Alegere mulineta Shimano sau Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Aug 2010, 00:57

eu zic ca ar merge pt jigging greu pe dunare daca ai fizic, e cea mai mica saltiga de pe piata
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 12 Aug 2010, 07:33

....sau Penn,este indestructibila...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Aug 2010, 11:39

valistrati scrie:
In ceea ce priveste pescuitul UL la clean si biban cu mulinete Daiwa 1000 te intreb asa ca pe cel ce se pricepepe tare ,o fi corect sa le folosesc sau imi trebuie cumva vre-o alta firma sau o alta gama de putere ?

:roll:
Poti sa-mi spui si mie pe unde is citatele alea pe topicurile unde se vorbeste Daiwa vs Shimano cati vorbesc de marimi si aplicatii concrete si cati doar Daiwa - tractor si cei in contra Shimano-bicicleta ! Nu prea se argumenteaza concret !
Iar fazele ” io am ales Daiwa” , sau Shimano , dupa caz , ar tine , daca chiar as vedea ca tipu da si scoate peste , nu ii un pescar de clean sau biban , cu putine escapade la stiuca sau salau !

Vali , ai ramas vreodata fara discuri de frana in vreun tambur ? Ai dus mulinetele alea la limita ?
De multe ori vad ca lumea lauda vreo mulinete , egal ce marca , ca merge ca unsa dupa nustiu cati ani , ca o forjat la maxim cu ea , blabla ! Functioneaza impecabil dupa ani de pescuit la limita ! My ass , io astept discuri de frana in 2 tamburi de Stella !
Normal ca functioneaza si mai ai frana daca dai cu fire subdimensionate si la pesti mai moi , deocamdata singuru peste in apa dulce de la noi care poate face un pic de spectacol ii un chinez agatat de spate , da si la ala cand realizezi ce se intampla slabesti frana ca sa nu-i rupi pielea , deci nu se pune :lol: :lol:

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 12 Aug 2010, 11:53

In principiu ai dreptate :wink: ,dar nu e nimeni de vina ca pe la noi nu au pestii "forta" de-a arde tamburii de frina :lol: :lol:

Din fericire eu am pescuit putin si prin Suedia unde am mai drilat si cite o stiuca de peste 1m....dar INCA nu mi-au ars frinele de la Daiwe.
Poate am avut eu noroc ...cine stie. :wink:

Eu unul ma impac mult mai bine cu Daiwa decit cu Shimano ...atit si nimic mai mult ....restul e caterica si can-can.

Cine pricepe ,pricepe cine nu ...nu :lol: :lol: :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 12 Aug 2010, 12:08

valistrati scrie:In principiu ai dreptate :wink: ,dar nu e nimeni de vina ca pe la noi nu au pestii "forta" de-a arde tamburii de frina :lol: :lol:

Din fericire eu am pescuit putin si prin Suedia unde am mai drilat si cite o stiuca de peste 1m....dar INCA nu mi-au ars frinele de la Daiwe.
Poate am avut eu noroc ...cine stie. :wink:

Eu unul ma impac mult mai bine cu Daiwa decit cu Shimano ...atit si nimic mai mult ....restul e caterica si can-can.

Cine pricepe ,pricepe cine nu ...nu :lol: :lol: :lol:
Am priceput...deci e mai buna Shimano ca are frana pe saboti si schimbator pe foaie. :lol:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 13 Aug 2010, 02:32

Principala preocupare la noi e pentru buna functionare a mulinetei ca masinarie de recuperat firul. Daca aduna firul frumos si nu face peruci in lansare,e foarte buna. Puterea si comportamentul frinei sint intr-un plan mai indepartat..Primele aspecte care conteaza ar fi:
1 Shimano sau Daiwa
2 Usoaraaaa ..sau sa "echilibreze" ceva anume.. :roll: :oops:
3 Sa se invirta fara jocuri si vibratii..
Si multe alte doleante ar fi pentru multi,inaintea frinei..
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Aug 2010, 22:52

frina ?

ce-i aia ? :lol:

la ce naiba iti mai tre frina daca ai ori shimano ori daiva...

nu e de la sine nteles ? :oops: :D

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 13 Aug 2010, 23:02

a sosit mulineta, inca nu vreau sa ma pronunt, dar shimano exage-ul pe care il am si pe care il folosesc de 3 ani, parca nu are jocul pe care il are daiwa in tambur. nu dati cu pietre, revin cu amanunte dupa testele de rigoare. asta a fost o impresie asa, la rece. alta impresie este ca shimano e mai silentioasa si parca merge mai lin (poate e din cauza ca am uns-o eu cu ulei din ala smecher :D ).mentionez ca nu sunt fan shimano, chiar mi-am dorit sa trec la concurenta...daiwa.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 14 Aug 2010, 07:45

tito scrie:shimano e mai silentioasa si parca merge mai lin...
Pai nu iti spune nimic porecla de "tractoras" castigata de Daiwa? :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Aug 2010, 08:32

Shimano-ul exage merge mai bine?Prietene,eu am folosit varianta cu frina de lupta la feeder vreo 2 ani,timp in care,la fiecare partida a recuperat de zeci si sute de ori cosulete de nada de la 40gr in sus.Dupa 2 ani cind le-am vindut megeau impecabil.Gindeste-te atunci ,cum merge un Twin power.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns