Alegerea echipamentului pentru salau !!!!!!!1

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 19 Apr 2006, 23:11

eugen scrie:125 blancul GL2. fata de 90 IMX. bine, ai dreptate, nu se compara.

hai sa fim seriosi, e ca si cum n-ai mai lua un bat la mana a doua fiindca nu mai ai garantie pe el. nu e computer sa trebuiasca upgrade si sa-l depaseasca tehnologia cu nu stiu ce descoperire de ultima ora.

daca vrei iti arat bat xxx eagle facut de loomis acum 20 de ani si daca tu vezi asa mare diferenta intre ala si un gl2 de azi, sa-mi zici ca-s tare curios. l-au vazut vreo 20 de oameni care se pricep si nu si-au dat seama ca e asa o vechitura. este la fel de usor ca si un st croix premier de aceeasi putere, se vede diferenta abia in comparatie cu un avid.

am vazut si un coti fenwick recent la un tip, super bat, zici tu ca n-ar trebui sa mai prinda peste cu el fiindca nu se mai fabrica de 15 ani? mie mi se pare ca seamana izbitor cu un gl3 hotshot pe care l-am vazut tot in ziua aia, facut anul trecut, inclusiv la greutate.

mi-e ca nu te inteleg nici la treaba cu garantia. cunosti vreun roman care sa fi apelat la garantie si sa i se fi restituit produsul? eu am auzit de un singur caz, dar era vorba de un winston de cu totul alti bani si din alta clasa si de vreo 7 ori mai scump. adica exact de ce conteaza atata garantia pentru tine, daca tot betele nu prea se rup decat daca le ajuti cu portiera de la masina sau cu bocancul? pentru asa ceva oricum nu-ti acopera nici la o bata noua.

uite, avand in vedere ca nu suporti ce-am eu de zis, de dragul tau (si nu numai) promit ca nu te voi mai deranja niciodata cu nici un post pe forum. asta-i chiar ultimul.

haidi pa
Eugen , nu ma deranjezi, e o timpenie ce spui.Nu as fi raspuns la nici unul din mesajele tale.
Betele mentionate de tine au fost facute si garantate de firmele respective, sint calitate.Daca o firma mare face blankuri si garnteaza pt ele inseamna ca acele produse nu au defecte si pescuite corespunzator dureaza, sint produse recunoscute. Un lucru pt care nu garanteaza nimeni si care nu are finisajul producatorului esti sigur ca este ceea ce doreste vinzatorul sa il vinda?Daca tu aflii detalii despre blankurile respective de la Loomis....sarut mina conasule.

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 19 Apr 2006, 23:30

si la noi pe piata sint loomis facaturi, poate la ei sint mai bune.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 08:46

eu cred ca aici este vorba pana la urma despre hobby

eu de exmplu, sunt doar utilizator
n-am chef si timp de experiente, nu-mi place sa bibilesc blank-uri, sa montez, sa experimentez, pentru mine batul trebe sa fie un bat bun cu care sa dau la peshte, sa-mi fac treaba, ce atata vorba, te duci pui mana pe cateva bete, ceri niste sfaturi, iti iei ceva bun gata facut si-ti vezi de pescuit, ca doar de asta ai nevoiue de bat, nu ?
am doua bete acum de salau, si nici nu vreau mai mult si nici macar mai bun

altii care sunt pasionati, au chef de testat blank-uri, cautat ieftinaturi, montat, stricat, reparat, testat, etc, este o chestie de hobby pana la urma
e foarte drept ca pot trece ani pana sa reuseasca sa aiba un bat bun, dar important e ca s-au distrat, au dat cu bete de "salau" facute pe blank-uri de musca, sheffiel, pastrav, etc, dar no problem, distractia conteaza
dupa cativa ani or sa se sature si probabil ca se vor opri la 1-2 bete bune si se vor concentra pe pescuit

e ca la masini, eu de exemplu stiu doar sa conduc si sa pun ulei si lichid de parbriz, si cred ca sunt foarte multumit de masina mea si merge foarte bine

altii stau toata ziua pe la garaj, o monteaza si o demonteaza, o strica o repara si vor neaparat sa te convinga sa-ti faci tunning la ea, ca e o prostie cum au facut-o astia din fabrica, iti trebe neaparat alte oglinzi, eleroane, toba sport, alte amortizoare, si neaparat, dar neaparat vor sa se bage in chip si sa ti-o faca "rea de tot "
cu alte cuvinte, o masina custom pentru ca din productia de serie nu poate iesi ceva bun si e pacat de ea sa nu fie cum ar trebui sa fie
eventual sa pui si tu mana personal la toata treaba asta, ca ce-si face omul cu mana lui se numeste gioco di mano, nu ?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 20 Apr 2006, 09:12

:D :D :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 20 Apr 2006, 09:43

danr scrie:altii stau toata ziua pe la garaj, o monteaza si o demonteaza, o strica o repara si vor neaparat sa te convinga sa-ti faci tunning la ea, ca e o prostie cum au facut-o astia din fabrica, iti trebe neaparat alte oglinzi, eleroane, toba sport, alte amortizoare, si neaparat, dar neaparat vor sa se bage in chip si sa ti-o faca "rea de tot "
cu alte cuvinte, o masina custom pentru ca din productia de serie nu poate iesi ceva bun si e pacat de ea sa nu fie cum ar trebui sa fie
eventual sa pui si tu mana personal la toata treaba asta, ca ce-si face omul cu mana lui se numeste gioco di mano, nu ?
Uneori tuningul auto (cu un n :wink: ) poate produce rezultate foarte bune, alteori nu :lol:. Depinde cine-l face. Actuala moda a tuningului auto a plecat insa in primul rand de la dorinta de a individualiza masina. La betele custom eu zic ca e un pic altceva.
Cu lacrimi Bastus!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 09:55

aha

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 20 Apr 2006, 12:12

mi se pare mie sau sunt 2 tabere aici? :roll:
2 tabere care-si disputa altceva,nicidecum convingerile in echipamentul folosit la salau. :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2006, 12:24

a luat cu totul alta fata site-ul! oare a cui e vina :?: :?: si e pacat! :(

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Apr 2006, 12:42

[quote="danr"]eu cred ca aici este vorba pana la urma despre hobby

eu de exmplu, sunt doar utilizator
n-am chef si timp de experiente, nu-mi place sa bibilesc blank-uri, sa montez, sa experimentez, pentru mine batul trebe sa fie un bat bun cu care sa dau la peshte, sa-mi fac treaba, ce atata vorba, te duci pui mana pe cateva bete, ceri niste sfaturi, iti iei ceva bun gata facut si-ti vezi de pescuit, ca doar de asta ai nevoiue de bat, nu ?
am doua bete acum de salau, si nici nu vreau mai mult si nici macar mai bun[/quote]

Corect , din punctul meu de vedere .

Fir Intins!!!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Apr 2006, 12:53

@Micahael @ @Andrei Ovidiu

Cred ca ati citit prea multe romane politiste :lol: :lol:
S-a discutat off Topic?Poate nu stiati dar....discutiile astea despre echpament erau foarte vechi( pe msg)s-au pierdut multe ore pe aceste teme , concluzia... nu o sa se ajunga decit la un meci nul. :lol: :lol:

Scrie răspuns