vinieta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- exu...
- utilizator constant
"Avem o tara frumoasa...pacat, ca'i populata" ...nu mai stiu cine'a zis primu' asta, da' mare dreptate a avut...
Cum sa explic cuiva, ca mi'am facut un carnet de pescar (nu conteaza unde) si ca am pretentia, ca un pescar roman ce sunt, ca vreau sa pescuiesc in Romania, oriunde, doar aici m'am nascut...nu frate, eu tre' sa'mi fac cate'un permis de pescuit si cate'o vinieta, in fiecare judet al tarii, ca asa "vrea agevepeseii" ...ce tampenie frate...cre' ca nu se vor termina, niciodata aceste discutii, iar din aceste confuzii, n'au de castigat, decat cei al caror scaune, se clatina rau...o fi trecut, sau nu vremea lor, numai timpu' va stabili asta...
Cum sa explic cuiva, ca mi'am facut un carnet de pescar (nu conteaza unde) si ca am pretentia, ca un pescar roman ce sunt, ca vreau sa pescuiesc in Romania, oriunde, doar aici m'am nascut...nu frate, eu tre' sa'mi fac cate'un permis de pescuit si cate'o vinieta, in fiecare judet al tarii, ca asa "vrea agevepeseii" ...ce tampenie frate...cre' ca nu se vor termina, niciodata aceste discutii, iar din aceste confuzii, n'au de castigat, decat cei al caror scaune, se clatina rau...o fi trecut, sau nu vremea lor, numai timpu' va stabili asta...
ÃŽmi plac peştele...
Eu ma gandesc ce frumos ar fi daca toti pescarii din Romania am face un fel de PROTEST!!! Adica in 2007 nu am plati permisul nici unde
Si o punem si de un miting in Buc.! Pana ori se rupe hamul ori se c.. calul!
Sigur ca e aproape SF ce zic eu , dar sa stiti ca e si asta o solutie...De cele mai multe ori cele mai simple solutii sunt sub nasul nostru...Nu ca indemn eu la nesupunere civica ,dar sa stiti(vezi exemple nenumarate) ca pe plaiul mioritic numai cu scandal iti (mai) obtii drepturi! Si eventual cu ajutorul media ,da' aici e greu al dreaku ca "lumea are arme si trage" adica acolo accesul mai mare e pentru altii
Oricum prin ianuarie ,in afara de copca ,nu stiu ce pescuim asa ca un mic miting pe la Min.Agriculturii sau pe la ce stiu eu ce comisie ne da prilejul sa ne intalnim!Si il chemam si pe President Base' ca tot ii place apa...
Luam si sculele cu noi ca poate o ia vreun Sef la twister

Sigur ca e aproape SF ce zic eu , dar sa stiti ca e si asta o solutie...De cele mai multe ori cele mai simple solutii sunt sub nasul nostru...Nu ca indemn eu la nesupunere civica ,dar sa stiti(vezi exemple nenumarate) ca pe plaiul mioritic numai cu scandal iti (mai) obtii drepturi! Si eventual cu ajutorul media ,da' aici e greu al dreaku ca "lumea are arme si trage" adica acolo accesul mai mare e pentru altii

Oricum prin ianuarie ,in afara de copca ,nu stiu ce pescuim asa ca un mic miting pe la Min.Agriculturii sau pe la ce stiu eu ce comisie ne da prilejul sa ne intalnim!Si il chemam si pe President Base' ca tot ii place apa...
Luam si sculele cu noi ca poate o ia vreun Sef la twister

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
raportu majoritar nui detinut de noi cei cu spinningu ci de mosii baboiari care platesc permisu sa faca blatu pe malul apei, adica is fericiti ca pot pescui cu 7 betze ca nui control si daca e si au permis de acolo mai trec ajvpseii cu vederea...si inca o chestie pe la noi se permite pescuitul pe 3 balti in prohibitie daca ai permis la o anumita asociatie....ce e asta? baltile respective chiar sunt asaltate de reproducatori in perioada aia...pana la urma ANPA gestioneaza apele? de ce se permite asa ceva?
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
- johnnybravo
- Moderator
bogdan, eu am permis vizat pe 2006 in MH, la filiala mi s-a zis ca este conventie cu CS si TM si pot pescui si in cele 2 judete...bogdank scrie: Eu pescuiesc in 4 judete: TM, AR, CS si MH. Si daca imi fac in fiecare judet separat permis, sunt convins ca o sa iasa mai ieftin decit vinieta. Ramine asa cum a zis si orbul: las' ca vedem noi
au fost ani cand permisul era valabil in orice judet dar de la an la an tot schima regulile...
Abureli!!!!!johnnybravo scrie: bogdan, eu am permis vizat pe 2006 in MH, la filiala mi s-a zis ca este conventie cu CS si TM si pot pescui si in cele 2 judete...
Ai vazut conventia? Nu puteai sa o vezi caci nu exista. Ar fi ilegala! S-a mai discutat mult pe subiectul asta in primavara. Daca te controla politia, jandarmeria sau inspectia piscicola in CS si TM o cam luai!

eu am permis pe CS .... si am pescuit atat in MH cat si in TM ....
in TM nu m-a intrebat inca nimeni nimic de permis, dar in MH am fost intrebat, chiar pe Dunare de permis si de taxa aia de frontiera si nu au avut nici o problema, din contra, tipii respectivi au fost chiar foarte amabili si ne-au mai si zis pe unde s-a mai prind in ultima vreme si ce s-a prins.... si au mai si zis ca admira foarte mult pescarii cu artificiale...
deci conventia aia o fi ilegala, dar se aplica... asha nescrisa cum e....
in TM nu m-a intrebat inca nimeni nimic de permis, dar in MH am fost intrebat, chiar pe Dunare de permis si de taxa aia de frontiera si nu au avut nici o problema, din contra, tipii respectivi au fost chiar foarte amabili si ne-au mai si zis pe unde s-a mai prind in ultima vreme si ce s-a prins.... si au mai si zis ca admira foarte mult pescarii cu artificiale...
deci conventia aia o fi ilegala, dar se aplica... asha nescrisa cum e....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
- senior
Am permis de Tm,PG-urile puse in Mh si CS.,am fost controlat doar in Mh de politia de frontiera dar n-am avut probleme.N-am dat ochii cu nimeni de la filialele judetene din cele 3 judete,nu stiu daca era posibil sa am probleme,cei din Tm spunand ca este acea"conventie"intre toate judetele,dar nu ma pot lua dupa ce zic ei.Am mai pescuit in Sv si Bt dar nici aici n-am avut controale ptr. a ma edifica in legatura cu valabilitatea permisului pe toata tara.Cu alte cuvinte,as prefera sa existe un permis unic pe tara,ca il iei de la benzinarii sau de la posta nu conteaza,fara vinieta sau cu vinieta dar la alt tarif,mai accesibil salarului de muncitor roman,iar daca vreau sa dispara obligativitatea PG-ului ar insemna ca cer prea mult? :?:
Anul asta am avut doua permise ... unul la ajvps caras-severin si unul la o asociatie privata in jud.Arad. Cand am luat permisul de la ajvps am luat si trei conventii - doua cu Timisul si una cu jud.Mehedinti ... si spuneau ca au conventie si cu o asociatie din Arad ... dar nu aveau copie dupa conventie ... nu stiu cat de legale sau ilegale erau acele conventii ... da prea sau suparat multi cand a facut si AGVPS-ul o fapta buna ... si ce controale ... ca tot anul, pescuind in trei judete nu am fost niciodata intrebat de acte.MihaiV scrie:Abureli!!!!!johnnybravo scrie: bogdan, eu am permis vizat pe 2006 in MH, la filiala mi s-a zis ca este conventie cu CS si TM si pot pescui si in cele 2 judete...
Ai vazut conventia? Nu puteai sa o vezi caci nu exista. Ar fi ilegala! S-a mai discutat mult pe subiectul asta in primavara. Daca te controla politia, jandarmeria sau inspectia piscicola in CS si TM o cam luai!
S'altare și bunăstare !
taicanoe scrie:Anul asta am avut doua permise ... unul la ajvps caras-severin si unul la o asociatie privata in jud.Arad. Cand am luat permisul de la ajvps am luat si trei conventii - doua cu Timisul si una cu jud.Mehedinti ... si spuneau ca au conventie si cu o asociatie din Arad ... dar nu aveau copie dupa conventie ... nu stiu cat de legale sau ilegale erau acele conventii ... da prea sau suparat multi cand a facut si AGVPS-ul o fapta buna ... si ce controale ... ca tot anul, pescuind in trei judete nu am fost niciodata intrebat de acte.MihaiV scrie:Abureli!!!!!johnnybravo scrie: bogdan, eu am permis vizat pe 2006 in MH, la filiala mi s-a zis ca este conventie cu CS si TM si pot pescui si in cele 2 judete...
Domne' AJVPS-ul a facut o fapta buna(?) ca a fost fortat de imprejurari nu de dragul nostru! Ce pot sa iti spun e ca , Conventia era perfect ilegala deoarece Compania a incredintat prin contract asociatiilor apele nationale JUDETENE!!!Deci orice control efectuat de un organ abilitat al statului te putea amenda!Conventia aia este praf in ochi ,pentru a-si tine membrii si s-a bazat exact pe lipsa de control ale acelor organe...Ca au inchis ei ochii e altceva ca oricum nu aveau ce sa faca...Nefiind imputernicite sa constate contraventia...Si daca erau barbati AGVPS-ul nu ataca Vigneta si accepta o concurenta loiala ! Dar asta se pare ca este un termen greu...Poate ma insel dar asta este opinia mea!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.