discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

...nu, nu e bulan, esti tu meseriash, hai recunoaste!

-
Adelin
- Moderator

danr scrie:nu cred ca nu ai avut prilejul sa te exprimi pana acum pe acest forum, de multe ori chiar si ironic sau glumet, fara sa ti se inchida topicurile
nu-i nimic, de acum o sa te citesc nmai atent

Ce-mi place la tine, ca te ataci repede...

glumeam si eu in lipsa de pesti....cred ca mishtoul fin face parte din calitatile unui pescar, sau asa ar trebui, nu?!

-
danr
- Site Admin

jeane, tu ai intrebat de ce nu particip la concurs sa demonstrez care bete sunt mai bune ( desi n-are nici o logica ), cand ti-am raspuns ca a demonstrat altcineva ai cotit-o cum ca nu e relevant ca a pescuit din barca ?
de ce ai mai sugerat atunci ca trebuia demonstrat la concurs lucrul asta ?
ref. la pescuitul din barca, tinand cont de caracteristicile apelor de la noi, nu vad de ce ai pescui cu bete diferite fata de mal
tot la fel de departe trebuie sa arunci ( abordezi locul de pescuit de la distanta ), aceleasi gramaje, aceiasi pesti
care este motivul pentru care ai avea bete diferite ?
toti pescarii pe care ii cunosc eu dau cu acelasi bete si de pe mal si din barca, si nu ca n-ar avea bani sa-si cumpere
doar daca dai din ruseasca din pozitia sezut, ar putea sa te incomodeze manerul mai lung, altfel daca dai proponderent din picioare, ca dai din barca sau de pe mal este acelasi lucru
exceptam conditiile cand poti face "vertical jigging", ce nu poti face de pe mal, altfel pescuitul este la fel si betele sunt la fel
-
razvan cristescu
- veteran

Pt. Andrei Ovidiu:
Daca este un grafit bun,chiar daca batul e lung poate creste precizia lanseurilor,adica batul e "meserias"...
Eu am un HSR IMX,EXFAST,8`6",3/8-3 oz,care dupa precizari seamana cu un bat de crap dar ca sa ma descurc la Dunare o sa-mi fac acelasi bat dar 1/2-4 oz si ar mai fi varianta de1-5 oz.Pe blankuri GLoomis.Cel de 3/8-3 oz merge..pe balta cu max. 16 g,peste gramajul asta se incarca prea mult.De asta ziceam ca si gramajele inscriptionate sunt relative,desi nu am vazut un GL2 1/4-1 1/4 oz pana acum.Am vazut un SALT STRIKER INSHORE CABELAS,7`6",1/4-1 oz si era f. puternic.La fel SHOGUN DAIWA de mortmanie mi se par tari.
-
mihai florescu
- veteran

Razvan , as vrea sa vad si eu pe saitul oficial al g.loomis betele cu puterile mentionate de tine.O sa iti iei alt blank dar....dupa 12 iulie din cite stiu eu.

-
Jean Scurtu
Andrei-Ovidiu ,
cred ca ti-am dat destule sfaturi bune pe privat si ca ai inteles ca am si argumentat de ce.Nu trebuie sa fi de acord insa cu sfaturule mele faci cum crezi tu ca e mai potrivit pt. tine.
Nu inteleg de ce pe Olt unde am vazut ca se prind salai frumosi ai nevoie de un bat de 8'6",ca doar fiind mai lung dupa spusele lui Dan nu poti sa dai o intepatura ferma si rapida ca si cu un bat de 6'6" sau 7'.Inteleg perfect logica unui bat mai puternic ca sunt curenti mai puternici adancime mai mare,dar dupa teoriile voastre nu inteleg de ce vreti mai lung e destul sa fie mai puternic,sau in final ajungem tot la ce am spus eu si anume ca un bat mai lung e mai bun???
Ma bucur ca nu sunt singurul ce spun aceasta si acum inteleg de ce PILULA e pescar bun,intai gandeste si apoi pescuieste.Si se vede ca gandeste bine(si in cazul voblerelor facute de el e acelas lucru).
Andrei ,nu generaliza ca cu un bat mai lung nu ai precizie,sunt pescari care cu bat lung lanseaza mai precis decat multi cu bete scurte,totul e chestie de obisnuinta si indemanare.
Jean Scurtu
-
razvan cristescu
- veteran

Blankurile pe care vreau sa-mi fac aceste bete sunt niste modele mai vechi,care nu se mai fabrica in prezent decat la comanda ,pt.anumite persoane.Gasiti detalii pe TOMWHITE.com
-
danr
- Site Admin

n-am spus niciodata ca folosind un bat lung nu poti intepa rapid sau ferm
jeane, mai citeste ce am scris, si te rog frumos concentreaza-te inainte sa raspunzi si sa-mi pui afirmatii aiurea in carca
-
Adelin
- Moderator

Afirmatia ca daca nu participi la concursuri nu esti potent mi se pare deplasata. Exista si categoria pescarilor care nu vor sa concureze cu nimeni, care vor sa-si prinda doar pestii lor, dar se pare ca unora le e foarte greu sa inteleaga.Nu toti au spiritul de intrecere in singe, dar asta nu inseamna ca nu au mana buna si hai sa fim seriosi concursurile sunt doar o alta gaselnita a societatii de consum de a scoate bani din piatra seaca.
Un bat mai scurt e cu siguranta mai precis decat unul lung, nu inseamna ca un bat de 1,8m e mai precis ca un 2,4m, dar un 2,1m e cu siguranta mai precis decat un 3,5m. Deci in concluzie batem apa-n piua degeaba, daca unii sunt chititi pe afirmatii cu valoare de "norma".
Mie personal imi plac betele intre 2,4 si 2,6, dar am si bete de 2,05m, 2,1m, dar si 3m, 3,6m pe care le utilizez functie de conditiile in care pescuiesc!
Chestia cu obisnuintza si indemanarea e intradevar adevarata....am avut prieteni care din lipsa de bani aveau un singur bat cu care faceau minuni.