discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
marian_fisher
- utilizator nou

-
Salut sunt incepator in spinning si as vrea sa imi spuneti ce lanseta si mulineta ar trebui sa imi cumpar.
Pescuiesc cel mai mult pe rau.
Va multumesc

-
p5ih0
- veteran

-
depinde de mai multe lucruri, speciile de pesti , locurile in sine , nalucile cu care o sa dai... da asta o sa vezi tu pe parcurs
iti zic cu ce am inceput eu: o lanseta de 2.40 de putere medium-heavy cu actiune 10-30, o mulineta de marimea 2500 si un nailon de 0,20mm.
pescuiam cu ceva linguri si voblere cu greutati cuprinse intre 5-15gr...
acuma in gama asta de produse exista catralioane de posibilitati , depinde si cati bani esti dispus sa dai
mai trage cu ochiu pe la altii vezi ce si cum fac si fura niste informatii, cu cat mai multe cu atat mai bine

-
OvidiuRus
- veteran

pai intai pestele pe care il vizezi cum spunea si psiho mai apoi iti recomandam fiecare ce si cum ...

-
marian_fisher
- utilizator nou

-
speciile de pesti pe care le vizez sunt clean, biban, stiuca
-
meas
- veteran

marian_fisher scrie:speciile de pesti pe care le vizez sunt clean, biban, stiuca
Mi-am framantat mult timp capul sa gasesc un combo care sa fie oarecum universal.N-am gasit,dar acest combo acopera o plaja foarte mare.Cred ca pentru inceput o sa fi multumit de el.Este extrasenzitiv,cu rezerva mare de putere,usor de purtat la o zi de dat din maini.Am scos cu el de la bibanei cat juma de palma pana la stiuci de 3-4kg.
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Eu am varianta GS705.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
costi
- veteran

GS705??? cam obraznic ala pentru clean si bibi.... la stiuca mere....
bat universal nu prea o sa gasesti.... eu am inceput de exemplu cu un bat 10-30 g si cu ala dedeam cam la tot

intre timp au inceput sa se adune betele....
Eu zic sa separi bibi si cleanul de stiuca.... ca aici ai nevoie de 2 puteri diferite.
Depinde mult si de ce tipuri de naluci folosesti mai des si ce lungime vrei sa aiba batul....
Si mai ales care e bugetul.... ca daca incep sa apara recomandarile cu multe zero-uri o sa se sperie omul si se lasa de pescuit

-
meas
- veteran

E putin cam "obraznic" pentru clean dar la bibi merge.Am lansat jeliboane de 5-7 gr cu el fara nici o problema.De obicei betzele astea permit ceva "corecturi" la ce scrie pe ele.Pe de alta parte oricine vizeaza pestele cel mare asa ca se duce pregatit pentru el si in cazul asta batul este f.bun.Daca vezi ca n-ai sanse de caracalina poti pescui tot asa de lejer si dupa bibi,fara frica de cumatra care-ti va rupe un batz light.Dansa cand are chef sa traga, trage si la musculitze si n-o prea intereseaza ca tu ai un batz cu care vizai cleanul;trage,zmuceste si pleaca....dupa ce rupe firul in cel mai bun caz daca nu si batzul.
Chestia cu cele multe zerouri poate fi valabila, dar nu si in cazul acestui combo.
La 150 dolari nu prea gasesti ceva mai de calitate.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
JONES
- veteran

-
marian_fisher scrie:Salut sunt incepator in spinning si as vrea sa imi spuneti ce lanseta si mulineta ar trebui sa imi cumpar.
Pescuiesc cel mai mult pe rau.
Va multumesc

Spune-mi o suma care esti dispus sa o dai ?
Pescuiesti pe cris sau pe Mures>?
Si cate partide de spinning ai prilejul pe an <>? Pana la 20 , 20-50, peste 50 de partide/an?
Am un prieten care e absolut incepator si in 4 milioane si-a luat cam toate scule pentru spinning (lanseta+mulineta+fir+naluci 4 buc+ rotative si linguri+strune si vartejuri).
Eu personal nu am incredere in combouri.
Eventual scrie-mi pe mp.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
marian_fisher
- utilizator nou

-
ies la pescuit cam de 20-50 ori pe an......pescuiesc pe cris......si suma de care dispun este 400-500ron
-
fishi
- veteran

Pentru a nu astepta saptamani in sir dupa americane.Vezi pe total-fishing(au livrarea ok).
Shimano Beast-Master(un medium)-lanseta
Shimano Technium(un 2000-2500)-mulineta
de fire te descurci,