salutare,
urmaresc topicul de ceva vreme dar tot nu m-am hotarat ce-mi iau.
eu vreau o lanseta pentru jiguri, pescuit de pe mal in lacuri si in curent pe dunare si ma gandesc ca una de 2.4 - 2.7 m si 15-40 g sau pe aproape ar fi ce imi trebuie.
m-am oprit la urmatoarele:
- st croix avid avs86HF 2, 1/2 -2 sau cea de 9.
- sakura shukan de 8.6 sau 9.6, 15-40 g
- shimano speed master 2.7, 15-40 g
- daiwa inf q jigging 2.7, 8-35 g
la sakura si avid care sunt doua lungimi, cumva alea mai lungi sunt mai moi ?
ma ajuta lung. lansetei la lansari mai la distanta ?
ce parere aveti de ele. pe care din ele mi-o recomandati
multumesc,
Alegerea unui echipament de spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Tristian, mersi pentru answer!
Despre salau, peste la care am ocazia rar sa merg, am inceput prin 1993 cu o varga Silstar carbon compozit de 2,1 m cu putere 10-30 grame si fir 0.20 bunicel (Damyl Tectan era atunci la moda...). Puneam twistere tip vierme si shaduri si incercam si de la mal (pe lacul Dridu) dar si din barca unde era voie. Am prins si exemplare frumusele (maxim 1,5 kg) si nici prin cap nu imi trecea ca lanseta e prea rigida, insensibila. Acum mi se pare ciudata, primitiva, asa ca sta mai mult in husa. Am una Predator de aceeasi lungime si putere 5-25 care mi se pare mult mai sensibila si mai "europeana" ca aspect. Si cred ca ai dreptate, cu ea pot aduce la mal si salai de peste 6 kg daca nu fac vreo eroare grava (frana stransa prea tare la mulineta, fir rasucit la inelul de varf, fir vechi si tocat sau avariat, miscari f bruste etc.). Din superstitie la salau pun de obicei si agrafa cu vartej pe fir desi mi s-a tot spus sa leg direct twisterul de fir. Si inca ceva - niciodata nu am pus textil pe mulineta, doar monofilament nylon ca eu cu asta sunt obisnuit. Si nu cred ca am pierdut ceva esential....

Despre salau, peste la care am ocazia rar sa merg, am inceput prin 1993 cu o varga Silstar carbon compozit de 2,1 m cu putere 10-30 grame si fir 0.20 bunicel (Damyl Tectan era atunci la moda...). Puneam twistere tip vierme si shaduri si incercam si de la mal (pe lacul Dridu) dar si din barca unde era voie. Am prins si exemplare frumusele (maxim 1,5 kg) si nici prin cap nu imi trecea ca lanseta e prea rigida, insensibila. Acum mi se pare ciudata, primitiva, asa ca sta mai mult in husa. Am una Predator de aceeasi lungime si putere 5-25 care mi se pare mult mai sensibila si mai "europeana" ca aspect. Si cred ca ai dreptate, cu ea pot aduce la mal si salai de peste 6 kg daca nu fac vreo eroare grava (frana stransa prea tare la mulineta, fir rasucit la inelul de varf, fir vechi si tocat sau avariat, miscari f bruste etc.). Din superstitie la salau pun de obicei si agrafa cu vartej pe fir desi mi s-a tot spus sa leg direct twisterul de fir. Si inca ceva - niciodata nu am pus textil pe mulineta, doar monofilament nylon ca eu cu asta sunt obisnuit. Si nu cred ca am pierdut ceva esential....
dan dragos scrie:salutare,
eu vreau o lanseta pentru jiguri, pescuit de pe mal in lacuri si in curent pe dunare si ma gandesc ca una de 2.4 - 2.7 m si 15-40 g sau pe aproape ar fi ce imi trebuie.
daca ai bani de ele,ia-ti avid sau shukan!amandoua sunt superbete......speedmasterul e mult mai moale decat astea la lungimea de 2.7m.......ala d 2.4m e mai tzeapan putin.p daiwa nu am pus mana asa ca nu ma pot pronunta.shukanu e superrapid si mai are si un aspect demential!avidul e cuminte din punct de vedere al aspectului,insa este lucrat foarte ingrijit si e o lanseta in care chiar poti sa iti pui toata increderea......oricum de la nivelu asta,alegerea devine "mai mult",sau "mult mai" subiectiva![]()
multumesc,
puii mei am scris mesaju inainte de ultimu "quote"!
aici e:
daca ai bani de ele,ia-ti avid sau shukan!amandoua sunt superbete......speedmasterul e mult mai moale decat astea la lungimea de 2.7m.......ala d 2.4m e mai tzeapan putin.p daiwa nu am pus mana asa ca nu ma pot pronunta.shukanu e superrapid si mai are si un aspect demential!avidul e cuminte din punct de vedere al aspectului,insa este lucrat foarte ingrijit si e o lanseta in care chiar poti sa iti pui toata increderea......oricum de la nivelu asta,alegerea devine "mai mult",sau "mult mai" subiectiva

aici e:
daca ai bani de ele,ia-ti avid sau shukan!amandoua sunt superbete......speedmasterul e mult mai moale decat astea la lungimea de 2.7m.......ala d 2.4m e mai tzeapan putin.p daiwa nu am pus mana asa ca nu ma pot pronunta.shukanu e superrapid si mai are si un aspect demential!avidul e cuminte din punct de vedere al aspectului,insa este lucrat foarte ingrijit si e o lanseta in care chiar poti sa iti pui toata increderea......oricum de la nivelu asta,alegerea devine "mai mult",sau "mult mai" subiectiva

intre 8'6 si 9' nu e o diferenta foarte mare, sunt foarte bune amandoua. Am varianta mai scurta dar am dat si cu cea de 9' - au aceeasi actiune dar cea de 9' pare o idee mai "moale". Oricare varianta o sa alegi o sa fi multumit, sunt lansete senzitive , rapide si suficient de rigide pentru curent puternic si jiguri grele.st croix avid avs86HF 2, 1/2 -2 sau cea de 9.
referitor la sakuradan dragos scrie:salutare,
multumesc,
dupa 2 ore de pescuit cu shukan'ul de 9'6 o sa ai febra musculara si la picioare

in schimb cel de 8'6 e perfect. am mai spus pe forum, mie mi s'a parut greuţ dupa ce'am pescuit doi ani cu un bat de 7' dar te obisnuiesti relativ repede. plusuri: senzitiv, foarte rezistent, bine echilibrat, rapid, arunci si jiguri de 7 g. minusuri: putin greu, mandrina groasa, rigid, daca nu dai cu frana putin slabita ori indrepti jiguri, ori scapi pestii in scurt, ori nu'i intepi deloc

cheers