lanseta asta e de luat in calcul dar nu pentru ceea ce doresti tu. e o lanseta rapida si rigida. e potrivita mai mult pentru jerkbait-uri mici si medii si pentru jiguri grele. e destul de greu de lucrat cu ea in ceea ce vrei tu sa folosesti. e adevarat ca e foarte usoara si ergonomica insa nu se preteaza la linguri . e doar o parere.Marinarul scrie:Uite ca asa am mai gasit si asta interesanta si cu cotorul asta smecher de se da lumea in vant dupa el , chiar nu am idee daca cotorul/manerul asta splitat e numai fitza sau are si o ergonomie pe care o poti simti ...
http://www.monstru.ro/lansete-dam/303-l ... -56-g.html
Si asta deci e de luat in calcul poate .
Ajutor Lanseta Stiuca , rog un sfat de la meseriasi
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: lanseta
- kuin tauti
- veteran
bine... , aaacu depinde de linguri...
... ca´s linguri si linguri... , cu toa ca nu cu toa se da la cumetre... nu ? da si alea´s tot linguri... nu ? 
daaa... acu ca tot era vorba de plaja optima... recomandarea producatorului a greutatii nalucii... , voi ce credeti ? e corelata uniform cu puterea ei de a obosii pestii ?
io zic ca una e sa hutuchiesti ceva hat departe... asa... hodoronc tronc... si alta e sa rezisti la o indoitura..., asta numa asa ca sa ielimin compliect si di tat frina mulinetei din iecuatie
ca vorghim di joardii nuh ?
or what ?

daaa... acu ca tot era vorba de plaja optima... recomandarea producatorului a greutatii nalucii... , voi ce credeti ? e corelata uniform cu puterea ei de a obosii pestii ?
io zic ca una e sa hutuchiesti ceva hat departe... asa... hodoronc tronc... si alta e sa rezisti la o indoitura..., asta numa asa ca sa ielimin compliect si di tat frina mulinetei din iecuatie

or what ?
lanseta stiuca
Una peste alta am observat ca greutatea unei lansete conteaza in ecuatie (si greutatea mulinetei) ca dupa o zi de sport incepi sa simti bratul de la atata scaldat la fiare prin apa. Si atunci ma uit dupa o lanseta usoara , sub 200 de grame si o gasesc dar e rapida , rigida deci nu atat de potrivita ptr cumatra. Am mai dedus eu tot navigand pe site ca o lanseta buna trebuie sa nu exceleze in rapiditate , ar trebui sa aiba o moliciune cat de cat care s-o faca sa lucreze putin si la lansare - sa se incarce bine cu greutatea nalucii , dar sa lucreze din prima treime dar si din a doua treime a blank-ului in drill.
Deja aici incep sa intru pe un teren alunecos si unde parerile voastre ma vor conduce aproape sigur la o lanseta scumpa. Va spun asta din experienta de la crap , o astfel de lanseta la crap contine mai multe tipuri de carbon cu texturi si pozitionari diferite pe blanc , sunt lucrate in autoclava si sunt scumpe in mod evident , sar de 1000 ron fiecare.
O lanseta decenta ca pret - undeva intre 200 si 400 ron - probabil ca impaca numai partial gusturile unor cunoscatori , si ori e rigida , ori prea moale , ori e grea ori nu lucreaza decat din varf si scoate lingura din gura stiucii etc.
Simt ca incep sa obosesc printre atatea caracteristici de care trebuie sa tin seama la o lanseta de spinning , asa ca incep sa elimin din ele si sa retin numai elementele esentiale si cu care simt ca pot jongla eu. Nu ma mai intereseaza tipul de maner , cotor daca e splitat sau continuu , nu ma mai intereseaza daca e carbon sau grafit (si grafitul e tot carbon pana la urma ...) , si raman la o lungime intre 2.40 - 2.70 si o actiune de 15 - 70 gr sau pe aici.
Sa gasesc eu balti cu stiuci pe o raza de 100 - 150 km in jurul Buc - aici e partea mai complicata - unde sa vie cumatra prea bine imbracata sa-mi faca ferfenita instalatia mea mediocra spre multumitoare si apoi o sa dau eu peste ea cu bete stradivarius custom la 1500 ron bucata si o mulineta de zaion de bucuresti s-o iau pe deasupra apei la schi nautic.
Va multumesc ptr sfaturile si parerile voastre care ma ajuta sa-mi cristalizez gandurile. Numai bine tuturor , doamnelor si domnilor
.
PS: de ce ne uitam la echipamente de sute sau mii de euro cand stiuca sarita de 5 kg ni se pare trofeu ? Nu ai nevoie de Stella sa tragi la mal o marlita de 2 kg . Mea culpa dar sa ne pastram simtul masurii si in pescuit ... Sunt curios cate stiuci sarite de 5 kg prinde pe sezon un pescar bun de stiuca , chiar nu stiu si nu vreau sa gresesc , dar cred ca daca media e undeva pe la 8-10 omul isi merita sculele , altfel e iluzie totul. Spor si numai bine !
Deja aici incep sa intru pe un teren alunecos si unde parerile voastre ma vor conduce aproape sigur la o lanseta scumpa. Va spun asta din experienta de la crap , o astfel de lanseta la crap contine mai multe tipuri de carbon cu texturi si pozitionari diferite pe blanc , sunt lucrate in autoclava si sunt scumpe in mod evident , sar de 1000 ron fiecare.
O lanseta decenta ca pret - undeva intre 200 si 400 ron - probabil ca impaca numai partial gusturile unor cunoscatori , si ori e rigida , ori prea moale , ori e grea ori nu lucreaza decat din varf si scoate lingura din gura stiucii etc.
Simt ca incep sa obosesc printre atatea caracteristici de care trebuie sa tin seama la o lanseta de spinning , asa ca incep sa elimin din ele si sa retin numai elementele esentiale si cu care simt ca pot jongla eu. Nu ma mai intereseaza tipul de maner , cotor daca e splitat sau continuu , nu ma mai intereseaza daca e carbon sau grafit (si grafitul e tot carbon pana la urma ...) , si raman la o lungime intre 2.40 - 2.70 si o actiune de 15 - 70 gr sau pe aici.
Sa gasesc eu balti cu stiuci pe o raza de 100 - 150 km in jurul Buc - aici e partea mai complicata - unde sa vie cumatra prea bine imbracata sa-mi faca ferfenita instalatia mea mediocra spre multumitoare si apoi o sa dau eu peste ea cu bete stradivarius custom la 1500 ron bucata si o mulineta de zaion de bucuresti s-o iau pe deasupra apei la schi nautic.
Va multumesc ptr sfaturile si parerile voastre care ma ajuta sa-mi cristalizez gandurile. Numai bine tuturor , doamnelor si domnilor

PS: de ce ne uitam la echipamente de sute sau mii de euro cand stiuca sarita de 5 kg ni se pare trofeu ? Nu ai nevoie de Stella sa tragi la mal o marlita de 2 kg . Mea culpa dar sa ne pastram simtul masurii si in pescuit ... Sunt curios cate stiuci sarite de 5 kg prinde pe sezon un pescar bun de stiuca , chiar nu stiu si nu vreau sa gresesc , dar cred ca daca media e undeva pe la 8-10 omul isi merita sculele , altfel e iluzie totul. Spor si numai bine !
.
Merci pentru raspuns , mi-au trebuit vreo 4 ani sa accept lucrul asta la crap , dar e o etapa necesara prin care trebuie sa treci . Dupa 4 lansete de 1600 ron bucata iti dai seama ca acelasi lucru se petrece si cu o lanseta de 400 Ron , dar fix acelasi , fara nici o diferenta , totul e in capul nostru si marketing-ul ne adoarme vigilenta si ne trimite laude si aprecieri.
Ma opresc aici cu parerile astea anti comerciale.
Ma opresc aici cu parerile astea anti comerciale.
-
- veteran
Usor usor incep sa inteleg , tabloul prinde contur pe de-a intregul. Am o idee fixa din capul locului , aceea ca nu mai vreau sa dau bani aiurea sau neaiurea pe betze fitze (nici nu-i mai am disponibili) , deci din start plaja se ingusteaza la nivelul unui buget de 200 - 300 ron ptr un bat . Asta ca sa stim exact o ancora de sprijin in tot melanjul de informatii pertinente.
Toti cei care m-ati sfatuit ati avut intentii dintre cele mai bune si v-am multumit ptr asta , unii dintre voi se vede ca sunteti experti in materie si o sa apelez probabil la un sfat de finetze cand microbul stiucaritului va fi facut suficiente ravagii subconstiente incat rationalul sa nu mai prevaleze.
Cu ajutorul vostru am putut sa gasesc cateva modele reusite la o prima vedere si o sa incerc sa le postez aici spre exemplificare si eventual o succinta comentare si opinie din partea voastra :
1. http://www.monstru.ro/lansete-dam/176-l ... h-27m.html
2. http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -5648.html
3. http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9073.html
4. http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -7910.html
Sincer dintre toate eu as opta ptr prima din lista : e high tech , e cu nanoflex
si are si clip pe youtube care arata ca are sange in instalatie , dar sunt satul de filme
.
Toti cei care m-ati sfatuit ati avut intentii dintre cele mai bune si v-am multumit ptr asta , unii dintre voi se vede ca sunteti experti in materie si o sa apelez probabil la un sfat de finetze cand microbul stiucaritului va fi facut suficiente ravagii subconstiente incat rationalul sa nu mai prevaleze.
Cu ajutorul vostru am putut sa gasesc cateva modele reusite la o prima vedere si o sa incerc sa le postez aici spre exemplificare si eventual o succinta comentare si opinie din partea voastra :
1. http://www.monstru.ro/lansete-dam/176-l ... h-27m.html
2. http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -5648.html
3. http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... -9073.html
4. http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -7910.html
Sincer dintre toate eu as opta ptr prima din lista : e high tech , e cu nanoflex

- kriss-wolf
- veteran