Alegere mulineta Shimano sau Daiwa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Exage 2500 l-am folosit doi ani la avat(cu tot ce inseamna asta).A functionat bine si in continuare,la cel la care i-am dat mulineta.Acum folosesc o Sedona 2500 si in afara de incovenientul ca nu are tambur de rezerva nu am ce-i reprosa.Pana la urma fiecare pescuieste cu ce-si permite si cu ce s-a obisnuit.Am vz.destui pescari cu scule modeste,dar care intr-adevar stiau sa pescuiasca.Nu stiu daca asta se datoreaza acelor '1-2 locuri",sau pentru ca pur si simplu stiau' citi" apa.
nu am afirmat ca merge mai bine, inca nu am pescuit cu ea. am si specificat ca e o concluzie dupa ce am dat cateva ture de manivele si atat.semlecangheorghe scrie:Shimano-ul exage merge mai bine?Prietene,eu am folosit varianta cu frina de lupta la feeder vreo 2 ani,timp in care,la fiecare partida a recuperat de zeci si sute de ori cosulete de nada de la 40gr in sus.Dupa 2 ani cind le-am vindut megeau impecabil.Gindeste-te atunci ,cum merge un Twin power.
parerea mea de umil chinuitor al ambelor firme e ca merita sa iti iei shimano sau daiwa de la tierra,repectiv stradic in sus......
restul sunt la ghici.un exage 2500 folosit moderat un an in proportie de 80% cu monofilament are la jocuri si vibratii mai ceva ca o jucarie pt nveste neglijate.in schimb un ryobi ecusima merge ca uns dupa perioade mai lungi de intrebuintare cu textil......(nu sunt ale mele,dar le-am urmarit evolutia indeaproape).....in categoria low cost mi se pare ca ryobi e mult mai ok(daca nu te deranjeaza greutatea mare a mulinetei)
la fel si alte firme pe aceeasi platforma-spro de exemplu.
restul sunt la ghici.un exage 2500 folosit moderat un an in proportie de 80% cu monofilament are la jocuri si vibratii mai ceva ca o jucarie pt nveste neglijate.in schimb un ryobi ecusima merge ca uns dupa perioade mai lungi de intrebuintare cu textil......(nu sunt ale mele,dar le-am urmarit evolutia indeaproape).....in categoria low cost mi se pare ca ryobi e mult mai ok(daca nu te deranjeaza greutatea mare a mulinetei)
la fel si alte firme pe aceeasi platforma-spro de exemplu.
Cate mulinete cunosti care aseaza firu si mulineaza mai bine , fara vibratii , dar au frana mai slaba decat altele care mulineaza prost si pun rau firu !Jedi scrie:Principala preocupare la noi e pentru buna functionare a mulinetei ca masinarie de recuperat firul. Daca aduna firul frumos si nu face peruci in lansare,e foarte buna. Puterea si comportamentul frinei sint intr-un plan mai indepartat..Primele aspecte care conteaza ar fi:
1 Shimano sau Daiwa
2 Usoaraaaa ..sau sa "echilibreze" ceva anume..![]()
![]()
3 Sa se invirta fara jocuri si vibratii..
Si multe alte doleante ar fi pentru multi,inaintea frinei..
Is doua chestii care cam merg mana in mana

...exact, ce e sub medium is slabutze,daca vrei ceva bun(peste medim) umbla la buzunar si o sa fi multzumit,acum ca e shimano sau daiwa nu conteaza,ce conteaza e sa itzi fie utila tzi-e(pestele pe care vrei sa il prinzi),in cazul in care sti ce vrei si nu ai chef de experimente nereusite cu zeci de mulinete si bani aruncatzi....si uite asa o sa ai timp mai mult de dat la pestii
Daiwa sau shimano low cost ar trebui sa aseze firul bine initial. Am o shimano catana de 2500 care pune firul la fel de bine ca un shimano scump sau ca un spro red arc. Problemele care le-am observat (la mulinetele ieftine daiwa sau shimano sau cele cu preturi mai mari de la ryobi sau spro) sunt ca atunci cand pescuiesc la pluta cu fire subtiri sunt sanse mai mari sa ajunga firul sub tambur. Lucru care nu mi se intampla la shimano twin power sau daiwa laguna xt. Si cred ca nu se intampla nici la celelalte din categoriile lor de pret. Ar trebui sa fie chiar rebut sa aseze firul prost de la inceput, oricat de ieftina ar fi.
stiu asta.....imi place mulineta,nu am ce sa ii reprosez.....dar nu e pe mana mea.
lipsa antireversului instant si sistemul de aclansare a pick-up-ului extern(chestie care nu imi placea nici la fuego desi il asez cu mana,nu prin rotirea manivelei) ma tin departe de ea.in schimb aseaza fain firul,tamburul long cast e peste multe tambururi moderne,e supersolida etc.......dar sa o foloseasca altii! 

- kuin tauti
- veteran
of !
hai sa dam jina pi sculii..
molineta si molineta...
scumpa sau.... eftina... tot aia e...
in sensu ca... , daca nu esti atent toate ingroapa fire sau fac bucle pur si simplu pt ca pescarul e neatent si le produce.......
stiti voi vo mulineta care recuperind fir ntins in mijlocu drilului croseteaza meleuri ?
hai sa dam jina pi sculii..

molineta si molineta...
scumpa sau.... eftina... tot aia e...
in sensu ca... , daca nu esti atent toate ingroapa fire sau fac bucle pur si simplu pt ca pescarul e neatent si le produce.......
stiti voi vo mulineta care recuperind fir ntins in mijlocu drilului croseteaza meleuri ?