Acumulatori Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 20 Oct 2010, 21:47

Adrian SB scrie:Multumesc, sper sa tina barca, ca la ultima iesire la 20-30 de lansari, bagam si 10 pompe. Palpitant, de altfel :D
sport extrem, adrenalina.....daca dai de un drill mai lung ai pus-o
sa te folosesti de ea multi ani fara probleme.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 27 Oct 2010, 21:46

Multumesc.
Am nevoie de un redresor pentru incarcarea acumulatorului de 100A.
Aveti ceva recomandari ? Sa stie sa incarce AGM si sa nu fie prea scump.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 28 Oct 2010, 19:20

salut
poti folosi ori ce tip de redresor auto . acesta este cel mai mare avantaj al bateriilor AGM. poti sa o incarci si pe masina daca vrei, poti sa o folosesti si ca baterie de start la masina ca nu se strica . deci poti sa iei si unul ieftin de la metro . daca vrei ceva mai bun ia unul cu protectie la supraincarcare . cel mai bine te poate lamuri ALIN cel cu bateriile de pe strada NOUA in spate la 9 mai capatul de catre gara. in principiu redresorul sa nu incarce cu mai mult de 30 A si cu o tensiune mai mare de 13,8 sau 14 V. daca gasesti ia un rederesor care incarca macar 5 Ah . asta din cauza ca tu daca o descarci la maximul recomandat 9,6 V vei avea in ea cam 15 A => 100-15=85 85:5=17 => 17 ore ca sa ajunga la capacitate maxima . daca o incarci ca mine cu 1,4 Ah dureaza de te saturi eu nu o descarc de tot si tot incarc la ea 36 sau 40 ore .

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 28 Oct 2010, 20:07

Multumesc Grey. Il stiu pe Alin de cand lucram peste drum de el, la Victoria. Ce se intampla daca incarcatorul nu are decuplare la incarcarea maxima, se frige acumulatorul ?

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 28 Oct 2010, 20:22

eu stiu ca in timp se deterioreaza si cade pasta de pe placi (explicatie de la ALIN ). nu stiu mai mult sa iti explic. eu ca sa evit treaba asta il masor destul de des. redresorul meu nu are decuplare automata are in schimb un indicator cu ac care cind ajunge acul la zero stiu ca trebuie oprita incarcarea. cind il scot de la incarcat are cam 14 ,2 V dupa aproximativ 3 ore se stabilizeaza tensiunea in el si arata pe voltmetru 13,24 V sau in zona asta . daca arata mai putin de 13 V il mai pun doua ore si gata. eu il incarc saptaminal (pentru ca ies la peste ) si deja stiu cam cite ore trebuie sa stea la incarcat dupa cit am folosit motorul . cel mai mult a stat la incarcat 42 ore dupa 3 zile consecutive de pescuit in care nu a fost pus deloc la incarcat (doar la descarcat :lol: )

in concluzie daca incarcatorul nu are decuplare automata trebuie sa il urmaresti tu si sa nu uiti de el in priza cu bornele pe baterie 2 zile :lol: nu pateste numic daca sta mai mult cu 2 sau 3 ore la incarcat

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 30 Oct 2010, 21:35

Avand in vedere ca sunt cam uituc, vreau sa iau incarcatorul cu decuplare automata. Dupa ceva cautari, am gasit asta:
http://www.bricotools.ro/redresor-auto- ... ic-12.html
Daca nu gasesc ceva mai convenabil, o sa dau luni comanda.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 01 Noi 2010, 14:18

Adrian SB scrie:Avand in vedere ca sunt cam uituc, vreau sa iau incarcatorul cu decuplare automata. Dupa ceva cautari, am gasit asta:
Incarcatorul din pagina este recomandat pentru acumulatori cu acid. Pentru un acumulator cu gel se foloseste un incarcator cu limitarea curentului de incarcare si scaderea progresiva a acestuia pana la zero, pe masura ce se face incarcarea pana la valoarea nominala. Acumulatoarele cu gel (de tractiune) se recomanda a fi incarcate la curenti mai mici si in timp mai indelungat, fata de cele cu acid (de startare). Eu personal, dupa multe cautari mi-am construit unul dupa o schema de pe net, care functioneaza brici. Incarcarea se face in cca 48 de ore incepand cu un curent de 3,5A care scade pe masura incarcarii si in final ajunge la zero intrerupand incarcarea. Pretul materialelor in jur de 100 lei.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 01 Noi 2010, 14:24

danone scrie:
Adrian SB scrie:Avand in vedere ca sunt cam uituc, vreau sa iau incarcatorul cu decuplare automata. Dupa ceva cautari, am gasit asta:
Incarcatorul din pagina este recomandat pentru acumulatori cu acid. Pentru un acumulator cu gel se foloseste un incarcator cu limitarea curentului de incarcare si scaderea progresiva a acestuia pana la zero, pe masura ce se face incarcarea pana la valoarea nominala. Acumulatoarele cu gel (de tractiune) se recomanda a fi incarcate la curenti mai mici si in timp mai indelungat, fata de cele cu acid (de startare). Eu personal, dupa multe cautari mi-am construit unul dupa o schema de pe net, care functioneaza brici. Incarcarea se face in cca 48 de ore incepand cu un curent de 3,5A care scade pe masura incarcarii si in final ajunge la zero intrerupand incarcarea. Pretul materialelor in jur de 100 lei.
Danone, tu chiar nu ai prea citit topicul asta....sa iti fac un rezumat....:)
toate bateriile sunt cu acid...diferenta este ca acidul in alea care le stii tu este sub forma lichida, in astea AGM (despre ea se vorbea) este impregnat intr-un fel de vata deci nu este practic lichid...iar in cele cu gel este sub forma de gel. Ce zici tu de incarcator special este numai pentru bateriile pe gel...nu si AGM cum este cea din subiect.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 02 Noi 2010, 06:05

Crysst, ai dreptate. In fisa incarcatorului scrie ca e recomandat si pentru AGM. Asa ca azi am platit incarcatorul, varianta de 12si 24 v, si il astept poimaine prin curier.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 03 Noi 2010, 09:08

La adresa urmatoare se gaseste schema incarcatorului pentru acumulatoare cu gel, pe care mi l-am construit singur. Pentru a obtine un curent de incarcare de 5 A, circuitul LM350, a fost inlocuit cu LM338K. Intrarea montajului este cuplata la o sursa formata dintr-un transformator cu o putere de minim 70VA si o tensiune alternativa in secundar de 15-20V,la care se adauga o punte redresoare de 10A si un condensator electrolitic de 4700 μF/35V. Totul a fost amplasat intr-o cutie de sursa de calculator prevazuta cu ventilator pt. racire. Costul total al incarcatorului a fost sub 100 lei. Pentru cei interesati pot da detalii pe pm.
http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/bcgla.htm

Scrie răspuns