Avid moderate(ul) ok la clean ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 17 Ian 2011, 22:55

de pescuit pescuiesc destul de mult zic eu... imediat dupa prohibitie pana pe la sf. lui septembrie de cel putin 2-3 ori pe saptamana....
n-am mai pescuit niciodata cu echipament ul! cel mai light bat pe care l-am avut a fost un shimano alivio de 3-15gr. moderate! este un bat ideal pt incepatori dar pt mine este momentul sa trec la un alt nivel.... vreau sa vad si eu care e senzatia sa ai un dril cu un peste care cu echipamentul anterior nu imi dadea nicio emotie
imi dau si eu seama ca un bat ul moderate nu prea face fata in curent si sincer nu am chef sa pescuiesc cu o undita in forma de potcoava :P
dar atunci ce sa imi aleg a.i. sa ramana in zona ul dar sa pot pescui cu ea decent in curent ? daca aleg fast in loc de moderate ma ajuta cu ceva ? singura problema e ca va creste nr. de rateuri.... care cat de cat s-ar putea micsora cu un monofilament linie principala...

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 18 Ian 2011, 19:54

Daca vrei un bat cu care sa ai senzatii tari si sa pescuiesti in curent fara rateuri incearca St. Croix Premier de 6'6" light. Dar cu UL in curent, din punctul meu de vedere, nu ai ce cauta! Parerea mea..

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 19 Ian 2011, 11:31

Kroko, eu am Avid-ul 6'6" UL si, desi este fast, nu pot pescui cu el in curenti prea mari. Portanta voblerului in curent este suficienta sa-ti faca lanseta covrig. N-ai nevoie de dril... Pe langa ala mai am si alte 4-5 bete UL. Cu nici unul nu ma simt confortabil in curenti mari, mai ales cu naluci reactive.
Mergi mai degraba pe L-uri.
Apropos, Alivio ala era in regula, zici? Pt. ca e de estimat si ce intelegi tu prin curenti mari... Daca nu aveai nici o emotie cu el, poate ca nu interpretam la fel notiunea de "curenti mari"...
In orice caz, fata de Alivio 3-15g, Avid-ul UL este mult mai firav. Poate fi aducator de adrenalina suplimentara cu un clenut de-o palma, dar si de nervi cu un vobler oleaca mai portant in capatul firului...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Ian 2011, 12:21

Subscriu...UL si curent tare, nu merge.....doar cu vata in urechi ;)

Dar cum zice Musti, depinde ce se intelege prin curent puternic. Intr-un rau "normal" de ses, s-ar putea sa te descurci satisfacator(adica nu pe orice portiune de apa) dar totusi macar sa fie mai rigid batul, nu moderate.

In raulete de munte, cam iese din discutie, eventual doar cu voblere minnow....cu cranck-uri mai putin.

Eu as alege ceva light, in locul tau.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 19 Ian 2011, 14:03

Musti scrie:Kroko, eu am Avid-ul 6'6" UL si, desi este fast, nu pot pescui cu el in curenti prea mari. Portanta voblerului in curent este suficienta sa-ti faca lanseta covrig. N-ai nevoie de dril... Pe langa ala mai am si alte 4-5 bete UL. Cu nici unul nu ma simt confortabil in curenti mari, mai ales cu naluci reactive.
Mergi mai degraba pe L-uri.
Apropos, Alivio ala era in regula, zici? Pt. ca e de estimat si ce intelegi tu prin curenti mari... Daca nu aveai nici o emotie cu el, poate ca nu interpretam la fel notiunea de "curenti mari"...
In orice caz, fata de Alivio 3-15g, Avid-ul UL este mult mai firav. Poate fi aducator de adrenalina suplimentara cu un clenut de-o palma, dar si de nervi cu un vobler oleaca mai portant in capatul firului...
salut Musti
Cu Alivio n-am mai pescuit de vreo 3-4 ani... cand vorbeam de echipamnetul anterior care nu imi dadea nicio emotie ma refeream la cel pe care il folosesc acum si anume un Okuma V-system 2.10, 5-20gr. mod.fast(o lanseta universala pe care o folosesc cu succes mai la toate speciile de pesti) dar care culmea este de 2 ori mai subtire dar si mai usoara decat alivio... oricum ideea este ca nu mai vrea sa am o lanseta universala ci macar 2 la inceput... una(clean-pastrav) si alta (salau,stiuca)
pt. mine curent puternic(poate am exagerat un pic) este de ex. zona Suncuius-Vadu Crisului(apa pana la 1m) dar evident ca nu voi pescui in mijlocul crisului
Dintre toate parerile de pana acum rezulta ca mai bine ma reorientez spre un light si m-am gandit tot la Avid cel de 2m cu act. fast
Musti am inteles ca ai renuntat la St. Croix din cauza rateurilor... ce ma sfatuiesti sa fac ?
Astept si alte pareri despre lanseta oricum St. Croix nu e batut in cuie :)

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 20 Ian 2011, 00:56

:lol:
N-am renuntat la St.Croix. Inca mai am vreo trei... Iar daca as renunta, n-as face-o, probabil, neaparat din cauza rateurilor... Chiar cochetam cu gandul sa-mi fac un bat custom pe un alt blank St.Croix...
E drept, m-am exprimat odata, facand comparatie intre un anumit model de Avid (6'6"ML) si un Lamiglas G1000, cum ca Avid-ul este mai rigid pe varf si, in consecinta, predispus spre rateuri mult mai mult decat Lamiglas-ul, cu varful lui ingaduitor, care parca inteapa singur...
Dar nu vorbeam despre St.Croix in general. Cu atat mai putin despre un UL.
In fine...
Pai daca pescuiesti pe unde mi-as spus, mai ramane de povestit si cand anume o faci... :D Cunosc foarte bine bucata aia de Cris... Cand e mic, poti da si cu un UL pe-acolo. Cand dau aia drumul la baraj, numai pe langa maluri... In total tot spre un L te-as indruma... Eventual ti-as spune sa nu cobori mai jos de un Cormoran ULX. Avid-ul UL e mai firav decat ULX-ul... L-ul e putintel mai voinic...
Apropos, de pe unde esti? De dincolo sau de dincoace de munti (vezi ca eu ma uit la munti dinspre Oradea)? Ca poate dam ochi in ochi pe apa, pe undeva... Imi spui inainte si facem o sesiune de testari de echipamente... Te lamuresti live cum e cu Avid-ul UL, cu ULX-ul, etc. ...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Ian 2011, 03:11

Din intamplare si eu cunosc portiunea aia de rau :). Cand apa e mare ( mai des) ..un UL e cam prea UL ...dar cred ca m-as risca si eu cu un ULX pe acolo.
Din pacate , sa te intalnesti cu "bunic" e tot mai rar :(

Eu ma uit din partea "astalalata" la munti ;)
M-as intalni si eu cu voi pe acolo cuplacere ;)
UlKustom Rods

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 20 Ian 2011, 13:26

sunt de dincoace de munti :P si am bunici in Alesd unde imi petrec majoritatea verii!

Revenind la lanseta, caracteristicile Cormoran ULX se potrivesc perfect cu ceea ce caut eu... arata bine si la design! unde sa mai pun ca e si la jumate'de pret fata de St.Croix... daca as sti ca diferenta de calitate dintre cele doua nu este una ft. mare as merge pe cormoran! Cine detine o asemenea lanseta acum e momentul sa o laude :P

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Ian 2011, 13:45

Si eu si Musti si inca multi de pe aici detinem lanseta si o laudam.

Comparatie cu ST.Croix, Musti poate sa iti spuna.

La calitatea finisajului si materialelor folosite s-ar putea sa fie chiar peste unele bete de la Sfanta Cruce...La blank nu ma pronunt...doar ca este chiar fast...cu rezerva buna de putere.

Dar Crisul are curenti destul de puternici pe acolo, cat e de fast ULX-ul tot prea cocosat o sa stea mai tot timpul...cred.
UlKustom Rods

Kroko
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kroko » 20 Ian 2011, 14:02

Atunci voi face si eu un compromis si voi cauta locurile mai ferite de curenti... altfel nu am ce face a.i. sa raman in zona ul-l. Pt. zonele mai "nervoase" voi folosi cealalta lanseta(Okuma) desi tocmai asta vroiam sa nu aung sa car dupa mine 2 lansete... ce bine ar fi ca bugetul sa-mi permita specia si lanseta dar deoc. nu am de ales decat sa fac pe compromisuri :))

Scrie răspuns