Alegere mulineta Shimano sau Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 15 Aug 2010, 05:07

SF scrie:
Jedi scrie:Principala preocupare la noi e pentru buna functionare a mulinetei ca masinarie de recuperat firul. Daca aduna firul frumos si nu face peruci in lansare,e foarte buna. Puterea si comportamentul frinei sint intr-un plan mai indepartat..Primele aspecte care conteaza ar fi:
1 Shimano sau Daiwa
2 Usoaraaaa ..sau sa "echilibreze" ceva anume.. :roll: :oops:
3 Sa se invirta fara jocuri si vibratii..
Si multe alte doleante ar fi pentru multi,inaintea frinei..
Cate mulinete cunosti care aseaza firu si mulineaza mai bine , fara vibratii , dar au frana mai slaba decat altele care mulineaza prost si pun rau firu !
Is doua chestii care cam merg mana in mana :wink:

Una sigur cunosc....Shimano Biomaster modelul al doilea...Se invirtea cum nu mi-a mai fost dat sa simt la vreo mulineta..parca era aer in ea...Dar avea un singur disc mic de pisla intre doua saibe metalice..Deci numai doua suprafete de frictiune ...Japonezii cunosteau problema si chiar era solutia de upgradare cu inversarea nu stiu cum a discurilor si creearea a trei suprafete de frictiune.Cert e ca m-au plimbat tot fluviul,niste rahatei de american shad care abia erau trecuti de kilogram

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 15 Aug 2010, 11:28

Jedi scrie:
SF scrie:
Jedi scrie:Principala preocupare la noi e pentru buna functionare a mulinetei ca masinarie de recuperat firul. Daca aduna firul frumos si nu face peruci in lansare,e foarte buna. Puterea si comportamentul frinei sint intr-un plan mai indepartat..Primele aspecte care conteaza ar fi:
1 Shimano sau Daiwa
2 Usoaraaaa ..sau sa "echilibreze" ceva anume.. :roll: :oops:
3 Sa se invirta fara jocuri si vibratii..
Si multe alte doleante ar fi pentru multi,inaintea frinei..
Cate mulinete cunosti care aseaza firu si mulineaza mai bine , fara vibratii , dar au frana mai slaba decat altele care mulineaza prost si pun rau firu !
Is doua chestii care cam merg mana in mana :wink:

Una sigur cunosc....Shimano Biomaster modelul al doilea...Se invirtea cum nu mi-a mai fost dat sa simt la vreo mulineta..parca era aer in ea...Dar avea un singur disc mic de pisla intre doua saibe metalice..Deci numai doua suprafete de frictiune ...Japonezii cunosteau problema si chiar era solutia de upgradare cu inversarea nu stiu cum a discurilor si creearea a trei suprafete de frictiune.Cert e ca m-au plimbat tot fluviul,niste rahatei de american shad care abia erau trecuti de kilogram

In regula , insa deocamdata ii una singura ! Oricum , macar esti fidel , adica aseaza firu , invarte frumos , ii usoara , alte dolente ....frana ii intr-un plan mai indepartat , si uite asa te plimba pesti trecuti de kil prin apa :lol: :lol:

La aia mai maricei franez tamburu cu mana :wink: , daca stai cu el reglat pe o pozitie te fac in foi de vita , in ultimele 6 iesiri impreuna cu amicu rus in fiecare am rupt cu peste , io o singura data , el de 5 ori ! Cand o strans prea tare l-o rupt in plecare violenta , ( 40 lb plus leader 60 lb ) , cand o stat mai deschis o ajuns in structuri , o frecat in piatra si adios ! Io am stat mai deschis , faceam fata la plecari violente si dupa ce scotea vreo 15 m de fir puneam mana pe tambur si maream presiunea , daca simti ca mai pleaca il lesi , ai mai mult feeling si esti mult mai rapid decat umbland la frana , plus ca obtii o franare progresiva intr-o durata de timp super controlata ,mai multa acuratete , imposibil de realizat prin butonarea franei ! Si asta pe un Stella SW .
Ii ca si cum ai face cu haltera de 30 de kile si cineva ar adauga greutati progresiv chiar in timp ce faci , te-ai zapaci rapid :wink:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 15 Aug 2010, 16:57

Am uitat sa zic ca dupa partida respectiva ,Biomasteru a ajuns in aceeasi zi la mica publicitate si a doua zi a bagat botu un amator de Jedemeuri.. :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns