Acumulatori Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Oct 2010, 08:04

kzoli scrie: Pe cat e posibil mai bine doua mici decat unul mai mare...
Total de acord :D ... La Pike Challenge am folosit un "mort" ... adica un acumulator de pe un camion ahahahahahahahahha :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: de 175 Ah, cred ca avea peste 50 kg, dar impreuna cu partenerul meu o duceam lejer. Adevarat, foarte grea, dar 2 etape, una de 6 iar alta de 5 ore, ne-a tinut fara a o reincarca peste noapte... si motorul folosit aproape numai cu viteza maxima :wink: , pusa la un motor de 40 lbs de la minnkota
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 15 Oct 2010, 14:27

grey-wolf scrie:adrian daca vrei sa vezi AGM iti stau la dispozitie cind vrei tu mai putin miine ca ies la peste . eu iti recomand acest tip (agm) de acumulator. tine aproape la fel de bine ca si unul pe gel dar este mai putin afectat de temperatura si mai putin pretentios la incarcare decit unul pe gel. cei pe gel au nevoie de incarcator dedicat . un gel se beleste daca il incarci cu tensiunea si amperaj mai mare decit cel recomandat. AGM poti sa il incarci si pe masina pina ajungi la balta :lol: . revin mai tirziu ca tre sa dau restart la calc
OK. Cred ca iau si eu unul la fel, mai ales ca sunt si ieftine. Pe motorul meu de 30 lb, nu o sa fie probleme.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 15 Oct 2010, 22:45

kzoli scrie: Baterie alegi in functie de motor ...sau motor dupa baterie ? :lol: Motoarele folosite de mine ET 44 la viteza maxima consuma cam 44-45 Ah. In consecinta la viteza maxima se descarca in mai putin de 2 ore o baterie de 80 Ah. Am folosit si baterie de Dacie dar am avut grija sa las masina in panta ca altfel ... Pe cat e posibil mai bine doua mici decat unul mai mare...
pai alegi ce iti trebuie in functie de ce ai :lol: si nu prea cred ca este cineva care cumpara prima data bateria si dupa aceea motorul .
si ce are ca se descarca in 2 ore ? poate ca e mai bine asa daca ar tine 10 ore cind mai si pescuim ? :lol: doar mergem sa pescuim nu sa ne facem ,, capitani de gonflabile " doar nu vrem sa devenim presedinti ai minunatei noastre tarisoare :lol: :lol: :lol:

si acum lucruri mai serioase : mai bine un acumulator mai mare decit 2 mai mici . in primul rind un acumulator mic il descarci mai mult decit e recomandat mult mai usor decit unul mare . chear daca o faci accidental sau constrins de necesitati aceasta afecteaza durata de viata a acumulatorului in mod negativ. un alt motiv pentru care as alege un acu mai mare este ca acesta imi asigura un amperaj mai mare in acelasi interval de timp comparativ cu cei mici. un acu mare se sulfateaza mai greu decit cel mic [( in functie de cum sunt intretinuti)(daca stau prea mult timp ne incarcati mor la fel)] 2 acu mici sunt mai scumpi decit un acu mare . motive ar mai fi ca ai doar 1 de intretinut doar 1 de carat ....etc...
hai sa dau si un mic exemplu legat de acumulatorul meu . sunlight sp 100 agm . am plecat azi de dimineata la peste tensiunea masurata la borne era de 13,2 V , la iesirea de pe balta dupa o zi de pescuit tensiunea la borne este 13,04. nu m-am plimbat aiurea am pescuit . cam cite zile de pescuit consecutive imi asigura acu pina il descarc la 9,6 V ??? 9,6V e tensiunea minima sigura de descarcare a acestui acumulator

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 18 Oct 2010, 14:57

la ultima iesire cu barca, am folosit bateria si motoru de 30lb pe o barca de fibra plus 2 persoane de 100kg plus bagaje plus un juvac de sarma plin cu stiuci pe care le taram dupa noi prin apa, pe o balta de 150-200 ha pe care am colindat-o prin toate cotloanele si la sfarsit ndicatorul motorului meu imi arata ca am consumat doar 10% din acumulator.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 18 Oct 2010, 17:53

pe o barac de fibra sau de lemn merge mult mai bine pe apa decat pe o gonflabila.
barca de fibra sau lemn taie apa pe cand gonflabila impinge apa.
un motor termic sau electric va consuma mult mai mult pe o gonflabila decat pe o barca de fibra sau lemn, cu chila.

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 18 Oct 2010, 17:55

adiwolf scrie:pe o barac de fibra sau de lemn merge mult mai bine pe apa decat pe o gonflabila.
un motor termic sau electric va consuma mult mai mult pe o gonflabila decat pe o barca de fibra sau lemn, cu chila.
nu stiu cum consuma mai mult....stiu doar ca in ritmul ala imi era imposibil sa consum acumulatorul intr-o singura zi de pescuit chiar daca as fi mers continu cu el....chiar nu am ce sa cer mai mult de la acumulatorul ala.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 18 Oct 2010, 17:58

adiwolf scrie:pe o barac de fibra sau de lemn merge mult mai bine pe apa decat pe o gonflabila.
Corect ! insa gonflabila este mult mai stabila in conditii asemanatoare. Aceasta este unul dintre cele trei avantaje ale gonflabilei fata de ambarcatiuni din alte materiale...

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 20 Oct 2010, 09:49

Am intrat in posesia acumulatorului Sunlight AGV 100 A,
Multumesc crysst, totul a fost OK.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 20 Oct 2010, 18:53

sa o folosesti sanatos si cu multe satisfactii . :D

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 20 Oct 2010, 21:28

Multumesc, sper sa tina barca, ca la ultima iesire la 20-30 de lansari, bagam si 10 pompe. Palpitant, de altfel :D

Scrie răspuns