Alegerea echipamentului pentru salau !!!!!!!1

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 14:40

bah sigur n-ai copiat de undeva ? :lol:

dupa mine bata ideala de salau pe balta este o floreta cum nu-i place lui SF, adica lungimea optima ar fi 6'6", cu lungimea asta dau suficient de departe si animez jigul foarte bine
mama mama, a durut ma s-o spui pana la urma ? a usturat ? :lol: :lol:

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2006, 14:47

:lol: :lol: :lol: :lol: cata POMELNICU eugene!!! :lol: :lol: :lol:

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Apr 2006, 14:55

Eugen miuta s-a terminat, oamenii sint si ei la o bere , dar....evident poti sa te joci singur cu mingea.
Asta ca sa vezi ca nu esti atent:omul vrea sa isi cumpere tot un hot shot pina la 4 oz(daca o fi) :lol: :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 15:14

pai am zis de la inceput ca nu-s de acord cu betele lungi si super finete. si cu jean ma contrazic pe faza asta, numa' nu se supara asa ca mihai. ma lasa in pace si de multe ori ajung la concluzia ca are dreptate.

nu vad ce conteaza daca mie imi plac floretele, fiecare cum s-a obisnuit. l-am vazut pe jean pe caseta cum da la salau si am asa un feeling ca are sanse mari sa ma faca urat pe balta. omul stie si are super mana formata pe bete lungi, normal ca-s si avantaje daca el stie sa le foloseasca. crezi ca americanii aia carora le da lectii nu stiu si ei sa pescuiasca? eu ma gandesc ca tree sa fie si pescari printre ei.

cum face de se descurca cu bete atat de lungi nu stiu, am incercat si mi se pare net superior unul scurt, n-am reusit sa ma obisnuiesc. oricum pana nu dam amandoi in acelasi loc eu pot doar sa sper ca n-o sa ma fac de rusine cu floreta (mi-a placut cuvantul lui SF).

jean isi sustine stilul exact asa cum tu il sustii pe al tau, eu pe-al meu si mihai pe-al lui. mi se pare ok asa si ma distreaza discutiile atata timp cat se mentine un nivel civilizat, nu sa vina mihai sa-mi zica ca sustin tampenii ca stie el.

aia ca ii naucim pe incepatori e vrajeala. lasa-i tata sa inteleaga ca totul e relativ si sa nu mai caute retete, ca dup-aia isi iau toti hotshoturi si se mira cum dreaq de nu prind peste sculele dupa ce-au investit 1000 de coco in echipament. :))

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 15:20

o dai de gard

iti trebuie bat rapid sau nu la salau ?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2006, 15:30

mai... sunt pareri si pareri, dar nu suma de bani investita in ecjipament iti aduce si pestele in barca sau pe mal klar! cel mai important mi se pare naluca, firul si batul, nu neaparat in ordinea asta, dar clar ce este cel mai important este ceea ce pui la capatul firului! eu m-am convins pe pielea mea de treaba asta! si reiau... sigur poti sa iei peste si cu un bat de 70-100$, nu numai cu unul de de cateva sute de $! si sa investesti 1000$ in echipamnet mi se pare aiurea rau de tot, decat poate daca faci un hobby din achizitionarea de acule scumpe sau daka vrei sa vada prietenii de Stella ai tu sau ce Loomis sau Sage ai! am dat exemplele astea pt. ca sunt cele mai scumpe, normal exista si Loomis-uri acceptabile cum e GL2 care face banii, dar vorbeam de ce a zis eugen sa bagi 1000$ in echipamnet!

pana la urma toate intra la cap. consumabile, si pt. mine esential este ceea ce pui la capatul firului, indiferent ca e twister, vobler, lingura sau musca... ce pui sa fie in ton cu preferintele pestelui din acea zona si neaparat sa evolueze corect!

ca un ex: cred ca am schimbat in cateva ore peste 50 de shad-uri, si pana nu am luat de la un amic culoarea respectiva nu am luat peste, altele fiind datele problemei dupa aceea si zambetul mi-a stat pe fata cateva minute bune!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 15:32

mah si cand te gandesti ca ai fi putut sa ai mai multe zambete dar life is a bitch :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 15:33

nu citesti tu. "bata ar trebui sa arunce bine de la 3g pana la 10g, sa fie foarte usoara si de preferinta cu rezerva mare in cotor si sa fie foarte sensibila. nu imi plac betele extrafast, prefer ceva fast sau chiar medium fast."

am prins sau nu salau pe olt cu un lamiglas dupa parerea ta fleasca? si cu muste dupa parerea lui mihai de kkt? stai linistit ca am tot prins si cand n-ati fost voi pe acolo sa vedeti cu chestii "neconventionale". deci unde o dau in gard?

eu imi vad de treaba si nu incerc sa demonstrez nimic, asta nu pricepi tu.
dar daca tu zici ca le trebe retete, hai sa-l lasam pe mihai in pace si sa-i dam toti dreptate. ca el stie si ce vobler merge la pastrav, stie si cum se prinde cleanul cu fineturi si in principiu gata, rezolva incepatoru' mintenas.

no bine! gata, jur ca nu mai zic nimic. :))

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 15:35

deci trebuie rapida sau nu ?
ai fost multumit de "flasca" ta ?
normal ca poti pescui cu orice, dar cu ce recomanzi ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 15:44

pe balta da. pe olt in curent nu, n-avea nici o treaba. sus pe baraj da, ai vazut.

unde vrei sa ajungem? la o reteta sigura, clara si infailibila oriunde si oricand?

Scrie răspuns