Alt mod de a percepe puterea mulinetelor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Alt mod de a percepe puterea mulinetelor
S-ar putea sa fi redescoperit America dar ma exprim si ma corectati dvs daca aberez prea tare.
Trageam intr-una din zielele trecute de un jig de 11 g pe o balta si aveam in continuu senzatia ca trag prea greu de el.
In mod normal as fi dat vina pe substrat fiindca foloseam o mulineta Daiwa de 3000, dintre cele bune, aproape noua.
Ca sa fiu sigur am repetat figura cu o mulineta de 2500, tot Daiwa, si in continuare am ramas cu senzatia ca mulineta de 2500 "trage" mai bine decat cea de 3000, ceea ce nu puteam sa-mi explic deloc.
Cateva zila mai tarziu, acasa, am reluat experimentul. De aceasta data am luat o greutate de aprox. 500 -700 g si am tras succesiv de ea, din "forta" mulinetei, ridicand-o aprox 1,5. Dupa ce am incercat in acest fel 3 mulinete, lucrurile au fost evidente ptr mine: ridicam mai usor greutatea cu mulinetele de 2500 si, in mod CERT mai greu, cu cea de 3000.
Un inceput de explicatie ar putea sa existe, in sensul ca mulineta de 3000 are tamburul sensibil mai mare in diametru, in timp manivelele sunt egale ca lungime a bratului. Cu toate acestea nu cred ca e normal sa fie mai puternica mulineta de 2500 si, culmea, la o diferenta atat de evidenta, mai ales ca mulineta de 3000 este hiperdigigear.
Ce parere aveti?
Trageam intr-una din zielele trecute de un jig de 11 g pe o balta si aveam in continuu senzatia ca trag prea greu de el.
In mod normal as fi dat vina pe substrat fiindca foloseam o mulineta Daiwa de 3000, dintre cele bune, aproape noua.
Ca sa fiu sigur am repetat figura cu o mulineta de 2500, tot Daiwa, si in continuare am ramas cu senzatia ca mulineta de 2500 "trage" mai bine decat cea de 3000, ceea ce nu puteam sa-mi explic deloc.
Cateva zila mai tarziu, acasa, am reluat experimentul. De aceasta data am luat o greutate de aprox. 500 -700 g si am tras succesiv de ea, din "forta" mulinetei, ridicand-o aprox 1,5. Dupa ce am incercat in acest fel 3 mulinete, lucrurile au fost evidente ptr mine: ridicam mai usor greutatea cu mulinetele de 2500 si, in mod CERT mai greu, cu cea de 3000.
Un inceput de explicatie ar putea sa existe, in sensul ca mulineta de 3000 are tamburul sensibil mai mare in diametru, in timp manivelele sunt egale ca lungime a bratului. Cu toate acestea nu cred ca e normal sa fie mai puternica mulineta de 2500 si, culmea, la o diferenta atat de evidenta, mai ales ca mulineta de 3000 este hiperdigigear.
Ce parere aveti?
Re: Alt mod de a percepe puterea mulinetelor
Parerea mea e ca,,,,greutatea nu se trage cu mulineta....... Asa se duc mulinetele, pot fi ele ultimul ragnet de pe piata....liviu68 scrie: Ce parere aveti?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
- edi_curiosul
- veteran
N-ar trebui sa fie asa, o mulineta de 3000 ar trebui sa fie mai puternica decat cea de 2500 inclusiv sau, mai bine zis, mai ales la "tractiune".
Altfel de ca ar alege cineva mulineta de 3000? Doar ca sa care mai mult fir pe tambur? Nu e deloc normal ... parerea mea.
Imi pare rau ca nu am alta mulineta de 3000 sa repet experimentul. Daca m-as lamuri ca este o chestie normala ca o mulineta de 3000 sa recupereze firul mai greu dacat una de 2500 as renunta la marimea 3000 definitiv.
Altfel de ca ar alege cineva mulineta de 3000? Doar ca sa care mai mult fir pe tambur? Nu e deloc normal ... parerea mea.
Imi pare rau ca nu am alta mulineta de 3000 sa repet experimentul. Daca m-as lamuri ca este o chestie normala ca o mulineta de 3000 sa recupereze firul mai greu dacat una de 2500 as renunta la marimea 3000 definitiv.
- edi_curiosul
- veteran
Mulineta de 2500 este normala, nu este vreun custom R, pe cand cea de 3000 in mod normal are alte angrenaje.kleniacul scrie:Din cite stiu la Daiwa tamburii de 2500 si 3000 merg pe acelasi mecanism, sint interschimbabile,si e normal sa tragi mai greu cu tamburul de 3000.
Daca mentinem principiul "cu cat mai mare cu atat mai greu", atunci la o mulinete Daiwa de 3500, 4000 incolo ar trebui ca recuperarea firului sa fie o adevarata cazna.
In mod normal cand 3 oameni iti spun ca esti beat te duci si te culci. Cum sunteti atat de consecvanti in opinii realizez ca s-ar putea sa aveti dreptate, dar nu mi se pare deloc normal. O mulineta de 3000, care de altfel merge extrem de fin in gol, trebuie sa recupereze extrem de lejer de un jig de 11 g, practic sa nu-l simta deloc, deloc. De aici vine nelamurirea mea.
cum pe acelasi mecanism?kleniacul scrie:Din cite stiu la Daiwa tamburii de 2500 si 3000 merg pe acelasi mecanism, sint interschimbabile,si e normal sa tragi mai greu cu tamburul de 3000.
acelasi mecanism ca marime sau ce vrei sa zici fi mai explicit.
Nu ar trebui sa fie diferente la recuperare intre 2500 si 3000
si daca vb de un jig de 11g ......e ceva problema sau cu mulineta sau ai tu un al 7-lea simt la mana.
Ce sa zic atunci daca dadeai cu niste crankuri de 12-14cm.