Voblere scumpe sau ieftine?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Mar 2007, 10:44

sunt foarte curios cu ce sunt mai banale Salmo decat Rapala ...

poate imi raspunde si mie cineva.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 16 Mar 2007, 10:53

Probabil sunt tot o apa si un pamant. Sa nu se inteleaga gresit ca Rapala sau Salmo ar fi voblere proaste sau ceva de genu asta,dar facand voblere de serie cei doi producatori fac compromisul de a "abuza" de photofinishing(mai ales Salmo) si asta pentru a creste vanzarile. Poate pentru unii nu conteaza foarte mult acest lucru,insa pentru mine(imi faca voblerele singur) conteaza si apreciez mai mult un vobler "muncit" decat unul facut pe viteza cu fotofinish.
C&R, please!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 16 Mar 2007, 10:54

d4md3od scrie:sunt foarte curios cu ce sunt mai banale Salmo decat Rapala ...

de amu e secret, am vorbit cu producatorul :)) , daca esti atent multe modele de la salmo sunt imprimate, ceva similar, cum sa iti zic, iei o poza de pe net cu un peste sau chiar un vobler o printezi pe o hartie speciala(care aduce putin cu matasea dar e si subtire si putin transparenta) si apoi lipesti pe lateralele voblerului pe spate dai co voxea inchisa, pa burta fie dai cu un rosu ceva sau cu o culoare similara cu paternu care lai imprimat , oricum nu vei ajunge sa le faci chiar identice cu salmo :P in schimb rapala par mai complexe in ceea ce priveste voxitul, sunt mai multe straturi suprapuse cu vopsele diferite si efecte cromatice mai multe , acu deh, asta e parerea mea :roll:

edi_curiosul
veteran
veteran

Mesaj de edi_curiosul » 16 Mar 2007, 11:02

d4md3od scrie:sunt foarte curios cu ce sunt mai banale Salmo decat Rapala ...

care e?
empthy_cluster scrie:salut,

diferentza dupa mine intre voblerele mai ieftine si cele mai scumpe tzine in durabilitatea lor in timp de ex rapala vs. salmo, o rapala din balsa tzine mult mai mult ca un salmo datorita materialelor folosite de producator, amandoua merg excelent, potzi nimeri daca ai bulan si `breloguri` din piatz care merg excelent si sa si prinzi cu ele (dar nu tzin), dupa mine daca ar fi sa-mi iau voblere as opta pentru cele de max 30-35 ron, ce-i mai mult de atat este tot dupa mine un pretz artificial datorita marketingului (vai a aparut o firma noua care isi face reclama si umfla pretzul cam exagerat), nu intotdeauna (parerea mea) un vobler de 80 ron este mai prinzator ca si unul de 15 ron sau mai fiabil ca si unul de 15 ron :wink:, sa mai dau un ex. ar fi DAM vs salmo, dam-ul este cam la pretzul la o rapala in Arad dar ca si calitate este net inferior.

sal... :)
la culori e relativa treaba se stie asta, depinde de: lumina, umbra, apa, temperatura, presiune asta il influentiaza pe domnu peste, asa ca totul e sa pui culoarea potrivita in struna.... NU?

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 16 Mar 2007, 21:34

edi_curiosul scrie:ai vazut asa ceva sau macar asemanator la rapala, cand vezi poate nu o sa-l mai iei cu 35ron sau poate va fi peste 3 ani

Imagine

nu e un oblete veritabil? si la miscari chiar
@edi frate, nu voblerul itzi aduce pestele, un vobler care straluceste mai tare nu inseamna ca si prinde :wink: :wink:, si nu uita nu `tot ce scrie se mananca`.. :)
be smart be silent be deadly.....

pilula
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pilula » 16 Mar 2007, 21:52

Eu personal am pescuit atat cu SALMO cat si cu RAPALA.Voblerele SALMO imi par mai eficiente decat RAPALLA, atat la clean cat si la avat sau salau.Acum pescuiesc cu altceva :D
Pilly

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 16 Mar 2007, 22:52

Si eu sunt de parere ca voblerele salmo sunt mai eficiente decat rapala dar probabil doar pt apele noastre.....

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 16 Mar 2007, 23:01

este greu sa spui ca Salmo sunt mai bune decat Rapala...parerea mea...trebuie facuta o diferentiere clara: pe ape, pe specii, pe conditii de pescuit...e mult prea greu sa afirmi cu hotarare treaba asta...ca sa prinzi cu un vobler, ca e el Salmo, ca e Rapala, ca e Yo-Zuri sau un Home-Made, trebuie sa insisti cu el in diverse conditii...lucru care cere timp, timp pe care multi nu-l avem si zicem ca ala sau alalalt nu e bun :D

ca un ex: pescuiam anu trecut pe toamna pe un baraj unde te spalau avatii(apa imi sarea pe fata) pe ochi din 5 in 5 secunde...am scaldat toate voblerele mele cu care prinsesem avat pana atunci...peste prin gura :D , nici macat tzack...am pus un Shallow Shad Rap de la Rapala si buf - un lingou de argint de 3 kile s-a protapit in ancore...

deci trebuie timp pana la urma zic eu :D , ...tui mama masii de timp :D

dorin_sb
senior
senior

Mesaj de dorin_sb » 16 Mar 2007, 23:08

asa este probabil am tras o concluzie subiectiva.era doar parerea mea

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2007, 00:19

sir.JONES scrie:

yo-uri sunt de fitze arata cum arata dar raport calitate/pret este net inferior. cel putin cele pe care le-am vazut eu adica un minow era de cel putin 2 ori cat un salmo si erau identice (foam)
dorin_sb scrie:Si eu sunt de parere ca voblerele salmo sunt mai eficiente decat rapala dar probabil doar pt apele noastre.....
Daca fiecare judeca "o marca" dupa experientzele personale, apai sa ma iertatzi, eu ma duc sa fac nani ca e tarziu...dar e interesant totusi sa vezi la ce se rezuma uneori judecata oamenilor! :cry:

Scrie răspuns