Acumulatori Barca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
100 A ? ... pistol cu apa, CristiChief scrie:E-he, pai daca tot e vorba de barca aia duce... norocu nostru ca mai sunt balti unde poti cu barca si poti sa-ti duci mai multe lansete... pana la barca... ducem noi, ca hamalii.) Am avut un acumulator de 100Ah englezesc, avea 28-30 de kile. Pana il bagai in barca iti pierea chefu'
)

Momentan il incarc cu un redresor foarte performant dar si f mare..... il iau de la departamentul auto din firma.
Sunt in cautare de unul...... Stii ceva despre incarcatorul ala de la minnkota ?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
unde-i vremea cand gaseai pestele mai pe langa toate malurile ?rine scrie:sa moara frantza! 18 kile bateria.
unde-i vremea cand se mergea la spin c-o cutie de naluci si una de bere

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Gabi, nush de alea minnkota. Am observat ca daca nu-l forjez la incarcare nu o incarca full si ma mai pacaleste. Asta e ok, are doua cicluri (high si low), nu permite scurt-circuit sau supraincarcare. Asa se lauda, oricum. Ultimele incarcari le-am facut ok. Dupa doua ture de Bezid intr-o zi pe lungimea maxima, capat-capat, (aprox 170 ha are lacul), imi mai aprindea doua becuri din 4 la verificarea aia a motorului. Si se simtea pe ea ca mai avea cacao... cand e descarcata aproape de tot, pe viteza maxima merge ca normal pe 50-70%... stii cum e. Vali mi-a confirmat ca acumulatorii aia pt sonar 7Ah parca, merg blana. I-a tinut lejer toata ziua daca nu mai multe zile, Milotina+Vale, intrebati-l.
Salut,Nemernic scrie:100 A ? ... pistol cu apa, CristiChief scrie:E-he, pai daca tot e vorba de barca aia duce... norocu nostru ca mai sunt balti unde poti cu barca si poti sa-ti duci mai multe lansete... pana la barca... ducem noi, ca hamalii.) Am avut un acumulator de 100Ah englezesc, avea 28-30 de kile. Pana il bagai in barca iti pierea chefu'
)
.... in toamna am avut pus pe o laguna 480... unul de 175 A ... Cat cantarea ? .. N-ai vrea sa stii
![]()
Momentan il incarc cu un redresor foarte performant dar si f mare..... il iau de la departamentul auto din firma.
Sunt in cautare de unul...... Stii ceva despre incarcatorul ala de la minnkota ?
Referitor la minnKota....incarcarea se face pe 12v 5A input 120 0,8A.Deci am cumparat transformator de 300W chinezesc (150W reali:) de la 220v la 120 V care mi s-a topit intr-o noapte(teoretic nu trebuia deoarece 120X0.8=96W putere) si anormal led-ul de fully charged se aprinde imediat ce se alimenteaza jucaria la curent.(cei drept bateria indica pe voltmetru 13.2V).Voi ce redresoare folositi?
Pai..... e full bateria... ce sa mai incarci la ea ?Schumy_me scrie:.(cei drept bateria indica pe voltmetru 13.2V).Voi ce redresoare folositi?

Ca si redresor .... eu folosesc unul foarte vechi... gasit prin garaj... nu ma intreba model/ firma... etc detalii

Eu mi-am facut singur un incarcator pt acumulator cu gel. Curentul maxim de incarcare este de 5A. In fapt pt un incarcarea unui acumulator de 60Ah (descarcat pana la 80%), curentul maxim de incarcare este de 3A, dupa care scade inspre zero si se intrerupe cand bateria este full. Am utilizat o schema simpla , cu un cost de sub 100 Ron. Cine doreste sa ma contacteze pe pm si trimit poze cu incarcatorul si schema.