Alegerea echipamentului pentru salau !!!!!!!1

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 20 Apr 2006, 15:54

nu, doar la ce s-a solicitat, adica balta si apa mica

daca pe balta e nevoie de un bat rapid, recomanda te rog un bat rapid, de 3 m, care sa arunce 3,5 sau 5 grame

despre asta era vorba pana la urma in discutia asta, despre o recomandare
daca recomanzi ceva, atunci opusul la ceea ce recomanzi este nerecomandat
nu poti sa spui ca toate-s bune
sau ca fiecare face ce-i place si da cu ce-i place - asta se subintelege
dar noi vorbeam despre o recomandare, 100 de mesaje elucubrate nu fac cat o recomandare concreta

e asa greu sa faci o recomandare pentru conditiile respective ? :lol:
sa spui ce este recomandat si ce este nerecomandat din punctul tau de vedere ?

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Apr 2006, 15:57

"si cu asta am incheiat subiectul, e evident ca n-avem ce discuta din moment ce unii zic ca toate lucrurile sunt batute in cuie si altii n-au voie sa zica nimic contrar. sau, negociem, daca mihai are bun simt sa recunoasca ca vorbea sa se afle in treaba si el. he he he"
Bunul simt imi spune sa iti aduc aminte citeva partide numite pt tine sugestiv :mina moarta.culmea este ca tocmai foloseai un bat moderat-fast pe care....l-ai vindut(nu corespundea cerintelor) si care nu te ajuta(culmea , foloseai si 21 gr) sa simti jigul pe fundul apei.Aceeasi problema avea si Trombii(multe salutari) dar care....a inteles ca nu e de el treaba asta si s-a culcat.Ti minte cum a fost trezit???
Hai ca numai pt amintirile astea unde ai tacut milc si teoriile tale nu au mai contat recunosc:am vorbit sa ma aflu in treaba :lol:

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 20 Apr 2006, 15:58

Observ ca ati tot mentionat batul de 4 oz.Am o intrebare: in afara de acel GL2 1/4-1 1/4 oz ati pus mana pe un HSR 7`6" (IMX sau GL3)sau pe modelul 8`6" IMX 3/8-3 oz?Sau pe STR 8`6",GL3, 3/8-1 oz?

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 20 Apr 2006, 16:09

razvan cristescu scrie:Observ ca ati tot mentionat batul de 4 oz.Am o intrebare: in afara de acel GL2 1/4-1 1/4 oz ati pus mana pe un HSR 7`6" (IMX sau GL3)sau pe modelul 8`6" IMX 3/8-3 oz?Sau pe STR 8`6",GL3, 3/8-1 oz?
Da am si dat cu un 7'6' 1/4-1/2 , este pt balta dupa perea mea. STR am vazut dar nu am dat cu ea , e mai tare pe virf decit HSR 1021S ceva mai elastcia si mai putina rezerva pe talon.Mi-ar fi placut sa o incerc.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 16:29

@razvan,
da, cel de 7'6" l-am vazut de curand ca blanc, varianta IMX. e foarte misto. suna-l pe cristi ene sa-ti spuna cui i l-a facut, e undeva in bucuresti si sigur poti sa-l vezi.

@mihai,
hop trosc. eu zic de bun simt, tu raspunzi cu nesimtire. n-are sens sa-ti mai raspund. daca iti place sa traiesti cu aminterea unei partide cand tu dadeai a suta oara pe un loc si eu il vedeam pentru prima data, ca sa nu mai zic ca nu pescuisem in asemenea curent si aveam varga de salau de jiguit pe balta, nu de jiguri de 17. stii, datile urmatoare ar fi trebuit sa prinzi mai mult ca mine macar 5-6 partide la rand, avand in vedere ca stiai locurile aveai niste avantaje. da, stiu, ala fost un an prost. :) hai ca nu mai avem ce discuta, e stupid.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2006, 16:37

:lol: :lol: :lol: deci care a prins mai mult akolo?

ca sa puneti capat...faceti un concurs amandoi o zi si se dovedeste care e cel mai bun!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 16:54

mihai. eu n-am prins nimic, doar m-am dus si m-am uitat cu ochii umezi de admiratie cum scotea peste dupa peste. atata dibacie mai rar. eu zic sa te duci, vei avea multe de invatat.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 20 Apr 2006, 17:32

eu glumesc sper sa nu mi-o luati in nume de rau, fiecare trebuie sa fie cat de cat bun pe zona pe care pescuieste cel mai frecvent... cel putin asa e normal... dar si dupa 2-3 sedinte pe o zona necunoscuta daca stii sa citesti putin cum sta treaba s-ar putea sa ai satisfactii frumoase!

am fost intr-un loc unde necunoscatorii dadeau clasic la salau, cu thenica de jig-ing, adica topait, dar peste nu se lua deloc pe aceasta jucare a shad-ului, se lua pe recuperare continua, lucru pe care l-am sesizat destul de repede la 2 pescari care luau peste... m-am conformat si zbang... m-a lovit... scurt si sec nu cu tzac-urile specifice pe care le are salaul de obicei!

restul dadeau cu tehnica de prin reviste si se uitau lung fiind flamanzi dupa un atac!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 20 Apr 2006, 17:40

Ma dau si eu cu parerea , baieti

Eu am un bat , l-am facut dintr-un alun, cred ca are actiune , cum ii zice-ti voi FAST , eu ii spun.... e tare frate , rupe gingiile la salau cand ii dau una . E lung cam cat tocul de la usa ca era mai lung si ma impiedicam intodeauna cand vroiam sa intru in casa asa ca l-am taiat. Dupa ce l-am taiat a devenit mai tare , ca s-a rigidizat (intarit) mai mult .

Pot sa arunc departe cu el , cam cat o aruncare de bat , dar numai jiguri (plumbi) mari-mici ca nu pot sa aproximez foarte bine . Oricum nu va spun :evil: .

Daca mai vreti detalii , va spun si zona de unde l-am taiat .
Salut , ma duc la peste !

Inainte sa plec , sa nu dea Domnu sa-l vad pe rechinul ala care apare cu "Bafta" ca rup bunatate de bat de alun pe el !
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 20 Apr 2006, 17:42

he eh he. nu te stresa ca facem misto unii de altii. nu e cazul sa o iei de buna. relax, ca nu se ataca nimeni chiar asa de rau cum pare pe monitor.

abia ce gasisem un ditai vargoiul loomis de 10 si un pic sa-l ajut pe dan sa dea 5g in padure sa vada cum e, da'i cam peste 300 de coco si mi-e ca nu se baga la asa un experiment.

plus ca discutia a luat-o complet razna si eu intru in concediu din urmatoarea jumatate de ora si pana miercuri. asa ca asta e, game over.

fir intins si paste fericit tuturor!

Scrie răspuns