Acumulatori Barca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nemernic
Eu am luat anul trecut acumulatorul EXIDE GEL G60 la 600 lei.L-am folosit deja de vreo 12 ori. Nici nu se vede vreo uzura.Sunt extrem de multumit. Odata l-am folosit vreo 10 km si am uitat sa-l reincarc. Am mers cu el pe lac asa cum era si am pus si vaslele pt. orice eventualitate. S-a comportat de parca nu l-as fi folosit.Am ramas mirat de performantele lui.
Fa-ti un calcul economic.Daca vrei unul mai puternic si e foarte scump, poti sa iei doi mai mici si sa-i pui in paralel, obtinand o putere dubla.
Eu am luat anul trecut acumulatorul EXIDE GEL G60 la 600 lei.L-am folosit deja de vreo 12 ori. Nici nu se vede vreo uzura.Sunt extrem de multumit. Odata l-am folosit vreo 10 km si am uitat sa-l reincarc. Am mers cu el pe lac asa cum era si am pus si vaslele pt. orice eventualitate. S-a comportat de parca nu l-as fi folosit.Am ramas mirat de performantele lui.
Fa-ti un calcul economic.Daca vrei unul mai puternic si e foarte scump, poti sa iei doi mai mici si sa-i pui in paralel, obtinand o putere dubla.
Da, si asta e o varianta f buna.... cu acu in paralel. Am vazut aseara un video pe youtube, cum un italian, dupa ce a consumat jumatate dintr-un acumulator de 60 A, l-a pus in serie cu un altul de 60 A, obtinand un voltaj mai mare, undeva la 17-18 V. Vreau sa zic ca viteza crestea foarte vizibil .....
Momentan am o
baterie de la o autobasculanta, de 175 A
NU RADETI !!! ca mi-a rupt spatele, nu alta. Dar, zic eu, ca de moment mi-e buna ....
p.s.: precizez ca nu merg singur in barca, ci cu partenerul de pescuit = 100 kg , 1,90 m
Momentan am o

p.s.: precizez ca nu merg singur in barca, ci cu partenerul de pescuit = 100 kg , 1,90 m

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
de Sunlight gel VRLA SPG 12-80A , ce ziceti? Am vazut pe forumul crap.ro ca unul de100A se vinde pe la 450 Ron.
http://www.sunlight.ro/admin/tinymce/js ... 012-80.pdf
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
din cate stiu lipoveanu dupa crap.ro vinde acumulatori AGM acid...si nu gel...cel putin aia de 100....Adrian SB scrie:de Sunlight gel VRLA SPG 12-80A , ce ziceti? Am vazut pe forumul crap.ro ca unul de100A se vinde pe la 450 Ron.
Esti multumit ? Eu as lua de 80 A, doar ca e mai usor, chiar daca tine mai putin. Pana acum am iesit cu un acumulator de Dacie cam obosit si tot timpul aveam emotii la intoarcere. Am mai venit si pe vasle la malgrey-wolf scrie:folosesc eu dar nu gel ,ci cel pe acid daca te intereseaza sa vezi putem sa ne intilnim si il vezi . al meu e de 100 A
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
adrian daca vrei sa vezi AGM iti stau la dispozitie cind vrei tu mai putin miine ca ies la peste . eu iti recomand acest tip (agm) de acumulator. tine aproape la fel de bine ca si unul pe gel dar este mai putin afectat de temperatura si mai putin pretentios la incarcare decit unul pe gel. cei pe gel au nevoie de incarcator dedicat . un gel se beleste daca il incarci cu tensiunea si amperaj mai mare decit cel recomandat. AGM poti sa il incarci si pe masina pina ajungi la balta
. revin mai tirziu ca tre sa dau restart la calc

sunt super multumit . merg cu el aproape 20 km pina il termin. asta dupa calcule pentru ca pina acum cea mai lunga plimbare a fost de aprox 14km si mai putea . motorul meu e de 34 lbs . intreapta a 5 a in conditii bune (fara vint si valuri ) am mers pe gps 7, ceva ( nu mai stiu exact dar peste 7 km/h cu martori nu vrajala) acumulatorul e super ok. acumulatorul il iei si in functie de ce motor ai si de barca care o ai . daca doresti pot intra si in detalii. cel de 80 A e si el ok doar ca tine mai putin , in schimb este mai usor . nu stiu cu cit ca nu pot deschide nici un pdf (probleme cu calc ) in ori ce caz cel de 100 A are 32 kg. revin dupa restart
.Adrian SB scrie:Esti multumit ? Eu as lua de 80 A, doar ca e mai usor, chiar daca tine mai putin. Pana acum am iesit cu un acumulator de Dacie cam obosit si tot timpul aveam emotii la intoarcere. Am mai venit si pe vasle la malgrey-wolf scrie:folosesc eu dar nu gel ,ci cel pe acid daca te intereseaza sa vezi putem sa ne intilnim si il vezi . al meu e de 100 A
Baterie alegi in functie de motor ...sau motor dupa baterie ?