discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

toni f scrie:
@ sorin : bre, pana nu avem 3000 ala in mana, sa tragem nitel de un jig de 11 si sa vedem care e treaba, cred ca degeaba ne dam cu parerea ...
nu cred ca omu o deschis topicu in ideea ca fiecare va incerca cu 3000 -ul lui sa vada care e treaba
el vroia nicte explicatii , i le-am dat pe cele normale
asa cum si spuneam inainte poate sa aiba un fi incurcat dupa ax si discutam discutii
dar in mod normal alea sunt mulinetele de putere si alea sunt criteriile care le fac sa fie de putere ....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
toni f
- veteran

da mah, tu ai dat niste raspunsri pertinente, nu asta comentam ...
ma gandeam doar ca tre sa avem exact acel 3000 in mana, sa vedem cum merge marfa live ...
ti zisei, am incercat aseara la mine cu tda de 2000 si tda 2500 cu jig de 11g si mt de 8, si sa mor daca am observat vreo diferenta, sa trag mai greu sau mai usor de ele cu doua molinete cu dimensiuni clar diferite ...
de asta ma intreb daca nu e ceva cu certatele lui liviu ...
-
Nemernic
- veteran

Azi am probat si eu pe balta... sa vad daca-i vreo diferenta intre un Sol 2000 si un Cert. 2500R... Concluzia mea: cu jiguri intre 3 si 14gr nu se simte absolut nicio diferenta.... in schimb, dupa ce am trecut la plaja 18-28 se simte mai greu jigul pe cea de 2000
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
lucalucian
- senior

Poate fi si din cauza raportului de recuperare mare a mulinetei de 3000 fata de cea de 2500.
http://www.breammaster.com/forum/showth ... p?p=331302
Este nevoie de mai multa energie pentru a roti manivela la cea de 3000 fata de cea de 2500. Asta zice in linkul pe care l-am dat despre o mulineta Saltiga z6000gt cu raport 6:2:1.
-
toni f
- veteran

@ razvan : foarte corect zis !!!!!!
@ nemernic : este, bro ? nici o diferenta palpabila, pe cuvant de honor !!!!
-
razvan cristescu
- veteran

Mi-a spus un prieten de-al meu,nu-l stiti voi

ca mai am de scris 4 mesaje si ajung si eu la statut de VETERAN asa ca mai bag si eu putin la "obiect"

.Conteaza si tipul de angrenaj,mulinetele pe sneck (ca si cele de baitcast) au forta superioara celor cu angrenaj hipoid.Eu folosesc ambele tipuri si pot sa spun ca se simte diferenta de putere,practic la primele recuperarea pe fir intins se face fara efort,lucru care "il simti in angrenaje".Imi aduc aminte ca imi cumparasem prin 2003-2004 un Capricorn 2500 si mi se parea cea mai cea,pana cand am dat cu un crankbait de dimens. mai mari dupa stiuca si am inceput sa simt un pac-pac-pac in angrenaje la recuperare.Nu era cine stie cat de intens,dar eu fiind mai curios de fel,m-am apucat de studiat tipurile constructive ale mulinetelor.Vreau sa spun ca mulineta nu avea nici o problema,mergea brici cu oscilante,twistere si rotative.In acelasi timp pescuiam cu un Penn 4300 SS,pe sneck,o mulineta mai mica pe care o folosesc si acum la clean si pastrav.La asta recuperarea se face mai usor,mai lin din cauza angrenajului care dezvolta o forta mai mare de tractiune.
-
toni f
- veteran

buna marfa aia, capricorn de 2500

tda este aceeasi marfa doar putin mai desteapta ... mie astea mi sa-u parut cel mai bun raport calitate pret ever ... nu se compara cu stella steez sau certate, dar sunt o treime sau mai putin din pretul uneia de-asta de fitze, si functioneaza mai mult decat cinstit ...
am tdauri de 2 ani , 2 ani juma, forjate la greu, neunse, neatinse, si functioneaza brici brici ...
l-am tot zapacit de cap pe laurentiu cu tdaurile mele ( el fiind numa cu stela certat si infinity q in panoplie) , pana cand am pescuit impreuna undeva unde am venit cu un 2500 de 2 ani si ceva, folosit non stop (99 din partidele de shalau pe curgatoare si baraje si cu jig si cu vobler) si cand a vazut cum merge a ramas impresionat, avand in vedere pretul molinetei
dar am deviat de la subiect

-
razvan cristescu
- veteran

Asta-i comportament de colectionar,la fel mi se intampla si mie.Dupa ce am reusit in ani de zile sa-mi achizitionez mulinete cap de serie de la diverse firme consacrate,in lipsa de "obiectul muncii" (din cauza epuizarii acestuia

) am inceput sa ma uit la din nou la mulinete din clasele medii de pret si sa le "admir" raportul calitate-pret si alti parametri de astia.Dar de cumparat insa,noi tintim tot acolo sus,noi colectionarii

.Se mai intampla sa descoperim o mulineta model mai vechi care sa fi fost din categoria medie in vremea ei,si actualmente,testul timpului sa demonstreze ca a surclasat mulinete mai scumpe.Abia atunci ne vom incumeta sa o achizitionam,"noi colectionarii ":lol: