discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
stiukr
- utilizator nou

taicanoe scrie:Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m / 5-12gr - e un bat bun de clean, biban, pastrav ... chiar stiuka, sau salau ... dar max pe la 1kil jumate
Multumesc. Mi-ai intarit convingerea. Acest bat mi-a inspirat si mie incredere.
Cu respect. Fir intins.
-
Musti
- veteran

taicanoe scrie:Maver Stralis Light Plus Spigot 2,40m / 5-12gr - e un bat bun de clean, biban, pastrav ... chiar stiuka, sau salau ... dar max pe la 1kil jumate
Subscriu. Si eu l-am pescuit la greu si e un bat foarte bun.
... si rezista si la avati de 3,5 kg. Testat

!
-
stiukr
- utilizator nou

Poate nici eu nu m-am exprimat prea bine. Pana acum am pescuit cu un DAM telescopic si o lanseta universala no name din doua bucati, ambele cu putere de aruncare mare (40-80 si 50-120), am prins stiuca de 3-5 kg. (nu port cantarul cu mine si nici aparat foto), dar am prins si bibani, cleni de 200-400g. La pestii mici, simteam ca batul este rigid, cu mai multa forta decat era necesar. Totodata mi-am dat seama ca precizia lansarii artificialelor lasa de dorit, desi eu ma straduiam sa fiu exact. Cu toate ca eram cu simturile activate, am realizat ca uneori betele fiind rigide, nu imi transmiteau semnalele de pe fund sau dintre ape. Acesti 2 ani ii consider pentru mine, un fel de pionierat. De aceea m-am hotarat sa adopt un stil mai finut. Nu ma intereseaza marimea pestelui, ci placerea pescuitului, aerul curat petrecut in mijlocul naturii, etc. Cred ca sunt off topic. Sper ca nu am suparat sau plictisit pe nimeni. M-am hotarat asupra Maver Stralis Light Plus Spigot de 2,40 m. si 5-12 gr.
Cu respect. Fir intins.
-
Musti
- veteran

stiukr scrie:... M-am hotarat asupra Maver Stralis Light Plus Spigot de 2,40 m. si 5-12 gr.
Ai facut o alegere buna. La pretul lui este un bat foarte bun.
-
stiukr
- utilizator nou

Ai facut o alegere buna. La pretul lui este un bat foarte bun.[/quote]
Multumesc Musti. Am dat comanda.
Cu respect. Fir intins.
-
BygDaddy
- senior

Sa ne comunici si rezultatul. Sper sa tragi mult,greu si timp indelungat bestii cu ea

L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!
-
Michael
- Moderator

atentie, 5-12 gr ar putea sa fie prea light pentru rau...depinde de puterea curentului pe acel rau si de pestii vizati.
eu as cumpara un bat dinasta light doar pentru clean,in rest poate fi o nuia.
pentru stiuca si pesti de categorie medie eu ti-as recomanda ceva ce lanseaza 10-20 gr macar.
astfel stii ca ai si o rezerva de putere pe care te poti baza la o adica.
-
JONES
- veteran

-
Da chiar pe ce rau dai tu cu 3-12 grame? Ca sunt chiar curios zau asa??
Cel putin pe Mures mediu si inferior+afluienti asa ceva nu am vazut/pomenit. Cred ca se indoie in curent de poti sa o inozi. Mai ales la 2,40 asta cred ca intra in categoria UL ca nici L nu o vad.
Eventual pe balta .......
the angler is catching xxx, not by the lure
-
Chief
- veteran

-
sir.JONES scrie:Da chiar pe ce rau dai tu cu 3-12 grame? Ca sunt chiar curios zau asa??
Cel putin pe Mures mediu si inferior+afluienti asa ceva nu am vazut/pomenit. Cred ca se indoie in curent de poti sa o inozi. Mai ales la 2,40 asta cred ca intra in categoria UL ca nici L nu o vad.
Sir.Jones, sa stii ca la americani 3-12 e medium-light (am mai scris asta undeva pe forum). Rezerva de putere poate fi destul de mare de blancul are o compozitie buna, ceva grafit sau carbon inalt modulat si daca are multe inele, pentru ca se distribuie uniform si progresiv dinspre varf. O lanseta americana 3-12 2,14m din carbon inalt modulat e pe 9-10 inele si aia are rezerva mare de putere. Ei le folosesc si la walleye (salaul lor - ruda apropiata).
-
Musti
- veteran

sir.JONES scrie:Da chiar pe ce rau dai tu cu 3-12 grame? Ca sunt chiar curios zau asa??
Stai linistit ca si Crisul Repede tot rau e, nu numai Muresul. N-or fi fiind ei curenti ca pe Mures, dar apa tot mai curge ( de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, depinde pe care mal esti).
Am folosit un Maver Stralis Light Plus Spigot din asta pescuind pe Cris mult si bine, fara probleme. Nu e deloc un bat bleg, iar de inodat nici pomeneala. Bineinteles, nu e un par, dar are suficienta rezerva de putere. Si, apropos, nu e 3-12 ci 5-12. Nu trebuie confundat cu Stralis Spigot Spin, care e un bat mult mai rigid si mai greu.