discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

Mulinetele shimano merg perfect in mina cunoscatorilor,sint niste mecanisme fine si silentioase ,binenteles ca daca le folosesc brutele carora le rezista doar tractoarele ,nu rezista.

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
vali stratonov
- veteran

semlecangheorghe scrie:Mulinetele shimano merg perfect in mina cunoscatorilor,sint niste mecanisme fine si silentioase ,binenteles ca daca le folosesc brutele carora le rezista doar tractoarele ,nu rezista.

Colegu' "stie -tot" ,oi fi tu un fin cunoscator de mulinete nu zic dar lasa epitetele la adresa altora ca nu da bine ....
Invirte-ti "tzoaglele" linistit pe malurile Begai sau Muresului si fi fericit.

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
semlecangheorghe
- veteran

"

"...era o gluma,domnu presedinte...nu fiti suparat pe unu ca mine..

Partea comica este ca atunci cind am vrut sa-mi cumpar o Daiwa tierra,se terminasera la Caius,asa ca fortat de imprejurari(imi trebuia neaparat atunci)am acceptat handicapul de a pescui in continuare cu un shimano,lucru care nu mi-a rapit din "fericirea"de a pescui.Eu nu sint fan nici una, nici alta,credeti-ma ,dar ma amuza la culme cind unii tin mortis ca jucaria lor este net superioara alteia,chiar daca alde ICAST,sau alta entitate halieutica total nesemnificativa,a votat ca nu-i chiar asa..."

,

,"
.
-
tito
- veteran

[/quote]Daca ai ales Daiwa ai facut o alegere buna ...citr espre Exage nu stiu cum de te-a timnut 3 ani decit daca ai tinut-o in dulap.)))
Sa folosesti Daiwa cu placere.

[/quote]
Nu am tinut-o in dulap, a vazut apa cam de doua ori pe saptamana, forjata si la avat. E drept ca a tras doar voblere, in general pe cele de 5 cm si mai rar linguri de 20gr. Am cautat sa o protejez de nisip si alte lucruri care precis i-ar fi scurtat viata. De doua ori pe an intra in service, spalata si gresata.

-
tito
- veteran

semlecangheorghe scrie:Nu dispera amice ,este doar inceputul

Am amici care deabia ridica geanta de la pamint atit este de plina de silicoane ,jiguri ,voblere,linguri si mai stiu eu ce.....mai vorbim peste un an -doi
Stiu cum este ,de circa 5 ani arunc si eu nalucile prin apa ,din pacate cam multe ramanand acolo. Primul combo m-a costat vreo 500 ron (batul si mulineta), in voblere am investit....fara numar (cred ca vreo 1200ron). Asta si datorita faptului ca de cate ori mai lasam niste voblere in agataturi, imi promiteam ca de cum ajung acasa imi voi confectiona un dezgatator....nu-l am nici acum.
De cand am prins "gustul" plasticelor am mai scapat de 1600 ron si nu sunt unul din cei care poate spune ca are "scule" de top.
-
vali stratonov
- veteran

semlecangheorghe scrie:"

"...era o gluma,domnu presedinte...nu fiti suparat pe unu ca mine..

Partea comica este ca atunci cind am vrut sa-mi cumpar o Daiwa tierra,se terminasera la Caius,asa ca fortat de imprejurari(imi trebuia neaparat atunci)am acceptat handicapul de a pescui in continuare cu un shimano,lucru care nu mi-a rapit din "fericirea"de a pescui.Eu nu sint fan nici una, nici alta,credeti-ma ,dar ma amuza la culme cind unii tin mortis ca jucaria lor este net superioara alteia,chiar daca alde ICAST,sau alta entitate halieutica total nesemnificativa,a votat ca nu-i chiar asa..."

,

,"
Colegu 'gluma e una si epitetul folosit e alta .....
In rest fiecare cu "jucarelele" lui si "piticii" lui....
Cit despre ICAST sau alte entitati le doresc sa fie sanatosi si sa scrie ce vor vrea si cum vor vrea....eu ramin la alegerea facuta ...DAIWA .
E ok?
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
-
SF
- veteran

valistrati scrie:....eu ramin la alegerea facuta ...DAIWA .
E ok?
Faptu ca tu ai ales Daiwa nu inseamana ca ii cea mai buna !
Deja esti plictisitor omule , de fiecare data cand ii cazu de un topic apari cu aceasi placa !
Ce-mi place mie , unu din motivele fanilor Daiwa ii ala conform caruia Daiwa ii un tractoras , uitand multi dintre acesti fani faptu ca dau la clenuti si bibani cu tractoru , cu fire de 4-6 lb
Is ca si colegi care recomanda echipamentu de cast pt. putere si naluci mari ,voluminoase , dupa care in pagina urmatoare explica cum arunca ei nustiu cati metri cu scula de cast , cu fir de 8 lb si capete de 9 gr.

-
semlecangheorghe
- veteran

Domnu presedinte imi cer scuze pentru epitet,desi unii folosesc folosesc la modul peiorativ cuvintul "bibiclete",fara a simti nevoia sa-si cera scuze..da ma rog asta e viata...
Foarte de bun simt remarca lui S.F.,referitor la destinatia mulinetei:este adevarat ca la noi in tara clenii si bibanii ating dimensiuni monstruoase,deci ,se cere o mulineta gen "panzer".De ce sa foloseasca omul o mulineta usoara?Sa se simta confortabil,sa poata juca nalucile alea mici asa cum trebuie? Nooo,mai bine un tanc blindat ce te tine o viata ,cu corpul de metal,indestructibil...dar care trage la gramaj de numa.Da ma rog, fiecare cu piticii lui...In cazul asta eu recomand firma Penn,poti sa indrepti cuie cu carcasa acesteia..
.
-
crysst
- veteran

una din placerile pescuitului ( ca de altfel a mai tuturor hobyurilor de genul asta) este sa iti mai cumperi cate ceva nou , sa te bucuri de acel echipament.....de aceea nu agreez ideea de scula pe viata....adica unde e farmecul sa iti iei o mulineta pe care sa o folosesti toata viata?
-
rine
- veteran

tito scrie:semlecangheorghe scrie:Nu dispera amice ,este doar inceputul

Am amici care deabia ridica geanta de la pamint atit este de plina de silicoane ,jiguri ,voblere,linguri si mai stiu eu ce.....mai vorbim peste un an -doi
Stiu cum este ,de circa 5 ani arunc si eu nalucile prin apa ,din pacate cam multe ramanand acolo. Primul combo m-a costat vreo 500 ron (batul si mulineta), in voblere am investit....fara numar (cred ca vreo 1200ron). Asta si datorita faptului ca de cate ori mai lasam niste voblere in agataturi, imi promiteam ca de cum ajung acasa imi voi confectiona un dezgatator....nu-l am nici acum.
De cand am prins "gustul" plasticelor am mai scapat de 1600 ron si nu sunt unul din cei care poate spune ca are "scule" de top.
cand o sa ajungi la concluzia ca-ti trebuie si altele pe astea care le ai deja o sa le asteptam cu drag la rubrica vanzari