere..Puterea de decizie e in mainile tale :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 20 Ian 2011, 14:37

Este evident ca ULF-ul de la cormoran ar fi mai indicat fata de ULX dar eu vreau sa impac si capra si varza... nu voi pescui numai in acea zona si doar la pastrav ci voi cauta si cleanul in locuri mai linistite unde s-ar preta mai bine un bat pana in 9gr. dar cu act. moderata...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 20 Ian 2011, 16:09

ULk-ule, daca-o tinem tot asa o punem de-un fan club ULX :lol: , evident cu Musti la bagheta...
Kroko, ti-am lasat vre-o doua vorbe pe MP despre joarda.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Ian 2011, 16:55

Fan club putem face, nici o problema :) , batul e foarte ok...dar stim ca nu e universal :).
Cum am zis cunosc zona in care pescuieste omul si pot sa zic , ca este munte in toata regula, cu apa asemena , debit mare (nu intodeauna) si viteza de te ia cu ameteala cand vezi cantitatea aia imensa de apa intr-o asa graba :) . Dar , daca presupunem ca cele mai rodnice locuri sunt mai ales dupa obstacole unde apa mai si stagneaza...poate merge un ULX, dar cu voblere nu foarte reactive, barbeta mica, si mici de tot....Un Hornet de 3 deja ar fi prea mult.
UlKustom Rods

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 20 Ian 2011, 20:17

ULK - ai dreptate in tot ceea ce zici dar avand in vedere ca eu voi folosi batul 70% pt clean si 30% pt pastrav as merge totusi pe un ULX ... iar at. cand o voi folosi pt pastrav voi incerca sa evit zonele cu curent puternic

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Ian 2011, 20:45

Atunci da-i bice...nu te va dezamagi batul, zic eu...si zic mai multi pe aici ;)

Este ub bat la pret real...ST.Corix nu reflecta pretul corect...doar pretul cerut pe brand . Parerea mea. Sau , na rectific..nu la toate modelele.
UlKustom Rods

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 20 Ian 2011, 22:12

sal!

am urmarit topicul.. iti recomand lanseta asta (light pana in 7g) cu intredere, eu pescuiesc cu ea pe olt la clean si avat cu voblere pana in 5 max 6 g este excelenta :wink:

..in cazul in care ti se pare prea scumpa mergi pe ulx cel de 2.10

http://www.fly-fishing-tackle.co.uk/aca ... h_uls.html

numai bine!

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 20 Ian 2011, 23:05

Salut baieti.Ma bucur ca nu aveti somn si incercati sa-l ajutati pe colegul .Am si eu ULX-ul de 2,10 si este un bat foarte bun senzitiv si mai puternic pe talon decit clasa lui.Cea mai mare captura a fost un cauciuc de dacie adus la mal pe Pantelimon ,deci rezista bine.Daca as avea optiunea de a pescui biban,salau,clean si pastrav cu o singura lanseta as alege ULX,dar in conditii de curent puternic m-as orienta spre ST CROIX Avid,ml,7.6'' 1/8-1/2 oz.Am luat-o de cam doua luni si sint in continuare extrem de multumit de ea

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 20 Ian 2011, 23:56

walleye - sal! din pacate depaseste bugetul.. aprop. ce actiune are ca pe site nu am vazut...

kleniacul - avand in vedere ca voi pescui mai mult la clean decat la pastrav am sa aleg ulx-ul daca era invers atunci m-as fi gandit la Avid

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 21 Ian 2011, 01:31

Kroko scrie:...Cine detine o asemenea lanseta acum e momentul sa o laude :P
Am scris cateva vorbe despre ea aici, comparata cu alte lansete de clasa apropiata:
http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... 84&#210984

ULX e o lanseta care face trecerea de la UL la L. In sensul ca are un varf bland, foarte sensibil, si un talon robust. De aceea arunca bine si voblere mici, incarcandu-se mai mult pe varf, dar face fata cu succes si aruncarilor cu naluci de 10g. Are o mare rezerva de putere pe cotor. Totusi, cum foarte bine spunea ULK, pe curent puternic il poti folosi doar cu naluci care sa nu opuna multa rezistenta la inaintare. Altfel varful acela moale va fi mereu tensionat.
Kroko scrie:...desi tocmai asta vroiam sa nu aung sa car dupa mine 2 lansete...
Nimeni nu-si doreste asta. Tocmai de aceea e bine sa te gandesti la un bat care sa-ti acopere cat mai multe dintre situatiile in care pescuiesti. Un bat UL deja poti spune ca e specializat si te limiteaza. Din punctul asta de vedere e mai bun un L sau chiar un ML, daca pescuiesti pe Cris.
Acuma, daca tu simti ca musai iti trebuie totusi un bat mai finut, atunci intre Avid UL si ULX iti recomand clar ULX-ul...

Kleniac-ule, cred ca Avid-ul tau, daca e de 7'6", nu e de 1/8-1/2oz ci de 1/8-3/8oz... Un ML... Despre un St.Croix asemanator pomeneam mai inainte ca m-ar bate gandul sa mi-l fac custom... Tot 7'6"-le ML, dar in varianta SCV, dintr-o bucata...

ULK, n-ar fi mare lucru sa dam ochi pe bucata aia de Cris. O pescuiesc din cand in cand, dar nu la spinning, ci la musca... Si-apoi, cred ca pe la inceputul lui februarie am iarasi un drum prin Cluj. Poate-om avea timp de-o cafa scurta... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

Scrie răspuns