Acumulatori Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Iun 2011, 22:14

Tu cu ce si cat timp il incarci, Gabi?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 09 Iun 2011, 22:14

sa moara frantza! 18 kile bateria.

unde-i vremea cand se mergea la spin c-o cutie de naluci si una de bere :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Iun 2011, 22:16

E-he, pai daca tot e vorba de barca aia duce... norocu nostru ca mai sunt balti unde poti cu barca si poti sa-ti duci mai multe lansete... pana la barca... ducem noi, ca hamalii. :)) Am avut un acumulator de 100Ah englezesc, avea 28-30 de kile. Pana il bagai in barca iti pierea chefu' :))

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 09 Iun 2011, 22:21

Chief scrie:E-he, pai daca tot e vorba de barca aia duce... norocu nostru ca mai sunt balti unde poti cu barca si poti sa-ti duci mai multe lansete... pana la barca... ducem noi, ca hamalii. :)) Am avut un acumulator de 100Ah englezesc, avea 28-30 de kile. Pana il bagai in barca iti pierea chefu' :))
100 A ? ... pistol cu apa, Cristi :lol: .... in toamna am avut pus pe o laguna 480... unul de 175 A ... Cat cantarea ? .. N-ai vrea sa stii :oops:

Momentan il incarc cu un redresor foarte performant dar si f mare..... il iau de la departamentul auto din firma.
Sunt in cautare de unul...... Stii ceva despre incarcatorul ala de la minnkota ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 09 Iun 2011, 22:22

rine scrie:sa moara frantza! 18 kile bateria.

unde-i vremea cand se mergea la spin c-o cutie de naluci si una de bere :lol:
unde-i vremea cand gaseai pestele mai pe langa toate malurile ? :x .... acu' nu vezi ? bati km, atat cu masina...cat si cu piciorul/ barca..... sa dai de un dintos....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Iun 2011, 22:27

Gabi, nush de alea minnkota. Am observat ca daca nu-l forjez la incarcare nu o incarca full si ma mai pacaleste. Asta e ok, are doua cicluri (high si low), nu permite scurt-circuit sau supraincarcare. Asa se lauda, oricum. Ultimele incarcari le-am facut ok. Dupa doua ture de Bezid intr-o zi pe lungimea maxima, capat-capat, (aprox 170 ha are lacul), imi mai aprindea doua becuri din 4 la verificarea aia a motorului. Si se simtea pe ea ca mai avea cacao... cand e descarcata aproape de tot, pe viteza maxima merge ca normal pe 50-70%... stii cum e. Vali mi-a confirmat ca acumulatorii aia pt sonar 7Ah parca, merg blana. I-a tinut lejer toata ziua daca nu mai multe zile, Milotina+Vale, intrebati-l.

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Schumy_me
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Schumy_me » 15 Iul 2011, 10:50

Nemernic scrie:
Chief scrie:E-he, pai daca tot e vorba de barca aia duce... norocu nostru ca mai sunt balti unde poti cu barca si poti sa-ti duci mai multe lansete... pana la barca... ducem noi, ca hamalii. :)) Am avut un acumulator de 100Ah englezesc, avea 28-30 de kile. Pana il bagai in barca iti pierea chefu' :))
100 A ? ... pistol cu apa, Cristi :lol: .... in toamna am avut pus pe o laguna 480... unul de 175 A ... Cat cantarea ? .. N-ai vrea sa stii :oops:

Momentan il incarc cu un redresor foarte performant dar si f mare..... il iau de la departamentul auto din firma.
Sunt in cautare de unul...... Stii ceva despre incarcatorul ala de la minnkota ?
Salut,

Referitor la minnKota....incarcarea se face pe 12v 5A input 120 0,8A.Deci am cumparat transformator de 300W chinezesc (150W reali:) de la 220v la 120 V care mi s-a topit intr-o noapte(teoretic nu trebuia deoarece 120X0.8=96W putere) si anormal led-ul de fully charged se aprinde imediat ce se alimenteaza jucaria la curent.(cei drept bateria indica pe voltmetru 13.2V).Voi ce redresoare folositi?

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 15 Iul 2011, 10:56

Schumy_me scrie:.(cei drept bateria indica pe voltmetru 13.2V).Voi ce redresoare folositi?
Pai..... e full bateria... ce sa mai incarci la ea ? :shock:
Ca si redresor .... eu folosesc unul foarte vechi... gasit prin garaj... nu ma intreba model/ firma... etc detalii :D stiu doar ca incarca cu 8 A

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Iul 2011, 12:32

Atentie la incarcare mai ales la cele cu gel, daca supraincarca"explodeaza" maxim 14.2-14.4 v la incarcare altfel se poate arunca ... a si garantia NU ESTE VALABILA in astfel de cazuri :cry:

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 15 Iul 2011, 12:53

Eu mi-am facut singur un incarcator pt acumulator cu gel. Curentul maxim de incarcare este de 5A. In fapt pt un incarcarea unui acumulator de 60Ah (descarcat pana la 80%), curentul maxim de incarcare este de 3A, dupa care scade inspre zero si se intrerupe cand bateria este full. Am utilizat o schema simpla , cu un cost de sub 100 Ron. Cine doreste sa ma contacteze pe pm si trimit poze cu incarcatorul si schema.

Scrie răspuns